Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Já bych v tomto případě nebyl tak přísný. Film je určen především pro mladé publikum a tomu je podřízena (ne)sofistikovanost scénáře. Cílové publikum by mělo být spokojeno. Já bych v mladším věku byl, protože Rock ze střední nabízí příjemnou hudbu, nenásilnou vztahovku, jednoduché emoce a především má schopnost vyvolat příjemné chvění u srdce. Ještě mé soukromé plus: Vanessa Hudgens je slaďoučká. 70% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Atmosféra střední školy si mě poměrně získala, postavy jsou též sympatické (ať už více či méně), výběr hudby řekněme zajímavý a poslouchatelný. Občas to malinko hapruje v tempu a v šíři výrazů hlavních hrdinů, ale myšlenková linka je poměrně uvěřitelná a i když se pak všichni změní tak, jak by si "americký" divák přál, tak i přes to je to koukatelný a dosti zábavný hudební film o looooserovi, který za to vlastně tak ani nemůže, že jím je (až na to děsivé afro na hlavě). Plus sympatická děvčata v podobě Alyson a Vanessy. 8/10 v rámci žánru rozhodně, pokud nemáte rádi Bowieho, tak to bude zřejmě horší (možná spíš pokud ho rádi máte :-) ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prijemna hudebni party ze stredni. Palec nahoru za Lisu "Phoebe" Kudrow v roli cool matky, peknou Vanessa Anne Hudgens a cameo Davida Bowieho, ktere bylo jasne hned od zacatku co film zacal hlaskou "Dear David Bowie..." a pozor, herci si skutecne zahrali a zazpivali sve hudebni performances live. 6/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Milý Davide Bowie, jmenuju se Will Tailor ( Gaelan Connell ).Milý Davide Bowie...je pondělí a já se chystám do nové školy. Milý Davide Bowie je to až moc jednoduché, změnit školu a hned mám dvě holky, novou kapelu a velký úspěch...tak to v životě určitě chodí. Milý Davide Bowie tak jsem se s tím popral a zatloukl jsem strach do hudebního pódia. Milý Davide Bowle " Nemůžu dál, jdu dál ", tak se jmenujeme. Milý Davide Bowie, co myslíš, jak dopadl BandSlame ?- http://www.youtube.com/watch?v=q-D5nMBz1U8 - Vyhraje " I cant go on, ill go on " ? Milý Davide Bowie Jader a Marduk to nebyly jen tak nějací školní břídilové. Milý Davide Bowie koho mám milovat ? Charlotte ( Aly Michalka ) nebo Sa5m ( Vanesa Hudges ). Milý Davide Bowie ve filmu hrají i tvé písně - " Rebel, rebel ", " Changes ", " Star ". Milý Davide Bowie jsou tu však i jiné songy - " Don´t look bach " od Micka Jaggera, " Famme Matale " od The Velvet underground & Nico, a hlavně " I want you to want me " Ricka Nielsena v podání I can´t go on, ill go on se zpěvačkou Aly Michalka nebo " Amphetamine " Steveho Wynna také v podání kapely Nemůžu dál, jdu dál...a další a další songy a možná přijde i David Bowie. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když přivřu oči, vypnu na chvíli mozek a přehodím se na vlnu kýče a klišé, tak je Rock ze střední vlastně osvěžující (i když už mnohokrát viděnou) podívanou. Hlavní představitel mi přišel naprosto antisympatický a viděl jsem v něm jistou podobnost s jedním z Jonas Brothers. A proč vlastně ty 3*?! No soundtrack byl poslouchatelný, Vanessa Hudgens méně cukrkandlová než v HSM a účinkování veteránů, jako Lisa Kudrow a David Bowie, potěšilo. Zkrátka Muzikál ze střední v lepším a ne tak pocukrovaném obale, který mě zejména zaujal po hudební stránce. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Zpěvačka Alyson Michalka (ve filmu Charlotte) byla v začátcích natáčení na turné se svou sestrou Amandou a s Miley Cyrus. Své turné pak zakončila v Austinu v Texasu, kde se také převážně natáčelo. (Avalon820)
  • Ačkoliv je celá skupina složená ve filmu ze středoškoláků, jediným středoškolákem byl Charlie Saxton. (Avalon820)
  • Todd Graff trval na tom, že herci si musí odzpívat a odehrát včechny písně sami (kvůli realističnosti). Proto se také museli všichni herci začít učit hrát na hudbní nástroje. (Avalon820)

Reklama

Reklama