Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenar k Vrazde na Eigeru nie je nijako strhujuci : VychodnehoLesa najme a vycvici spionazna sluzba za ucelom zneskodnenia par individui. Na moje pomery /a ze uz o filme nieco viem...../ a pan VychodnyLes sa prilis inspiruje Jamesom Bondom, co je trochu na skodu veci a aj filmu. Prva polka filmu je nudna, na pana C. Vychodneholesa sa pocas jeho treningu lepi jedno dievca za druhym .... kde som to naposledy videl? Aha, uz viem -- 007 v podani Rogera Moora. Film vsak ako - tak zachranila druha polka s vystupom na Eiger a solidne natocenou sceneriou a horolezeckymi scenami. 67 % ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem pokořila Milešovku, takže se v jistém směru mohu považovat za horolezce. A svou fyzičku nebudu s tou Clintovou srovnávat, nechci, aby byl smutný. Ale vážně, líbilo se mi to. Vtipné, parodické, v poslední třetině i dost napínavé a místy i napnuté. Ani George Kennedy nezklamal. Opět žoviální slizoun nechutný. Mně ale Clintův výkon ve dvojroli herce a režiséra inspiroval. Dám Milešovku ještě potřetí. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Clintovo nejlepsi kousky to fakt nema, navic jsem cekal neco drobet jinyho, ale presto docela solidni film. 90 minut pripomina spis nejakou bondovku, kde Clinta najme spionazni agentura nebo co, zacne patrat po lidech, co ma zabit a do toho trenovat na vylez hory a lepi se za nim jedna pipina za druhou a samozrejme dojde i na nejaky ty podrazy. Na zaverecnou pulhodinku se pak dej konecne presune na Eiger a vystup na horu je natocenej fakt dobre, efektivne, ale zaroven realisticky. A samozrejme na zaver velkej zvrat, kterej me uz napad nekdy v polovine filmu. Kdyby tady nebyl Clint, tak to je zbytecne dlouhej a misty roztahanej prumer, ale on to z toho prumeru vytahne, protoze hraje dobre a je tady za slusnyho drsnaka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to dlouhé, to má fakt hodně slabou, nepochopitelnou a suchou zápletku a ještě sušší, nepochopitelnější a slabší pointu. Clint je bez chyby, předvádí přesně to, co se od něj očekává (má kamenný ksicht, suché hlášky, olky mu skáčou do postele takřka samy - tentokrát v trochu exotickém provedení a pěstí bych od něj nechtěl dostat), plus ještě pár věcí navíc, ale ten příběh je fakt slaboučkej a hodně z něj kouká, že je jen hala bala postavenou konstrukcí pro to, aby se mohly objevit úchvatné záběry z hor (Jonathanův výcvik - výstup na Eiger) a samozřejmě na Clinta (je pořád supr...). ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Podivný mišmaš špionážního thrilleru britského stylu a nadsázkou říznutým dobrodružstvím, ve kterém jsem pouze čekal, kdy se na scéně objeví Blofeld se svou bílou kočkou (albínský šéf tajných služeb Dragon bude nejspíš jeho ještě úchylnější bratříček). Dohromady z toho čiší scenáristická bezradnost, protože střídání čirých "wtf" momentů s těmi opravdu mrazivými časem začne nudit a Vražda na Eigeru vyznívá jako nepovedená parodie. A kromě toho, Eiger hraje hlavní roli pouze poslední (a nejlepší) čtvrtinu celého filmu, předchozí tři zabírá expozice, která nenavnadí, ale naopak odradí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní postavou jak předlohy, tak filmu, je historik umění Hemlock (Clint Eastwood), který se po nocích živí jako nájemný vrah. Autoři snímku s nadsázkou zamýšleli Vraždu na Eigeru stylizovat jako jakousi satiru na „bondovky“, ovšem tento záměr nakonec z filmu není příliš patrný. (ClintEastwood)
  • Ve filmu uvidíme poslední povolený výstup na "Totem Pole" v Monument Valley. Na oplátku odstranili horolezci se štábem cestou dolů všechny skoby, které tam zůstaly po předchozích výpravách. (džanik)

Reklama

Reklama