Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Archeolog David se jednoho dne dozví, že jeho otec záhadně zmizel při potápění v Benátkách. Vydá se spolu se svojí snoubenkou Laurou na místo a pátrá po něm. Stopa ho vede až k ztracenému pokladu Medicejských, ukrytému v katakombách. Na ten si dělá zálusk tajemný Ital Clemenza. David postupně zjišťuje, že Clemenza vypustil do benátských kanálů lidožravé žraloky, aby zabránil ostatním najít poklad. David a Laura jsou nyní ve smrtelném nebezpečí a budou muset čelit nejen Clemenzovi, ale i lačným žralokům... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Všechny Baldwiny mám jako herce ráda, i když spíše ve starších filmech, ale na Stephena jsem si nikdy nezvykla.. Podle mě umí občas zahrát syčáky, ale když má být smutný, překvapený nebo má něčeho litovat, tak mu to prostě nevěřím. Tedy především kvůli němu dávám tak malé hodnocení, pž záběry z Benátek byly příjemné a žralok taky nebyl špatný, ale bohužel, on mi pokazil skoro celý film.. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Žralok je v těchto Benátkách bohužel pouze doprovodným ansámblem pro honbu za pokladem místního mafiána, který mu pod vidinou zlata servíruje svoje zaměstnance celkem solidním tempem. Do této honby se připlétá i americký doktor se svou přítelkyní a na to že se právě zvednul od katedry, dokáže s mafiány i žralokem celkem zatočit. Do všeho se připlétá zkorumpovaná místní policie a pár citových výlevů. Snímek je ovšem překvapivě koukatelný i přes opakované záběry a minimální hororový potenciál. Některé akční scény nejsou vůbec špatné, ovšem hlavní hrdina je krutě nesympatický. Žralok je nádherně realný, ovšem nejspíš vystřižený z nějakého dokumentu. Navíc je zde slušný příběh a parádní prostředí. Žraločí pokoukání na nedělní odpoledne, které neurazí. Za mě s přehledem za tři hvězdy. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl asi ten nejnudnější a nejnezáživnější film se žraloky, jaký jsem kdy viděla. A to jsem se na něj i docela těšila a čekala, jak to žraloci v Benátkách pořádně rozbalí. A ono nic. Ty nejlepší části by se daly vložit do dvou bodů. Hezký, až dokumentárně laděný úvod při průjezdech gondolami a samotní žraloci. Byla jsem zklamána, že ve filmu nedostali příliš prostoru. Do něhož rozhodně nepočítám několika sekundové prostřihy. Místy jsem až nabyla dojmu, že jsou zcela nepodstatní a zbyteční. Záběry s nimi mi sice připadaly chvílemi jako vystřihnuté z nějakého dokumentu z Discovery, ale jinak působili velmi realisticky a věrohodně. Po hodině se mi již ale začínaly zavírat oči, začala jsem dřímat a pouze poslouchala. I tak se nedělo nic, co by mě dokázalo vytrhnout z mého bdění. Takže shrnuto, docela zklamání. ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Boh určite neexistuje, inak by nedopustil, aby sa nakrúcali takéto príšernosti. Z tohto filmu stačí vidieť zopár scén, aby vám konečne docvaklo, prečo každý druhý obyvateľ L.A. na otázku o zamestnaní odpovie, že je herec... alebo čokoľvek iné vo filmovom biznise (a náhodou nejde o porno). Lebo nebyť takýchto dávidiel medzi filmami, väčšina tých ľudí (vrátane nepodarených členov hereckých klanov ako Baldwinovci) by sa musela živiť ozajstnou prácou a naozaj ju ovládať, aby za to dostali plat... A rok výroby 2008? To nemyslia vážne! ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem se na to dívat do konce, takže tak moc tragicky bych to neviděl. To ovšem nic nemění na tom, že to celé je jen podprůměrná podívaná. Celý příběh je už vlasně v základu postavený na nudné zápletce. Ve zkratce: Syn jede hledat do Benátek pohřešovaného otce a při tom najde ztracený poklad, kvůli němu se zaplete i s místní mafií a do toho jsou ještě přimíchaní žraloci. Ani jsem nečekal, že to dopadne lépe. Sledoval jsem to jen z toho důvodu, že nic lepšího prostě v televizi nebylo. Příští týden na barrandově bude pro změnu film Nebezpečný žralok: http://www.csfd.cz/film/296283-swamp-shark/, ten už asi raději vynechám :). Hodnocení 40%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je jako zázrakem umožněno všem potápěčům snadné komunikace, a to i s nasazenými potápěčskými maskami. (Conspi)
  • Že se nejedná o skutečnou loď, nýbrž o maketu s koly, kterou kameraman záměrně zachycuje jen do horní poloviny, si je možno všimnout během Lauřina (Vanessa Johansson) únosu skupinou mafiánů v lodních docích. (Conspi)
  • V jednom okamžiku je Laura (Vanessa Johansson) připoutaná želízky, v dalším jen pouhým provazem. (Conspi)

Reklama

Reklama