Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 2
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 486)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Neslábnoucí Sparrow a výborný Barbossa vyzdvihují jinak nikterak originální, ani nikterak svěží film minimálně o dvě třídy. Postava Penelope pak sice nemohla nahradit skvělou Keiru, no narozdíl od mnoha naprosto zdrcených fandů mi nijak nevadila a byla i docela sympatická. Černovous je ale tragéd, nevýrazný, nudný, pryč jsou asi časy právě Barbossy nebo Jonese, chybí podklad, chybí charisma. Akce je slušná, hlavně scéna s útokem panen je velká paráda, částečně skrytý element, který se nakonec vyjeví jako nejdůležitější byla zajimavá klička, no nejde nepoznat, že se to docela podobá prvnímu dílu a čerpá to ze všech dílů dalších. A Marshall neumí tak epic look jako Verbinski. Raději at zůstane propříště u muzikálů, ty mu jakžtakž jdou. Jako jednohubka to ale zasytí můj nenasytný chřtán pořádně a trpká pachuť toho, že všechny vzpomínky na film vyprchají do jednoho dne, mi nikterak nevadí. Vždy si můžu pustit Černou perlu a pokochat se prvotřídním dobrodružstvím a nejlepší lodičkou, jaká kdy byla vymyšlena. Hans Zimmer těžce ownuje svým hispaniolským, ale stále pirátským soundtrackem ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První díl Pirátů, který se obešel bez patosu. Osvobozen od původní trilogie nabízí čtvrtý díl On Stranger Tides nové dobrodružství, nové příběhy, nové lokace a díky Penélope Cruz je to konečně taky pastva pro oči (a uši, protože používá ten svůj španělský přízvuk). Předchozí díly byly jen efektivně poskládané velkolepé obrazy, tohle byla konečně příjemná a zábavná podívaná. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEPROMRHEJ MOU SLZU“....... /// To jednoho dne (z ničeho nic) všichni začali bláznit po Prameni mládí. Dokonce i Angelika (né ta né, i když by ho už potřebovala!). A jelikož všechny cesty vedou k Jackovi, často se tu ,,mečuje“ i honí (lidi). Dobrodružná podívaná plná......NUDY?! Pro koho jsou určený všechny ty vtípky, skeče, grimasy? (Mě už to fakt moc nebere a mladej – ale jó, ještě se baví...) Mezi tunou keců - ,,KURZ ZÁTOKA ZPĚNĚNÝCH VLN!“ – naštěstí proplují mořský panny. Občas mi to připomíná né piráta, ale indana. Myslím jako Jonese. A teď nevím, jestli je to až tak dobře. Nepíše se mi to lehce – NIC MOC! To je jako točit porno. Každej ví co tam lidi chtěj, ale vzrušit je, to už chce trochu invence. Nebo ne? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám doma 2 (dva) kalichy od Pence de Leóna. 2.) Dlouho jsem neviděl pannu. Ani mořskou. 3.) Thx za titule ,,Hogwarts“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jako by v Hollywoodu neuměli natočit prostý a jednoduchý blockbuster, který by dával smysl od začátku do konce. Tolik vaty, zbytečných postav a banalit, včetně akčních eskapád, jsem dlouho neviděl. Vždyť Ian McShane i Geoffrey Rush si o větší prostor vyloženě říkali. Místy to vypadalo, jako když jsem si v dětství hrával s lego piráty - podobně překombinované a podobně povrchní. Navíc mě překvapuje, jak moc Robu Marshallovi, muzikálovému harcovníkovi, nejde práce s choreografií a hudbou, ta byla dokonce až natolik zoufalá, že si bezmála vystačila pouze s několika variacemi na ústřední pirátský motiv. Pirátská atmosféra a romantika v závěru sice zachraňovala, co mohla, ale u již tak potápějící lodi toho moc nezmohla. Ale stále mě baví, jak slovutný Hollywood glorifikuje piráty, kus ironie se v tom přeci jen skrývá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Stotřicetsedm minut nabubřelé, čarokrásné nudy mě přivedlo k hluboké vnitřní polemice nad několika existenciálními otázkami: Kam ho vrazit mořské panně, abych z ní udělal mořskou štětku? Bude k odstranění pachu rybiny stačit běžné osprchování jako obvykle? Jak se účinně chránit, aby mě posléze nestáhla z kůže na výpalném za jikry? Pokud by ochrana selhala a já ji přinutil jít na potrat, bylo by neetické si jej pak namazat na jemně osmažený toast a zapít šampaňským? Odpovědí jsem se samozřejmě nedočkal, protože se jedná o další anemickou, komerční disneyovskou tupost pro retardované školáky, která stojí a padá na čurákování Johnnyho Deppa (no neztrapňujte se za ty prachy !) a slouží výhradně k ultimativnímu vykrmení Bruckheimerova prasátka. Takže, kdybych někdy toužil po vyváženém vztahu s mořskou pannou, trval bych rozhodně na tom, aby měla normální kundu a od pasu nahoru ať si je klidně třeba kapr. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Johnny Depp (Jack Sparrow) souhlasil s účastí na projektu ještě předtím, než si přečetl scénář. (hellstruck)
  • Během natáčení byla někdy taková zima, že produkce Johnnymu Deppovi (Jack Sparrow) koupila zateplené bundy v hodnotě přibližně 1 milionu Kč. (hippyman)
  • Juan Ponce de Léon, jenž je ve filmu často zmiňován, skutečně žil. Jednalo se o španělského conquistadora, který v roce 1512 podnikl výzkumnou plavbu, aby nalezl legendární zemi Bimini s prameny věčného mládí. Při plavbě objevil Floridu a několik Bahamských ostrovů. (TwoFace)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama