Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Attta 

všechny recenze uživatele

Slušný dokument o situaci potravinového průmyslu v USA. Tohle všechno mi opět potvrzuje jak moc velký odpad světa USA je. Nikdo mi tu zemi nevynachválí. Doufám, že alespoň některé tento dokument popostrčil k tomu aby si četli etikety na výrobcích v bochodě. Tady v EU sice taková situace není, ale číst si složení výrobku není na škodu i když části produktu pocházejí z třeba z eko farmy. Člověk si nemusí za každou cenu odepírat dobré jídlo aby jedl alespoň trochu zdravě a nejedl totální hnus. Tímto jsem trochu odbočil od hodnocení dokumentu, ale v podstatě tady tím vším se on zabývá a téma je to velice příjemné. Určitě doporučuju všem, co se zabývají trochu výživou, ale i těm co o výživě neví vůbec nic. 4 hvězdy jsem dal proto, že jsem měl pocit že chvílema je to trochu přitažené za vlasy. PS: Pro ty co tvrdí že v tom nevidí nic špatného a pletou do toho to, že maso potřebujeme jsou totálně od věci. Já maso miluju, ale rozdíl je v tom, že nechci jíst něco z čeho budu mít rakovinu, nebo jiné hnusy. V USA mají problém, tady tento problém naštěstí ještě nenastal a u nás se dá řešit kupováním masa v menších řeznictví, kde berou mastné výrobky od menších řezníků (teda alespoň u nás ve městě to tak funguje). Na konec jen říct -> zvědněte své tlusté prdele a nebuďte zdechlí si koupit kvalitní maso, které stojí kolikrát stejně jako ze supermarketů ať se nedostanem do situace ve které jsou teď oni. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se na jedné planetce sejde nadměrné množství jakéhosi humanoidního druhu, který si velmi oblíbil pohodlnost, masožravost, moc a barevné papírky, kterými se vše platí. Sajrajtům z fástfoodu se vyhýbám, ale masožravec jsem taky a taky radši už naporcovaný než vidět jatka, co se bude nabízet v nákupákách je stále jen o nás, tak myslete lidi, co žerete. 80% ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pfuj! Nezdravě hnusná bio agitka. Závěrečné titulky mi spolehlivě sesadily i tu druhou hvězdu, kterou jsem tam měl připravenou. Kdyby to aspoň mělo Mooreovy koule, ale tvůrci nebyli schopný dostat se ani do zatemnělých kurníků či získat rozhovory s někým z povolaných hlav velkých společností, takže se každou chvíli na obrazovce objevují zprávy typu: "Tyson odmítl pro tento film poskytnout rozhovor, protože jsme se málo snažili a udělali jsme to pro to velké hovno." Food, Nic. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Je len škoda, že tieto poučné dokumenty sa neuvádzajú o 20.00 namiesto priblblých seriálov. Ale ľudia sú presne takí ako tá mexická family. Radšej si kúpia shit ako by mali ušetriť na bulvárnych časopisoch alebo cigaretách. A nadnárodné mafiánske korporácie sú všade takže nemám ilúzie ani o strave u nás. Stačí si pozrieť výsledky hygienických kontrol v obchodných reťazcoch.. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokument o masové výrobě potravin. Jaké důsledky moderní potraviny přináší a proč jsou nezdravé potraviny levnější než bio? Protože nezdravé se produkují v tak masovém měřítku, že i stát podporuje jejich prodej pod cenou. Další kategorie je maso u kterého vidíte, čím zvířata krmíme a jak žijí v koncentrácích ve vlastních hovnech (ne výkalech)! Sice je dokument trochu uhlazený, ale ukazuje některá fakta, které nemůžeme tolerovat. Jenže kdo z nás se chytí za nos a přestane jíst jídlo ze supermarketu? Já maso už skoro nejím a po tomhle dokumentu ho jíst už vůbec nebudu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama