Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„Sometimes the most important fights are the ones you avoid.” Na původního Karate Kida jsem ještě moc malý kluk, ale moc dobře si dokáži po tomto „kung-fu” remaku představit, jak se většina náctiletých musela při prvním shlédnutí v té době cítit. Druhá část, kdy se romantika mezi dvojící puberťáků, choreograficky excelující souboje a emocemi po okraj naplněné drama rozjede naplno, je totiž naprosto nehoráznej hukot. Námitky ohledně věku dětských herců beru zpět, protože takhle příjemně strávené dvě hodiny u PG snímku jsem už dlouho nezažil. Po tomhle může Will Smith s klidem v duši odejít do důchodu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení. Od Zwarta jsem toho moc nečekal, takže jsem od remaku této video klasiky očekával jen to nejhorší. Zwart ale nakonec překvapil dobrou atmosférou, kamerou a vlastně i solidní režií, která udržuje ve filmu všechny propriety správného rodinného filmu. Příběh je jednoduchý, což je v tomto případě plus, tempo je slušný a závěrečný turnaj nemá chybu. Jaden Smith ušel a Jackie Chan je ten správnej mentor, který navíc mlátí děti a má auto zaparkované v obýváku. Myslím, že podobnými rolemi by se mohl v Americe v budoucnu uživit. Jenom je to až moc dlouhý a i přes slušné tempo to časem přece jenom začne nudit. Některé scény, hlavně s Jadenem a čínskou holkou, by se klidně daly vystřihnout, protože stejně moc nefungovaly. Jinak ale celkem spokojenost na film, který se jmenuje Karate kid i když tam není karate.70% ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.8/10] | me: KARATE kid s KUNG-FU černoškom Smithsom jr. Na prvý pohľad divoká kombinácia našťastie však vyvážená Jackiem. Tento remake neprináša nič nové, motív je jasný, spracovanie priame. Proste film o malom chlapcovi vo veľkej Číne a jeho Kung-fu ceste. Rozprávka plná poučení, klišé a prehnaného záveru. V celku sa na to ale pozerá OK,... neublíži, nevynikne. Dobrý motivátor pre zle deti :) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vtipy nabok - nebyť ultraotravnej matky, vpálim plnú pálku. MiniSmith je nečakane sympatický a zábavný (decká ho budú zbožňovať), Jackie si takú fajn postavu nezahral už roky a celkovo je to nečakane atmosférické, emotívne, solídne natočené a vynikajúco ohudbené. Možno je to nulovými očakávaniami, ale vynikajúco som sa bavil. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Nestačilo mi, že jsem se spálil se sračkama Kickass, Scott Pilgrim, Spiderman atp, ještě musím pokoušet své duševní zdraví experimenty s tvrdými shity. Karate Kid, lze přeložit jako Karate Kid, je opravdová sračka pro vymaštěné čůráky, kteří dokážou jen bučet, kvičet a tu a tam debilně zahiphopit. No, možná se najde někdo normální, kdo je prostě jen mladý a líbí se mu filmy o mladých, ale to je asi světlá vyjímka, něco jako Kuba:-) Kebbrdle se asi zesere do kopce, ale nemůžu si pomoc a opět dávám odpad. Nesnáším filmy o bojových sportech a filmy s barevnejma o barevných pro barevné. Proto ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Tvůrci měli unikátní možnost natáčet na Velké čínské zdi. Na tuto památku ale nemají přístup dopravní prostředky, a tak byl štáb nucen přepravovat těžké vybavení ručně. (darek kartac)
  • Jaden Smith (Dre) musel podstúpiť náročný výcvik kung-fu. (ČSFD)
  • S myšlienkou zdvíhania bundy zo zeme (ako základom na výcvik kung-fu) prišiel samotný Jackie Chan (Han). (megajalec)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama