Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání s legendou Brucem Leem dopadlo až katastrofálně!!! Zatímco Cesta draka byla neuvěřitelně zábavným filmy, jenž měl hlavu a patu, tak o tomto filmu musím říct, že je nudný a nemá hlavu a patu. Debilní scénář, kde jsou snad jen rvačky. Naprosto nudné dialogy. Film teméř ničem, hlavněm, že se tam furt mlátěj. Alespoň Bruce Lee mně překvapil. Nejenže zde předvádí dobré bojové umění, i když ne tak dobré jako v Cestě draka, ale hlavně zde předvadí velmi dobrý herecký výkon. Konečne nějaké emoce . Ty dvě hvezdičky dávam především díky němu, protože jinak tento film je nuvěřitelná ztráta času, kterou uý nechci nikdy vidět!!! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo by sme za to niekedy dali vidieť to, a dnes sú pre mňa ázijsko-bojové filmy veľkou záhadou, ako sa im dostáva takého vysokého hodnotenia. Utláčanie Číňanov zo strany Japoncov je mi zbežne známe, film sa v tom vyžíva, a Bruce Lee má preto najviac naštvaný výraz zo všetkých Číňanov vo filmoch vôbec. Ku cti filmu slúži aj to, že bojovníci tu nelietajú na lankách, ani inak veľmi neporušujú gravitačné zákony. Japonci ako stelesnené zlo sa dokonca vyžívajú v striptíze prsnatej Japonky. Príbeh ma nenadchol, ale slabšie tri hviezdy z toho môžu byť. –––– Hahaha, celí Číňani. Ta rasa slávnê nesnese srovnání s Japonci. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění ... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas ... (Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim. Považuju ho za nejlepší Jetův film a rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal ... Bruce byl a "bude" jen jeden ... ) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný kung-fu film s Brucom Leem. Má dosť dobrý príbeh o najlepšom žiakovi školy bojových umení, ktorý príde na pohreb svojho majstra a rozhodne sa za každú cenu zistiť, kto môže za jeho smrť a tak sa dostane do sporu s japoncami, ktorí číňanov ponižujú. Spracovanie je ale iba priemerné, na film sa dá celý čas bez problémov pozerať, nenudí, ale tempo filmu je pomerne pomalé a mimo akcie je tu len veľmi málo dejovo zaujímavých scén, čo je pri tejto výbornej tématike veľká škoda. Akcie tu nie je až tak moc, ale páči sa mi. Je samozrejme presne v štýle Bruca Leeho, takže súboje majú slušnú choreografiu, sú prehľadné, pomerne drsné a v dobre zvolených prostrediach. Najviac sa mi páči celé finále, ktoré tvorí niekoľko súbojov a scéna v japonskej škole. Herecké obsadenie moc nezaujme, Bruce Lee je výborný a aj ženské postavy sú celkom dobré, ale zvyšné vedľajšie postavy sú úplne obyčajné a väčšina záporákov je skôr tragická. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie bez problémov, rovnako ako aj zvyšné filmy Bruca Leeho patria po tejto stránke do vyššej úrovne kung-fu filmov sedemdesiatych rokov. S týmto filmom nemám väčší problém, dobre sa naň pozerá, ale nepovažujem ho za nejaký kult, v rámci žánru ma mnoho filmov baví viac a aj od Bruca Leeho sú podľa mňa filmy Cesta draka a Veľký šéf lepšie. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 64%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přišel jsem sem, abych pomstil svého učitele !! Vás se to netýká.." Čínský machr, režisér a scénárista, který pomáhal Bruci Leeovi i Jackiemu Chanovi při jejich cestě mezi legendy, Wei Lo v tomto temném snímku přichází s příběhem Chen Zhena, který parafrázuje známou hlášku a křičí do světa Vy jste nám zabili mistra, tak tady máte přes držku !! Největší filmový bojovník historie filmu a legenda Bruce Lee, který si prakticky celý subžánr krade pro sebe, dává Pěstí plnou hněvu, která naprosto vybočuje z jeho filmografie, zapomenout na všechny své ostatní filmy.. Opravdu silný příběh nepostrádá atmosféru ani velmi netypické, inovativní prvky i scény, zejména fakt, že hrdina Chan věší své oběti na pouliční lampy, doslova šokoval.. Bruce se do akce, kterou nám velmi chytře dávkuje, čímž se umně vyhýbá hluchým místům, obouvá netradičně již od začátku, i samotné finále parádně gradujícímu snímku neuvěřitelně sluší, a když připočteme i dokonalý hudební motiv uznávaného Josepha Koo, dostáváme naprosto kultovní záležitost s puncem té nejvyšší kvality, která pravdu pozorné fajnšmekry jistě potěší i hereckou účastí, byť naprosto zanedbatelnou, mladičkého osmnáctiletého Jackieho Chana.. [ Dabing ] Velmi těžko hodnotitelné, na druhou stranu velmi blízké originálnímu znění.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)
  • Podľa historických záznamov skutočný Chen úspešne unikol zo Šanghaja. (Peter-1307)

Reklama

Reklama