Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal mezi 2 a 4 hvězdičkami. Ještě před tím, než jsem dal pouhé dvě, smazal jsem z harddisku zbylé díly první série, které jsme ještě neviděl. Proč? Protože mě začalo štvát, jak si ze mě scenáristé dělají srandu. Důkazy, které "prostě vyskočí" v ději; logické chyby, které by normálnímu agentovi FBI asi neprošly a k tomu hodně divně nastavená postava agenta Wellera. Jo, zápletka je zajímavá a pořád si říkám, copak se asi tak z toho všeho nakonec vyklube. Ale abych tomu obětoval svůj čas, to teda ne. Díky, stačilo. Druhou šanci už nedostanete. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, ako som bol schopny vydrzat az po 7mi diel. Avsak, o to viac k veci viem napisat. Atraktivny napad s tetovanymi hadankami na sexi-telicku hlavnej predstavitelky bol zaujimavy. Menej vsak iritujuce "herectvo" zucastnenych. Ci uz sa jedna o agenta Wellera, FBI specialistky a sem-tam sa "vyfarbila" aj samotna neznama. Podpriemer typu CSI a podobnych, masovo tocenych somariniek. Lutujem cas venovany tym par dielom a ostatnych vystriham pred tym istym. Ak si vas neziskal pilot a prvy, druhy diel, kaslite na to, kvalita klesa. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Když něčemu dáte skoro 100 hodin života, je poněkud obtížné přiznat, že si to čtyři hvězdy zaslouží jedině po vymazání paměti - takže mé hodnocení berte s velkou dávkou shovívavosti. Na první tři série je těch výtek samozřejmě méně - ale hlavně: ty postavy i jak jim to sviští si zamilujete (a také tedy zaplaťpánbu za dabing, tedy, že u toho můžete klidně dělat ještě i něco jiného). U čtvrté řady úpíte a trpíte, přesto ji sledujete a občas jste odměněni i nějakým vydařeným dílem či ftipnou narážkou mezi aktéry, které ještě stále máte v oblibě. Pátou sérii si dáte už jen s obrovským sebezapřením a sebeobětováním mozku (protože je to už opravdu velice debilní), k čemuž vám má pomoci snad alespoň to, že se děj údajně odehrává i v PRAZE (což je opět maličko komplikováno tím, že v bunkru v Praze, takže z matičky neuvidíte ani miniaturní ň). Ale jestli to někdo dotáhnete hrdinsky až do konce, slibuji, že se nakonec snad alespoň dojmete - jako já. Myslím tím ovšem první konec. U druhého konce patrně asi budete chtít jít skočit z mostu, ale přimlouvám se - takto radikálně to neřešte, k vyrovnání účtů bohatě postačí zasednout ke kompu a sesmolit záštiplný a lamentující komentář na ČSFD. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak mi dal Blindspot odpověď na otázku, jestli v seriálu radši uvidím chlapa s charismatem, nebo krásnou babu bez osobního kouzla. Tenhle pomyslný souboj na K.O. vyhrál šarmantní Raymond Reddington. A nejen že je výmluvnější a zábavnější než tetování a dokonce i než to umístěné na zajímavých místech těla Jaimie Alexander, ale zápletka stojící na něm je uvěřitelnější. V Blindspot práci vrchního našeptávače patří postupnému luštění hádanky. Případy se objevují nahodile, přesto tým vyšetřovatelů vždy přichází v tu pravou chvíli a to zpravidla v tu poslední možnou. Ergo, stačilo by aby šlo zkoumání obrázků trochu pomaleji a parta agentů by na svých akcích potřebovala leda bílé křídy na obkreslování mrtvol. Podobných nedokonalostí ve scénáři neustále přibývá. Přitom pilot budil dojem že půjde o jedno z těch komplexních a progresivních dramat s vypilovaným příběhem a psychologií postav. Od druhého dílu z dojmu zbyla jen naděje. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem to dokoukal do části, kdy pokérovaná zjistí, kdo to na ni narafičil (to je překvapení). Pak už to šlo se seriálem s kopce a vydržel jsem už jen asi dva díly. Začal jsem se nudit. Tak že ze *** snižuji na **. Sorry, ale je to stále dokola a už je mi jedno, jestli se vezmou nebo umře a nebo bude dalších 180 dílů. Potetovaná je na to dost a oni na mi určitě ještě něco najdou. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Pokrýt kůži Jaimie Alexander (Jane Doe) tetováním zabralo v celkovém souhrnu týmu tří maskérů asi 6 hodin. (TaNya_)
  • Jako Jane Doe (v případě mužů John Doe) se v USA označují pacienti, mrtvá těla či lidé, kteří z nějakých důvodů nemohli být identifikování. (TaNya_)
  • Názvy epizod 10. - 22. dílu 2. série (2016) jsou palindormy, což znamená, že se čtou stejně zleva i zprava. Zároveň prostřední písmena těchto dílů dávají dohromady „Kurt Weller SOS“. (Nykki)

Reklama

Reklama