Reklama

Reklama

Kluci jsou zpět

  • Austrálie The Boys Are Back
Trailer

VOD (1)

Dospívání může být dobrodružstvím na celý život. Joe (Clive Owen) pracuje jako sportovní novinář a se svou ženou Katy a malým synem Artiem tvoří očividně harmonickou rodinu. Až do okamžiku, kdy Katy náhle zemře na rakovinu. Film pojednává nejen o tom, jak se oba se ztrátou milované manželky a matky vyrovnávají, ale i o Joeově vžití se do role samostatného rodiče a přijetí odpovědnosti návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Charismatický Clive Owen v roli tatíka dvou synků, na něhož padá tíha výchovy jeho potomků i ostatních věcí, které dosud zvládala jeho žena, kterou však porazila rakovina. Coby sportovní redaktor trávil spoustu času na cestách a chvíle, které tak nemohl trávit s rodinou, i plnění svých rodičovských povinností tak většinou kompenzoval alespoň dary, které svému nejmladšímu synovi z cest vozil. Nyní na jeho bedrech spočívá veškerá výchova i péče o domácnost, práce a ještě k tomu se do děje vloží i jeho starší syn. Kluci jsou zpět není scénáristicky, ani obsahově příliš nápadný a výrazný snímek. Jeho děj ve velké míře stojí na sympatickém hereckém obsazení. Snad jen ten jeho nejmladší synek, Artie, mě často štval. A když už jsem si myslela, že by ho ty jeho rozmazlenecké, ukňourané a hysterické projevy, kdy se choval jako otravný fracek mohly přejít, začal znova:) Ale pak se také docela umoudřil. To už na scénu nastoupil Harry, jeho starší syn. Ten si mé sympatie získal a až na pár "puberťáckých" scének, ve kterých to vypadalo, jakoby chováním z oka vypadl svému bráškovi, se mi velmi líbil. No jo, ti britští hoši:) Velmi mile mě překvapila scéna, ve které Clive ve svém článku píše o Michaelu Phelpsovi. Tím si mě získal:) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

21.2.2010 ~ Představte si šťastnou australskou rodinku. Ona starající se matka, on sportovní reportér a jejich malý syn. Domeček na odlehlém idylickém australském místečku, všichni se mají rádi, všechno je perfektní až do chvíle... ~ ...kdy zasáhne svině život a najednou zůstávají jen on a jeho syn. Příběh otce a jeho, sic očekávané, leč ne zcela zvládané role. Roli právě otce. Toho, kdo obstarává domácnost, kdo se stará, kdo je ve skutečnosti hlavou rozbité rodiny. A jak pomoci malému pochopit, že se maminka nevrátí, když jeho samotného to vykolejilo. ~ A aby toho nebylo málo, bývalka mu na krk hodí jeho prvního syna. Syna, kterého s matkou opustil právě kvůli té, která najednou není a schází. Anglánek v Austrálii se svým novým mladším bratříčkem a nedobrovolně teprve nyní "novopečeným" otcem. ~ K tomuhle filmu mě dovedl jeho soundtrack. A jsem tomu rád. Výborný film v pěkném prostředí, i když z té Austrálie tu moc ukázáno není - protože to není pro děj podstatné - a s příběhem, který dává smysl. A kupodivu i s Clivem. Tomu jsem jeho roli dokonce i více méně věřil, což, vzhledem k mému vztahu k tomuto herci, považuji za velký pokrok (ještě z něj něco bude :D ). ~ Velké plus za hudbu, velké plus za absenci očekávaného happy-happy endu - ne, tohle spoiler vážně není. Ovšem i tak je "v košíku" plno dramatičtějších dramat, tohle australsky-komorní nebylo vůbec špatné, tři hvězdičky si to rozhodně zaslouží, čtvrtou dám za hudbu Hala Lindese. ()

Reklama

lareinna 

všechny recenze uživatele

No páni..silný príbeh ako sám život. Nechcem byť sentimentálna, ale asi sa tomu neubránim. Od začiatku som čakala, že sa niečo udeje, že nastane nejaký dejový zvrat, ale celý film mal rovnaké a pohodové tempo, čo mi ale vlastne vôbec nevadilo, pretože príbeh bol tak silný, že mi to bolo úplne jedno. Clive Owen (Joe) bol úžasný. Tak veľmi som mu priala, aby bol šťastný, aby mu život už nepridával ďalšie rany..Po tom všetkom, čo sa mu stalo..samá zodpovednosť, obetavosť, povinnosti, udržať si zdravý rozum aj v práci, prísť domov a opäť byť ten, koho niekto potrebuje.. Veľmi dojemný príbeh, krásny..mám príjemne zvláštny pocit.. Nechýbalo veľa a zbalím kufre a pôjdem do Austrálie pomôcť Joeovi..:) Nie že by už potreboval jedine mňa ..ženskú zo zapadákova (no vlastne zo srdca Európy :) .. No nič, až tam som nedošla, ale nakoniec to Joe vyriešil aj sám. Myslím si ale, že príbeh, ktorý napíše sám život, má v sebe silu..a jedným z takých príbehov je tento.. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Do 94 minuty jsem byl více než spokojena. Je úplně jedno, jestli je dílo podle pravdivé události, důležité je, že je to životní tragédie, která se může stát komukoli a že stavy, který podle scénáře postavy mají, jsou takové, jaké by mohly být. Herci je dle mého zahráli slušně, prostředí a klokanská tématika jsou mi blízké (hádejte, jaká je země původu). A jsem ráda, že mě to skutečně nenutilo plakat od začátku do konce. Jediné, co bych vytkla je ten smířlivý konec, který bych oželela. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Lépe to snad ani nešlo - lidské, citlivé (tak akorát), v nádherném prostředí, s úžasnými dětskými herci a pro mě asi nejlepším Clive Owenem vůbec a hlavně je to tak věrohodné, jako by se jednalo o nenásilné proniknutí do života jedné rodiny nerodiny, kde se dějí obvyklé neobvyklé situace, které se prostě stávají. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (7)

  • V Nemecku sa mal film premietať v kinách od 28. januára 2010. Distribútor Walt Disney Studios ho nakoniec vydal iba na DVD a zdôvodnil to tým, že očakával slabý predaj vstupeniek. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 29. septembra do 28. novembra 2008 v Južnej Austrálii. (m.a.t.o.)
  • Trvalo osem týždňov, kým filmári postavili Warrov dom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama