Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je noc a venku zuří taková bouřka, že bílá paní Slavěna (J. Molavcová) místo strašení na hradbách hraje se svým milovaným Tomášem (V. Vydra) hezky v teple pexeso. Jejich poklidný večer přeruší bouchání na hradní bránu a volání o pomoc. Za dveřmi stojí kuchařka Fanynka (M. Issová), kterou pronásledují loupežníci. A protože Fanynka je sirotek a nikoho nemá, bílé paní se jí zželí a společně s Tomášem se rozhodnou, že jí poskytnou přístřeší, stravu a také patřičné vychování. Fanynka jim zase na oplátku slíbí, že bude vařit. Všechno šlape jako na drátkách do té doby, než se hrad pokusí přepadnout loupežníci. Je ovšem jasné, že jim to jen tak neprojde. Na pomoc totiž přichází zakletý Slavoj (J. Prachař)… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jo, straší tam ve věži ?? Tady straší ve dvou věžích !! V těch vašich !!" ;) Překvapivě zejména dík civilní Issové hodně slušně zahrané i velmi zábavné, když Čunderle tím svým scénářem plným vtípků, narážek a hrátek s dvojsmysly zabodoval, pohádkové cvičení, které naznačuje, že ze Sítě času Vysvlečenému Martinu Dolenskému ten žánr rozhodně není cizí.. Jeho ostatním počinům i té zjevně zelenkovské laciné inspiraci navzdory.. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Děkuji své zvědavosti, že mě donutila se na tuto pohádku podívat. Molavcovou ani Issovou moc nemusím, nemám k tomu žádné obrovské důvody, poze mě nikdy nezaujaly a jejich role mě nikdy nezaujaly, proto jsem byla přesvědčená, že když budou hrát spolu a ještě k tomu hlavní role pohádka pro mě bude katastrofická. Opak však byl pravdou, obě mě zaujali a do svých rolí byli vybrané, jak nejlépe mohli. Musím uznat, že to byla krásná a příjemné pohádka, přestože jí k dokonalosti zbývalo hodně - jsem pohádková a nedá se nic dělat. Jediné, co mě skutečně hrozitánsky bylo do očí byl pohled na hrad - pokud by byl aspoň trošku přirozenější neškodilo by to, přesto jsem celkem spokojená :) ()

Reklama

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Tyto papundeklové pohádky jsou bizárem, který čas od času pozvedne na vyšší úroveň nějaký hodně ujetý nápad a samozřejmě herecké výkony. Těch se ovšem s materiálem jako Issová, Liška nebo Prachař nemáme šanci dočkat. A to mě posledně jmenovaný tu výhodu, že jsme byli značné části jeho "hereckého výkonu" díky brnění ušetřeni. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Na levé straně vah byl můj odpor jak k M. Issové, tak i k Molavcové. Na pravé straně vah byl vtip této pohádky, originalita a zajímavě experimentální grafické vychyávky. A jelikož jsem se párkrát upřímně zasmál a Martička zahrála kupodivu docela hezky, váhy se přiklonily k pozitivnímu názoru a výsledný dojem je velice příjemný. ()

bosch-k 

všechny recenze uživatele

Po šílené Vánoční pohádce, velice příjemný zážitek. Dobře vedení herci a vtipné dialogy. Sympatické písně, některé zpěvy bohužel až příliš upravované v počítači. Animace je asi schválně lehce naivní, nemá budit dojem dokonalých triků. Martha Issová byla jako hloupoučká kuchtička fajn. Mile mě překvapil Michal Novotný se svým tlustým, přitroublým loupežníkem (málem jsem ho nepoznal). Asistoval mu Pavel Liška, ten byl vtipný, ale svým stejným herectvím už neoslní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na zřícenině hradu Hrádek u Úštěku, známém také jako Helfenburk u Úštěku. (otík)

Reklama

Reklama