Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duben 1945, Hitlerovo Německo stojí těsně před kapitulací. Wehrmacht mobilizuje poslední síly. Albert, Walter a dalších pět kamarádů ze třídy jsou povoláni na frontu přímo ze školních lavic, jako pomocná vojska k obraně strategicky nedůležitého městského mostu před blížícími se Američany. Mise se záhy ukáže jako boj na život a na smrt. Pouze jejich bývalá učitelka Elfie Bauerová se snaží, aby šestnáctiletí mladíci přežili zbytečnou a bezvýznamnou bitvu o most... (Bobek27)

(více)

Recenze (40)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězda je snad ze soucitu. Tak pitomý film o naivitě mládí jsem již dlouho neviděl. Parta chlapečků, bránící několik dní most před četou američanů je jen jedna absurdní skutečnost, které jsem se musem zhluboka zasmát. Dialogy snad vymýšleli samotní herci, protože to nemělo hlavu ani patu. Dokážu si představit tisíce způsobů, jak to mohli natočit lépe, ale trefili se právě do toho zhovadilého a kýčoidního. 25% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o televizní film rozhodně velmi slušná záležitost. Narozdíl od své slavnější filmové "předlohy" z roku 1959 je příběh budován tak nějak uvěřitelněji. Pokud původní Most naléhavě přesvědčoval, tento zdánlivě pouze nezúčastněně vypráví. Zatímco původní "Most" vytáhne ze školních škamen partu ne nepodobnou Foglarovým Rychlým šípům, tento tak činí s mladými muži, kteří už v mnoha ohledech skutečně nejsou dětmi. Mimochodem také citelně přibylo sexuálního napětí. Přibylo ovšem také krve a napětí. Děj je bohatě protkán dramatickou hudbou a místy doslova ždímá emoce. Leckdo si asi v závěru i zaslzí. Celkový dojem je přesto slabší. Právě proto, že původní Most je vybudován jako jednolitá pacifistická výpověď, zatímco tento se svou mnohovrstevnatostí malinko rozpadá. Přesto určitě stojí za vidění... 7/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé, až otravné. Blbé deti sa idú hrať na vojakov a do vojny sa dostanú takým spôsobom, že ich celé pohltí. Potom nevedia čo od dobroty a strieľajú na kdekoho, vyhrážajú aj ľuďom, ktorí im chcú dobre. Myšlienku som pochopil, autori chcú poukázať na vplyv vojnového šialenstva na jedinca. Nanešťastie sa im to podarilo ale nepútavým a dosť nudným štýlom. Nezachránili by to ani 3 Franky Potente. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Remake legendárneho nemeckého filmu síce vznikol iba pred rokom, ale zabudnete naň veľmi rýchlo. Televízne spracovanie je naozaj cítiť všade. Postavy sú slabo prepracované a ploché,herecké výkony dosť nepresvedčivé, miestami podivne veselá hudba, ktorá keby nebola, bolo by lepšie. Naopak v niektorých silnejších momentoch je o poznanie lepšia, vhodnejšie zakompovaná. Ani po hodine nepoznáte mená chlapcov, jediný rýchlo zapamätateľný je tlsťoch Siegy, v ostatných som sa strácal.Akcia je síce bohatšia na streľbu, ale je menej prehľadná hlavne preto ,že narozdiel od originálu kde sa bojuje cez deň , tu sa bojuje prevažne v noci.Jediná scéna ktorá si odo mňa zaslúžila uznanie je scéna v závere s nezaistenými pancierovými päsťami.Postava ktorú hraje F.Potente je v podstate zbytočná, originál sa bez nej zaobišiel.Naopak chýbala mi postava učiteľa.Chcel som to vidieť iba kvôli porovnaniu ,hoci som vopred vedel , že to nebude ono.60 ročný originál strčí tento remake v pohode do riti. 50%. ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný, tak od tohoto filmu jsem čekal mnohem víc, i když je to TV film. Těšil jsem se na něj a byl jsem nadšen když jsem ho sehnal, ale po shlédnutí jsem byl docela zklamaný. Ten příběh mi přišel takový umělý a až moc holywoodský, prostě takové málo uvěřitelné, navíc američani mi přišlo, že mluvili německou angličtinou, takže další bod, který odebírá na realitě. Film z roku 1959 mě uchvátil, ale tady jsem čekal opravdu víc. Těšil jsem se jak po shlédnutí dám 5 hvězd, ale je mi líto musím dát pouze 2 a to sem ještě hodnej... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • První zníčený americký tank má pancéřování. To však bylo vynalezeno až dlouho po válce. (Zodiak455)

Reklama

Reklama