Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 074)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Má to jasný začátek i konec. Zápletka je sice jednoduchá, ale byla perfektně využita. Scény působí reálně a jsem ráda za absenci zbytečně přemachrovaných činů. Chris Pine a Dezel Washington jsou skvělá dvojka. A na to, že se film odehrává jen ve vlaku, jsem se fakt bavila. Největší zásluhu na tom má samozřejmě Tony Scott. 4* ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Prostě sázka na jistotu a další ukázka Tonyho smyslu pro adrenalinovou a naspídovanou akci. Hlavní dvojka sympatická, vizuál zůstává stejně cool jako vždy, naštěstí ne až tak videoklipový a rušící jako v Pelhamu. Prostřihy na zprávy mohly být méně časté, ale závěrečná patnáctiminutovka opravdu strčila do kapsy většinu akčních filmů tohoto roku. Škoda, že tam nebylo aspoň něco trochu překvapivého a závěrečné další osudy tam neměly být, přišlo mi to u takovéhoto akčního thrilleru velmi zbytečné a nepříjemné. Ale jinak čistá zábava bez nějakých větších připomínek, když nepočítám příběhovou tupost. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tony Scott jde během dvou posledních filmů z jednoho extrému do druhého - z celý film stojícího vlaku (PELHAM 123) do vlaku nezastavitelného v UNSTOPPABLE. A zatímco první byl přiznaným remakem sedmdesátkové klasiky, druhý neumětelsky vykrádá další klasiku, tentokrát osmdesátkovou (SPLAŠENÝ VLAK). Sice příjemně oldschool, ale úplně zbytečné, což neznamená, že většina diváků tuhle žánrovečku neskousne s chutí a nenadhodnotí. Přesune se teď Tony do devadesátek a přetočí PŘEPADENÍ 2? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dynamické, místy strhující, překvapivě bez tuny klišé (které bych u takovéhoto filmu čekal). Od Tonyho Scotta by člověk čekal další epileptický záchvat a kupodivu dostane tentokráte něco úplně jiného. Rychlý a relativně jednoduchý akční film, kde není čas ani na to dojít si na toaletu. Myslím že to co režisér zamýšlel, rovněž vytvořil a splnilo to svůj účel. V rámci žánru špička. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jediný způsob, jak ho zastavit, je chytit ho za ocas a táhnout opačným směrem." Pravidla železniční logistiky mi vždy zůstaly spolehlivě utajeny, takže kdybych někdy dostal možnost řídit pohyb mašinek na železnici, tak by žirafy skončily v Temelíně, jaderný palivo na Bazalech a polští Baníkovci v ZOO. Ovšem taková volně se pohybující souprava, to je jiná liga. Napětí z ní sálá, rodinný hodnoty se otřásají v základech, vtipem se nešetří a kdyby se mi nezdálo, že v těch nejdramatičtějších okamžicích vlak nenápadně zpomaluje, tak bych patrně začal přemýšlet o pátý hvězdě. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • Během natáčení bylo použito osm lokomotiv a cca 60 speciálních vagónů. (NGP)
  • Nehoda se splašeným vlakem, podle které je film natočen, se stala dne 15. května 2001. Lokomotiva se 47 vagóny společnosti CSX opustila Toledo v Ohiu bez strojvůdce. Ujela 66 mil (106 km) přes tři okresy. Nikdo nebyl při této události zraněn. (c.tucker)
  • Filmová lokomotiva č. 777, i její reálný předobraz č. 8888, je typ EMD SD40-2, vyráběný v letech 1972–1989. Celkem bylo vyrobeno 4 175 těchto lokomotiv. (Foxhound#1)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno