Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som nemal hodnotený, aj keď som ho pred mnohými rokmi už videl. Videný súčasnými očami ma už nudil a v niektorých momentoch rozčuľoval. Ak by som mu mal veriť, Marcello by si ani chôdzu kanálmi nezaslúžil. Ale ak to beriem ako chvíľami vtipnú moralitku, tak si tri hviezdičky zaslúži aj po rokoch. ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Celý film sa točí okolo Sophie Lorenovej v roli šľapky so zlatým srdcom a často je stereotypný ako sa dá od podobného námetu očakávať. Ale i napriek očiprepaľujúcim vnadom sa Lorenovej podarilo poľučtiť svoju postavu a vtiahnuť diváka do trápenia nerešpektovanej ženy. A exceluje. Ostatní herci sú taktiež skvelí. I cez to všetko, niektoré peripetie sú uveriteľné len ťažko, viď Lorenovej starnutie, kde nič nemohlo prekryť jej živelnosť! ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 2.5.1969+Trikrát s... Sophia Loren: ČST 1 = 12.8.1983, réžia českého znenia (ÚPF 1967) = IRENA SKRUŽNÁ - Existujú 2 DVD verzie tohto filmu. Prvú vydali LEVNÉ KNIHY s (kvalitnejším) dabingom prebratým z ČT, druhú verziu vydal s vlastným dabigom HCE a táto verzia sa objavila aj v edícii FILM X. Obe verzie sú DVD5. (7.5.2009) ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že francouzskou a italskou kinematografii až na vyjímky nemusím a asi proto jsem tento film dosud neviděla. Tento víkend mi ale padl do oka a do žehlení a docela mě vzal. Musela jsem všeho nechat a soustředěně koukat. Je to originálně napsané a vůbec si nevybavím, kdy bych viděla "milostný" příběh dvou lidí takto pro mě nepředvídatelně napsaný. Příjemná změna oproti těm na chlup stejným limonádám, co se dnes vaří. Zde sice vidíme happy end, ale to takový decentní a vlastně ne úplně sladký, pro mě s otazníkem. Ten fór s dětmi je geniální!!!! A Loren s Mastroianním válí. Ta láska, sobectví, nenávist, to je tak skvěle zahrané a uvěřitelné. Paráda, brzy si to zopakuji. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film má napriek geniálnemu obsadenie maličkú chybu (teda len na začiatku). Že 30-ročná Sophia Loren hrá sedemnásťročné dievča. A ono to, pri všetkej úcte, vidieť, že Sophia je už dávno žena a nie nejaká adolescentka, stačiloaby to scenár posunul napríklad do veku 25 rokov. Ale zas na druhej strane je to prierez rokmi a že Loren zahrá tak mladicu ako aj zašlú ženu, to jej slúži len ku cti. Od filmu som očakával viac vtipu, ale dostal som skôr drámu a tradičný temperament, takže nemôžem povedať, že som sa extra bavil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama