Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Strhující drama, inspirované životním příběhem Erika Weihenmayera, začíná v jeho třech letech. Tehdy u něj lékaři diagnostikovali vážnou genetickou poruchu, jejíž vinou pomalu ztrácel zrak až k úplné slepotě, která ho postihla ve třinácti. Podporován úžasnou rodinou naučil se nejen se svým handicapem bojovat, ale také normálně žít. Jeho obětavá matka vynaložila velkou námahu, aby ho udržela v normální škole. Otec ho povzbuzoval, aby se postavil mnoha výzvám, sportoval a v zápasu dokonce reprezentoval střední školu. Když matka nečekaně zemře, Erik a jeho bratři se začnou věnovat horolezecké turistice, aby udrželi rodinu silnou a pohromadě. A jak jde čas, přijímá Erik stále větší výzvy. S pomocí přátel se věnuje horolezectví, dokončí vysokou školu a odstartuje dráhu učitele na základní škole. Tady také potká svou lásku, sympatickou učitelkou Ellie. Se stále s většími úspěchy Erik šplhá po skalách a ledovcích, a když dosáhne několika významných vrcholů, rozhodne se postavit výzvě nejvyšší - stanout na Mount Everestu, skutečném vrcholu světa. S pomocí přátel připraví expedici a s jejich podporou a obětavou pomocí se vydá na cestu, která se zapíše do historie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

sodomex 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh kluka, který oslepne a navíc to nebyla jediná rána. Není to sice na 5 hvězd, jelikož to zpracování si zasloužilo víc, ale sílu to mělo a volba hl. herce vynikající. Každopádně film stojí za shlédnutí a na mě zanechal obrovskou stopu. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Jelikož miluji hory, tak jsem samozřejmě byla na tento snímek zvědavá.Chlapec, který oslepne a jelikož má rád sport, hledá čemu by se i jako slepý mohl věnovat.A co může být lepšího, než horolezecká turistika ? Takže stěny, skály, ledovce, Everest.Člověk by si možná řekl, že nechat svou přítelkyni a malé dítě doma a vydat se vstříc téhle hoře, může být trochu sobecké, ale o čem by ten život byl, kdybychom neriskovali a hlavně - neplnili si své sny ? Každá druhá žena by svého může zavřela na tisíc západů a se zákazem vycházení tenhle nápad pokořit horu světa zakázala, tady ovšem byla čestná výjimka.:) ()

Reklama

Pragrik 

všechny recenze uživatele

Životopisné drama nám dává nahlédnout do příběhu obyčejného kluka, který ve 13 zcela oslepne. To co posléze i přes tento handicap dokáže, je opravdu neuvěřitelné. Přes výtečný námět, horší zpracování i herecké výkony. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Životní příběh Erika Weihenmayera je skutečně velice zajímavý. Je obdivuhodné, jak se dokázal se svým (navíc postupně získaným) handicapem vyrovnat a co všechno s ním dokázal. Film není technicky moc dokonalý a na horolezecký film možná postrádá potřebnou dávku "akce", ale Erikův příběh stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • „Výstupom na sedem vrcholov chcem ľuďom ukázať, že to, čo sa zdá také nedosiahnuteľné, v skutočnosti dosiahnuteľné je!" Slová nevidiaceho Američana Erika Weihenmayera ešte pred dosiahnutím svojho cieľa. (MikaelSVK)
  • Film Cesta na vrchol sveta sa natáčal v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)
  • Američan Erik Weihenmayer (Peter Facinelli) sa stal prvým nevidiacim človekom na svete, ktorý zdolal najvyššie vrchy všetkých siedmich kontinentov. Od roku 1995 postupne zdolal najvyššiu horu Severnej Ameriky - 6 194 metrov vysoký Mount McKinley v Aljaške. O dva roky neskôr stál na vrchole afrického Kilimandžára (5 895 metrov). V roku 1999 nasledovala juhoamerická Aconcagua (6 962 metrov), v roku 2001 antarktický Vinson Massif (4 897 metrov) a strecha sveta Mount Everest (8 848 metrov). V roku 2002 prišiel na rad Elbrus (5 633 metrov) a ako posledná austrálska hora Mount Kosciuszko (2 228 metrov). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama