Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (196)

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Takto. Death Note anime je najlepšia anime aká bola kedy natočená o mange to platí dvakrát tak veľmi. Aj napriek tomu som sa ale snažil vnímať to ako relatívne samostatný film, ktorý si berie oproti mange len nejaký ten základ no....nie diky, Ktokoľvek písal scénar určite mangu nečítal a ani anime nevidel a ak hej tak je to netalentovaný čurák. Chápem, že vziať predlohu z ktorej vznikla anime dlhá prbližne 30 hodín a spraviť z toho dvojhodinový film je ťažké, ale zredukovať to najlepšie čo robí death note takým skvelým príbehom vrátane postáv a zredukovať to na úpné minumum plného toľkého klišé, že človek by až zaplakal to chce niekoho na úrovni Tommyho Wiseaua... Keby aspoň tá zjednodušená klišé verzia a zjednodušené postavy bez akejkoľvek hĺbky boli dobre spracované, ale ani to nie. Je to jeden veľký nelogický bordel, ktorý nepôsobí kvalitne ani ako adaptácia ani ako samostatný film. Medzi 1 a 2 hviezdami, prikloním sa však ku 2 pretože death note je stále srdcovka a dať čomukoľvek čo s tým súvisí menej ako dve hviezdy by mi zlomilo srdce Mrzí ma to o to viac, že Wingardov Host a You're next som si dosť užíval. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

LOL :D Pravděpodobně asi nejpitomější film světa. Jako Death note je to na jednu hvězdičku, jako ujetá parodie je to místama i fakt vtipný. Scénárista ani režisér tutově ani nedočetli na wikipedii o čem byla předloha, takže paradoxně si film drží solidní tempo i napětí, protože drží diváka v nejistotě, jestli je to ten film jako myslí vážně, nebo ne :D. K tomu navíc s každou další scénou se diváci můžou těšit na nová překvapení v podobě ještě větších nesmyslných blbostí než ve scénách předchozích. Stojí za kouknutí už jenom kvůli vřeštícímu hysterickému Lightovi a kvůli faktu, že to má ještě ke všemu blooper reel :D. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Z propracované procedurální fetiše, kde se až legračně inteligentní figury snaží navzájem přečůrat, je uřvaná teen romantika, kde hrdina myslí výhradně penisem a chyby, kterých by se Kira v originálu nikdy nedopustil (a výslovně je výsměšně jmenuje) se tu dějí od začátku do konce. Tohle bude pro mnohé naprosto likvidační, jde to ale vnímat i jako pouhé přesunutí těžiště. Potěcha z amerického Death Note nemůže pramenit z toho samého jako u originálu - japonské postavy by svými americkými protějšky pro jejich podprůměrnou inteligenci a pudovost jistojistě pohrdali a nikdy se nechovaly jako ony v žádném ohledu - ostatně právě absence sexuální stimulace (až na mírné homoerotické jiskření mezi Lightem a L) je dost zásadní součástí vnímání motivací v originálu. Scény, v nichž Light a Mia v podstatě během sexu vepisují do Death Notu další jména, jsou buď nepochopením, nebo popřením toho, o čem originál je. Ale když se na ten posun od logiky a morálních otázek k teenagerovské vztahovce přistoupí, má Death Note co nabídnout díky relativně odvážně expresivnímu herectví a tempu. Pořád má tahle zbrklá adaptace větší smysl než doslova překopírované japonské filmy. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Death Note je dobrá klipařina ... po produkční stránce se tomu moc vytknout nedá, je to svižné, brutální a 100 minut uteče jako kdyby to byla hodinka. Co je ovšem totálně v prdeli je scénář ... postavy se tu chovají jako totální idioti, L je až neuvěřitelně geniální (přichází na zásadní věci doslova "jen tak z prdele", ani se neobtěžuje vysvětlit jak ke svým skvělým objevům došel). Lidi, co viděli geniální předlohu budou jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak si s ní tým scénáristů vytřel prdel. Škoda ... ("prdel" count: 3) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemám problém dát zdařilému remaku stejně hvězd jako originálu, nebo klidně i víc než originálu, ale v tomhle případě fakt není důvod. "Vylepšení" zápletky o rádoby femmefatalistickou a ladymacbethovskou roztleskávačku spolu s nenápaditým standardně hollywoodizovaným zpracováním posunulo film do velké množiny průměrných amerických soft horrorů pro teenagery. Nejmarkantnější je to na konci, který byl sice nakonec taky slušně krkolomně vypointovaný jako ten japonský, ale na rozdíl od toho japonského jaksi nemastný, neslaný, neatmosférický. I infantilní pojetí postavy Rjúka (které jediné mi v původním filmu trochu vadilo) zůstalo zachováno a přitom právě tady jsem si od Amíků sliboval nějakou změnu, přitvrzení, přitemnění... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)
  • V úvodní sekvenci je mezi roztleskávačkami vidět také jedna s blonďatými vlasy a dvěma copy po stranách. Jedná se o odkaz na vzhled hlavní dívčí postavy v originální manze, kterou je „Misa Amane“. (NiWi)
  • Shinnigami Ryuk byl vytvořen kombinací počítačových a praktických efektů. Postavu navíc ztvárnili dva herci, když Jason Liles hrál postavu v kostýmu a propůjčoval pro motion capture tělesné pohyby, zatímco Willem Dafoe propůjčil postavě svůj hlas a také motion capture obličejových pohybů. (NiWi)

Reklama

Reklama