Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stallone v jednom ze svých lepších filmů. Film z velké části těží z prostředí hor a Stallone se na to dobře připravil, protože jeho svaly by udržely snad i ten vrtulník... (pokud by to ve scénáři nebylo jinak:)). Z dnešního hlediska už to tak úžasné není, ale jako hit z půjčovny v době vhsek tohle fungovalo opravdu skvěle. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Skal a sněhem divočinou, hladový a roztrhán, s cepínem v ruce a s ohněm v srdci (takže se může směle vykašlat na teplé oblečení) uhání vpřed Sylvester Stallone za další bandou vyvrhelů, která potřebuje ukázat, zač je toho pěst. Sama o sobě debilita popírající všechny zásady přežití v horách i zdravého rozumu, celkově ale docela zábava a zcela jistě jeden z těch lepších filmů se Stallonem, které jsem viděla (viděla jsem tři a nevím, zda to číslo zvětším), který mě v pauzách mezi záchvaty smíchu z představ, jak by dopadl ten, kdo by se pokoušel některé Sylvestrovy kousky zrealizovat, dokázal občas i napnout a chvilkami přesvědčit, že pokud existuje frajer, kterému můžou být takové malichernosti jako zásada tří opěrných bodů zcela ukradené, mohl by možná vypadat i takhle. Ale doufám, že nevypadá. P.S. Tak jsem to číslo tři zvětšila. Chyba. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Stalloneho filmů, na který není od věci, pořádně se obléct. Cliffhanger, to je velká jízda po ledových horách, s kufry, jenž obsahují sto milionů dolarů. A o ně půjde. Snímek poutá mj. krásnou výpravou, má chytrý scénář a chytlavou hudbu (všimněte si, že v některých scénách komponent Trevor Jones dosti nápadně vykrádá Predátora). Renny Harlin se po druhém dílu Smrtonosné pasti, skutečně zařadil mezi špičkové režiséry akčních filmů, což tímto kouskem potvrdil a mně jen hlava nebere, jak mohl později natočit takové neatmosferické bláboly jako např. Útok z hlubin či Formule. Ale tohle je vážně klasika. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná zábavička. Říkat, že Slyovi role horského vůdce sedne, je zbytečné, není to zrovna hra hluboké psychologie, ale při lození na skály vyniknou jeho svaly, tudíž jde o ideální roli. Příběh je takový pěkně schematický, aby příliš nemotal hlavičku a divák se mohl věnovat utěšenému akčnímu spádu. Hodně dělá prostředí – ačkoli se ve filmu zas až tolik převratného nestane, prostředí horských velikánů je působivé. Tvůrcům se navíc podařilo stvořit padoucha tak negativního, že už to snad dál ani nejde (ta parafráze Stalina je opravdu vrchol!), a tak se divák těší na tu nutnou chvíli, kdy John Lithgow zaslouženě odejde na horu nejvyšší, z níž už není návratu. Cliffhanger je hodně slušná akční rutina, které hvězdičku navíc přinášejí právě hory. Horolezec by zaplakal, divák toužící po nenáročné zábavě odměřeně tleská. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kdy byl Stallone opravdu na vrcholu...Adrenalinová akce v prostředí velehor, kdy se patřičně drsní padouši a Sly sešli ve výtečné formě a Renny Harlin to všechno jen podtrhnul..."Cliffhanger" má svoje kouzlo i po letech, kdy jsem ho viděl poprvé a ani nedutal při Slyově odpočinkovém free-climbingu ! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • V čase 39:03 je zřetelně vidět, že sníh ve vánici je umělý, protože jeden ze zloduchů vyplivuje sněhovou vločku, což by se skutečným sněhem nešlo. (Proste..Jana)
  • Angažováno bylo 31 horolezců. (džanik)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama