Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Ukázka z filmu 4
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Ukázka z filmu 4

Recenze (144)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Po 2. sérii: Kancl mě vůbec nebavil, ale tohle... tohle je úplná lahůdka. Neskutečně příjemná komedie, kde jsou všechny postavy sympaťáci (ač jsou potrhlé, divné nebo jinak jebnuté), vtipy jsou obvykle více než slušné a celé to vyznívá pozitivně. Veškeré díly si drží stejnou kvalitativní laťku, což je fakt dost ojedinělé. Navíc je to krátké a ideální na dobrou noc. No prostě se těším na další nálož. 5* // Po závěrečné 7. sérii: nejlépe napsaný komediální seriál, tečka. Postavy jsou naprosto suprové a navíc ve finále jsou jejich příběhy výborně zakončené. Není co vytknout, jediný kousek, o kterém přemýšlím, že ho sjedu znovu, protože to prostě hladí po duši. 5* ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Duchovný nástupca môjho milovaného Kanclu, ktorému trvalo asi dve série nájsť tú správnu nôtu, ale keď sa to podarilo, išlo to veľmi sľubne. Opäť partia skvelo napísaných postáv (Leslie a Ron kraľujú, Andy je guilty pleasure navždy), bláznivých situácií a veľkých emócií, aké len mockumentary seriál z prostredia byrokraticky neschopného mesta môže ponúknuť. A ak vám to učaruje, do mesiaca to máte celé napozerané a už len potlačujete slzy nad skvelým koncom. Jediná chybička na kráse je možno len scenáristické blúdenie v deji typu "chceme niečo spraviť, ľudia sú proti nám, nevyjde to, nevadí, nabudúce to dáme lepšie" ktoré už v tých posledných dvoch sériach bolo trochu unavujúce. Inak paráda a nepopierateľne dobre napísaný seriál. ()

Reklama

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie pri Parks and Recreation je trošku zložité. Prvá séria (vďaka Bohu, že mala len 6 častí) bola takmer celá na 2 a občas s prižmúrenými obomi očami 3*. Ale ako vravím - takmer celá - finále prvej série totiž bolo už podstatne odlišné a teda aj podstatne lepšie. V tomto trende pokračovala celá druhá séria a momentálne som na sérii tretej, takže už môžem objektívne hodnotiť. Dávam 4*, určite zaslúžene, lebo sa čím ďalej, tým viac krát naozaj schuti smejem. A ani postavy mi nepripadajú také nesympatické, ako mnoho ľudí píše. Práve naopak, časom sa z nich vykľuli ozajstní sympaťáci, najväčšou zmenou pritom prešla Leslie Knope (Amy Poehler), ktorá sa v už spomínanom finále prvej série zmenila z nerealisticky vykreslenej karikatúry na svojskú a občas až príliš snaživú a horlivú osôbku, ktorá to však vždy myslí dobre, aj keď to tak niekedy nevyzerá. Na 5-hviezdičkový Office to síce u mňa nemá, ale to je asi len tým, že som Office videl skôr. A už vôbec nezazlievam Parks and Recreations to, že sa na Office podobajú. No a? Sú predsa od rovnakých tvorcov a keďže mi je štýl Office veľmi blízky, tak ak ho Parks and Rerceations "opajclo", je to pre mňa len dobre. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Na Parks and Recreation (beží tretia séria) sa momentálne každý týždeň teším zo všetkých komediálnych seriálov najviac (sledujem ešte Family Guy, American Dad, South Park, The Office, How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Modern Family, Cougar Town, The Cleveland Show). Môžu za to samozrejme výborne napísané postavy a ich obsadenie (u mňa vedie jednoznačne flákač Chris Pratt) a ešte taká zvláštna neopísateľná atmosféra, vďaka ktorej mám vždy pocit, že je jar, alebo leto. A to sa k seriálu o parkoch dokonale hodí. Treba ale uznať, že podobne, ako aj jej braček The Office, Parks and Recreation tiež začína slabšou prvou sériou a až postupne sa stáva tým, čím je dnes. Ak si ale udrží súčasné kvality, rozhodne sa sem vrátim a zvýšim hodnotenie na 5. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nechápu jak jsem tohle mohl minout když se vysílalo.Při hledání "náhrady" za Office přišla řada na chvílemi podobně laděné Parky a byla to skvělé volba.Není to sice bez chybičky,některé díly jsou slabší a má to i svoje nasírací momenty (i když zdaleka ne tolik jako Office),ale většinu času sem se bavil královsky a u některých dílů sem se smál dost nahlas a to u sitcomů zase není úplně pravidlo (ač by mělo).Teď mi tahle partička okolo Leslie a božského Rona bude chybět a časem si dám komplet znova...85% ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

  • Mapa města Pawnee je ve skutečnosti pouze jen zrcadlově převrácená mapa skutečného města Muncie ve státě Indiana. Muncie v seriálu dokonce párkrát zesměšnili. (Kucndo)
  • V epizodě je zmíněn americký cyklista Lance Armstrong, který po prokázání dopingu přišel o všech sedm titulů z Tour de France. (Duoscop)
  • Dve sochy, ktoré sa objavujú v úvodných titulkoch, sú orientačné body na Highway 18 v meste Montpelier v Indiane. Prvým z nich je "Ice Cream Giant" pri zmrzlinárni Tin Lizzy a druhým je "Muffler Man Indian" v centre mesta. (Marcin)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama