Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasický sportovní film "kterak outsider s loosery k vítězství došel" ve fotbalovém podání. A ono nic. Hlavní náplní je trenérská "válka Roseových", perfektní dobová atmosféra, příjemná nadsázka a Michael Sheen, který opět exceluje. Tentokrát jako ambiciózní, schopný, ale na špičku nosu si nevidící manažer. Prostě snímek, který miluje kopanou a nebojí se to dát jasně najevo, byť v něm fotbal jako takový vlastně ani neuvidíte. A ty způsoby jak jsou (ne)zprostředkované samotné zápasy jsou velmi vynalézavé. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Film o fotbale, natočený s láskou k fotbalu a prakticky bez fotbalu... Předem rovnou říkám, že čtyřhvězdičkové hodnocení by asi bylo férovější, ale já, jako ohromný fanoušek anglické Premier League, jsem z něj úplně nadšený. Protože tahle balada o ,,Josém Mourinhovi své doby" má všechny herní prvky, aby u diváka skórovala. Předně je to velice silná základní sestava, kde vysloveně exceluje špílmachr Michael Sheen, kterému výborně přihrávají výborní herci z Ostrovů v čele s Timothy Spallem. Dalším silným prvkem je sebejistý manažer v osobě režiséra, který si vystačí bez záběrů z fotbalových zápasů, jež by fungovaly jako pozlátko pro diváka. Režisér fotbalové zápasy velice slušně a zručně obchází (první domácí zápas v nejvyšší lize proti Leedsu je vyslovená slast) a místo toho servíruje divákovi psychologii excentrického manažera ve spojení s vizuálně nádhernými záběry, kterým nechybí dobová a barvitá atmosféra. A to všechno se sešlo na úžasném stadionu (scénáři), který svým hráčům dovolil hrát svižnou a přímočarou hru. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Mám rád športové filmy..a Damned United ma prekvapil že sa vlastne nevenoval ako tak zápasu, ale skôr ostrej rivalite manažérov...skvelý Martin Sheen patrí už k hereckej elite na Ostrovoch...a tento film je dôkazom toho, že športový film nemusí byť hneď o zápasoch..ale o emóciách, ľudoch...vynikajúca dráma ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 6 400 000 $ Otvárací Víkend: 32 065 $ (v 45 Kinách) Tržby USA: 449 865 $ Tržby UK: 3 582 592 $ Tržby Celosvetovo: 4 091 378 $Film postavený na hercoch,ktorý sú famózny bez jedinej výnimky.Príbeh je pútavý i keď ku konci rýchlejšie zostrihaný.Veľmi príjemná odychovka a nielen pre faušíkov futbalu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečný fotbalový film, jehož jedinou slabůstkou je to, že se příliš drží skutečných událostí, které jej inspirovaly, čímž možná trochu ztrácí na samotné stavbě dramatu, což je zřejmé zejména v samotném závěru, kterému chybí očekávaná gradace a razance. Jde-li o příběh, měla by pravda někdy poodstoupit stranou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Film je natočen velmi věrně podle skutečných událostí, například všechny citované výsledky fotbalových utkání jsou naprosto přesné. (curfew77)
  • Brian Clough vedl coby manažer tým Derby County v letech 1967 až 1973. Od roku 2009 zastával tuto funkci jeho syn Nigel Clough. (Mičl)
  • Rekordem, kterého si údajně Clough velmi cenil, byla šňůra neporazitelnosti ve 42 po sobě jdoucích ligových zápasech při jeho působení v Nottinghamu Forest v letech 1976 a 77. Tento rekord překonal až londýnský Arsenal a stalo se tak v dubnu 2004 - měsíc nato Brian Clough zemřel. (curfew77)

Reklama

Reklama