Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako doplněk ke hře fajn, samostatně to moc neobstojí. Škoda, že se tvůrci nezaměřili více na atmosféru, první třetina je totiž super a skoro to mělo ambice vyprávět zajímavý prequel příběh. No, nakonec to sklouzlo k přímočaré béčkové řezanici, která má tak akorát délku, aby nezačala nudit. Animace působí trochu levně, ale není aspoň přehnaně strakatá tak, jak mají ve zvyku anime z východu. A tvůrcům budiž ke cti, že nezapomněli na už mezi horory tradiční creepy verzi Twinkle Twinkle Little Star. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Počítačovou hru Dead Space považuju za nejlepší hororovou akční gamesu vůbec, takže jsem jako její oddaný fanoušek bral tenhle animák čistě jen jako jakýsi bonus. Samotný film mě ani nenadchl, ani nezklamal. Animace je mírně řečeno ošklivá a na vrub nevzhledného vizuálu jde i chabá atmosféra, což je jinak největší chlouba počítačové hry (nejednou jsem si cvrnknul do kalhot :-)). Přesto se myslím jedná o docela solidní hororový počin, který vnáší do Mrtvého vesmíru nové perspektivy, což ale diváci, kteří počítačovou hru nehráli, asi nedocení. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Hra je jedna z nejlepsich, co jsem kdy hral. Tento film je skvelej prequel, a je delan prave pro ty, kdo hrali hru, jinak nema co rict. Mohlo to byt lepsi, ale i tak skvely, dej o Ishimure, co vic by hrac chtel :) snad uz jen pokracovani hry a avizovanej hranej film. Twinkle Twinkle Little Star http://www.youtube.com/watch?v=jRXQsQKGqIU . Tesim se. [8/10 leden 2010] ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně brutální, průměrně animovaný plagiát všeho, co se kdy natočilo o vetřelcích likvidujících posádku vesmírných lodí + pár dalších filmů (Resident evil). Přesto (proto?) i zábavné, na několika místech dokonce velmi zábavné a napínavé. Atmosféra temné lodi je také využita dobře a na pohodě určitě nepřidá. Animované násilí je po celou stopáž intenzivnější, než ve filmech opěvovaných béčkařů z Francie, kteří Pattonovi nesahají ani po laserovou pilu, ke konci vás možná už krapet otupí, pořád je ale na co se koukat. Hra mi nic neříká, nevím jestli bych se pak lépe orientoval v příběhu, asi ano, protože mi chvílema přišlo, že sleduji "druhý díl". Moc to ale nevadí, protože film jde jasnou, přímou cestou až do finále a tak jde jen o 70 min dlouhou "road movie" party lidí, která si prosekává cestu skrze působivá monstra. Kdyby se postavy od sebe odlišovaly i jinak než vzhledem a tvůrci nekonečnou řežbu více prokládali napínavými pasážemi (z toho málo se dá poznat, že umějí), mohl vzniknout víc jak podařený krvák na jeden fajn brutální večer. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Poměrně potěšující 'prequel' ke hře, který ovšem postrádá jeden zásadní prvek ... atmosféru. Jde o to, že místo syrového hororu se nám v Downfallu dostáva spíše akčňárny. Pravda celkem příjemná stopáž, animace a dokreslení herních událostí dělá z tohoto snímku celkem pohodovou jednohubku, která ovšem nijak neoslní ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama