Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malik El Djebena, odsouzený k šesti letům vězení, neumí číst ani psát. Do věznice přichází úplně sám a působí mladším a křehčím dojmem než ostatní trestanci. Je mu 19 let. Šéf korsického gangu, který vládne i vězení, si ho okamžitě vezme na paškál a pověří ho několika „úkoly“, díky kterým se Malik nejen zocelí, ale zároveň si začne získávat šéfovu důvěru. Ale Malik je odvážný a učenlivý, a tak si tajně začne spřádat vlastní plány… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (287)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama o tom, jak se díky vězení z devatenáctiletého mladíka, který zřejmě jen udělal další z řady blbostí, stane prvotřídní a všeho schopný zločinec. Mikrokosmos věznice se všemi svými pravidly tu konečně jednou vypadá realisticky, a přestože se děj díky propustkám občas vydává i mimo ni, propuštěním hlavního hrdiny film končí. A divák o jeho dalším osudu nepochybuje. Výborně napsané i natočené (90%). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film. Aktuálna moslimská téma a pritom to vôbec nemoralizuje a nie ju tu ani náznak po snahe ukázania ľudského dobra, Väzenská dráma, ktorá sa tvári nenápadne, ale skrýva v sebe silné scény (miestami fakt skvelá réžia). Ďalšie PROTI MÚRU to nie je, ale rozhodne ide o originálny gangstersko-väzenský film, ktorý dosť veľa hovorí svojím mlčaním... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Toho nesympatického arabáše si prostě musíte zamilovat snad ještě rychleji, než Patyzóna ve Smrákání. Nebo Patlizóna ve Strádání?? Nebo Patossona ve Smrskání??? ( .. No zkrátka toho "talenta" s obličejovou obrnou, do jehož prokrveného sexuálního jablka by se s chutí zakousla nejedna anémická pubescentka.) A bodejť by ne! Co může být, mimo homoupíra, snadnějšího ke ztotožnění, než negramotný, neúspěšný zloděj, nadějný dealer a začínající vrah v jedné osobě, úspěšně proplouvající romantickými zákoutími francouzského kriminálu, plného miloučkých medvídků, kteří bezesporu překročili povolenou míru pigmentu, náboženské tolerance a asociálního chování... Patrně tady nejde o neúměrně dlouhé náborové video korsické mafie, ale o další touhu poukázat, jak ten zlý, fuj fuj systém, ta hnusná anonymní mašinérie, dokáže ze zlého udělat ještě horší, co už se potom nedá zastavit. Ale dá! Zkuste důslednou pasovou kontrolu a intolerantní imigrační zákon! No zaplať Pánbůh za Čuka Rorýse, který s těmi co proklouznou vždycky zatočí a střeží náš klidný spánek alespoň na hranicích s Mexikem, a když příjde na věc, dokáže jako jediný chlastat v Nonstopu až do zavíračky... :o)). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

"La Rentrée du cinéma" v Paříži jsme s mojí milou zahájili ve stylovém kině Saint-Germain des Prés a zvolili jsme nejtěžší francouzský kalibr nejspíš celého roku 2009. Všechny noviny, všechny časopisy, všechny webové stránky byly jednotné v tom, že tento film je nutností pro každého filmového fanouška. Od prvních minut lze rozpoznat nesmírný řemeslný um J. Audiarda. Ve Francii je považován za svérazného a originálního režiséra. Úvod filmu je dost drsný, jak jinak pro nováčka ve vězení. Zbytek filmu sledujeme jeho počínání a boj o přežití za zdmi věznice. Potěšila mě pestrá jazyková směsice - francouzština, korsičtina, arabština a také působivá hudba. A jako by Audiard syrovosti a naturalismu malinko chtěl odlehčit, vloží špetku poetiky. Tahar Rahim a Niels Astrup zaslouží za své výkony velké uznání. Konečně, z mého pohledu se jedná o vynikající film, rozhodně jej ale nepovažuji za filmovou událost roku 2009. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Hoooodne preceňovaný multi-etnický MišMaš vyrozprávaný príliš lineárne na to, aby ma strhol - navyše s jedným väzeňským klišé za druhým (drogy, porno, onania). K tomu rakovina (radšej ani nebudem písať čoho), otravné flashbacky a zopár nie jednoduchých dopravných situácií, pričom pri tej "určujúcej" ma definitívne rozbolela hlava. Treba si radšej pozrieť: http://www.csfd.cz/film/277742-r/ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Pro posílení autenticity najal režisér Jacques Audiard bývalé vězně jako poradce a komparz. (Nin)
  • V roku 2009 vyhral Grand Prix na filmovom festivale v Cannes. (ecceHOMMO)
  • Režisér si zvolil Tahara Rahima (Malik El Djebena) za hlavného herca svojho filmu po tom, ako ho videl jazdiť autom v jeho predchádzajúcom filme. (vander19)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Sam Raimi chystá remake Proroka

Sam Raimi chystá remake Proroka

26.01.2016

Režisér hned dvou slavných trilogií (s Ashem a se Spider-Manem) si už tři roky hledá svůj další filmový projekt. A teď to vypadá, že ho konečně našel. Sam Raimi jedná se studiem Sony o remakeu… (více)

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

19.10.2014

V současnosti není ve Francii uznávanějšího aktivně tvořícího režiséra než je Jacques Audiard. V posledních letech nám představil strhující vězeňské drama Prorok a poté nabídl netypickou vztahovku Na… (více)

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama