Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Debilní příběh, debilní herci (ten Rusák co mluvil anglicky byl fakt otřesnej) a asi nejdebilnější scénář co kdy spatřil světlo světa. Filmu by prospělo kdyby byl o 20 minut kratší a víc akce. Ale všechno vyvažuje super excelentní Bruce Lee který potvrzuje svojí legendárnost a nikdy se mu nikdo nevyrovná ani Jackie Chan ani Tony Jaa. Bruce Lee je jen jeden, zabíjí pěstma, má nasraný ksichty a vyhecuje se tak, že je to opravdu hrozivý. Kdyby v tomhle filmu hrál hlavní roli kdokoli jinej byla by to největší sračka ale díky Bruceovi je to fakt nářez. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejlepsi film Bruce Lee. A vlastne taky takovej "nejtemnejsi". Samozrejme tu je opet docela jednoduchej pribeh, ale Bruce je po celou dobu filmu mega nasranej a zabije kohokoliv kdo se mu dostane pod ruku. Oproti jinejm Bruceovo filmum tady neni na soubojich videt, ze by rano nedopadla, ale souboje vypadaj hezky realne, Bruce to rube hlava nehlava, obcas da nejaky salto nebo vyskok, takovy ty vtipny zvuky utoku se omezily na minimum a Bruce neřve jak devka, krev strika, kameraman dela hezky vychytavky (zpomaleni atd..), nema to nejak stastnej konec a oproti jinejm filmum tady nejsou komicke situace. Hudba je dost nevyvazena, zatimco nekdy hraje hudba nejlepsi ze vsech jeho filmu, tak jindy je slyset jen nejaky ťukani tyci a silenej skripot kterej rve usi. Krome asi dvou nudnejch scen a par zdrzujicich dialogu jsou tady jen souboje a to sou poradny jatka. U jinejch Bruceovo filmu sem si rikal "jo dobry, rve se fakt dobre", ale to co predved tady je naprosta nadhera. Me se tenhle film libil ze vsech Bruceovo filmu nejvic. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s legendou Brucem Lee a hned to je "údajně" jeho nejlepší film? Tak to abych zvážil zhlédnutí těch ostatních. Ne nechci být zbytečně negativní, Pěst plná hněvu má rozhodně neopakovatelnou atmosféru a já se konečně dostal k tomu, abych také přičichl k tvorbě kung-fu legendy ze všech nejlegendovatější. Není to tedy nějaká extra sláva, přeci jen je znát, že se na filmu podepsal zub času a leeho ječení v pomalu každé scéně působí opravdu zvláštně, nicméně samotné bojové scény jsou kvalitní a je vidět, proč je i dnes leeho jméno takovým pojmem. Samotný snímek zpočátku působí trochu zmateně a příběh o střetu dvou bojových škol na pozadí japonské okupace Šanghaje nevypadá nic moc, avšak časem se přemění v nefalšovanou vendetu a v ten moment začíná zábava. Přes nesporné klady však nemohu jít výše než jsou tři hvězdy. Rozhodně však oceňuji temnější vyznění filmu. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je tu fantastickej hned od začátku. To, když dorazí na pohřeb svého mistra ve smutečním bílem ošacení a vrhá se na jeho rakev. Ta síla jeho emocí v tváři, když po té do jejich školy dorazí Japonci, je cítit až do hloubi srdce každého fanouška jeho filmů. Nemusí nic říkat, jen stojí mezi ostatními a to něco z něho vyzařuje jako slunce nad obzorem. To je BRUCE LEE a jeho cesta za pomstou. Cesta, v niž budou všichni potrestáni zlámáním žeber nebo smrtí. Muž, který kdysi prohlásil: "I HAVE NO FEAR OF AN OPPONENT IN FRONT OF ME!“ ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jasný, je to nehorázná patlanina, kde si najdeme mimo jiné i čínského Orsona Wellse (detektiv) a čínského Elvise (jeden z žáků školy). Nezpochybitelné dvě hvězdičky. Jenže katana vs. nunčaky, kurva! Souboj, po kterém touží všichni magoři do filmů o bojových uměních. +1! No a pak tady je to poselství, že násilí nic nevyřeší a jen se jím všechno zesere. Věc, po které touží všichni kritici a nefanoušci filmů o bojovém umění. +1! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)
  • Ve scéně, kdy Petrov (Robert Baker) zabodává hřebíky holou rukou do dřeva, tak si můžeme všimnout, že po tom co zvedl prkno, hřebíky nejsou zabodnuté tak hluboko, jako předtím. (OndrejKW)

Reklama

Reklama