Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (196)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi to opravdu líbilo. Nepatřím sice mezi fandy původního anime, ale mangu jsem četla a minimálně první polovina byla brilantní. Musím uznat, že tvůrci udělali dobře, když v kuse prakticky nechali jen základní premisu a rozhodli se upravit příběh k obrazu svému. Light mi sice ze začátku připadal, že vůbec neodpovídá tomu, jaký má být, ale nakonec se také vybarvil. L byl dobrý od začátku. Za mě tedy příjemné překvapení a spokojenost. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ľudom evidentne nikto nevyhovie. Ak sa remake vyslovene drží predlohy, tak napíšu, že je to len zbytočný remake, ktorý aj tak nič nového nepovedal. A keď je to len inšpirácia, tak zas pixlujú, že sa to vôbec (alebo len okrajovo) drží pôvodnému dielu. Čo mne vadilo, že tu "L" vyšetruje rovnako, ako detektívi všetkých tých kultových seriálových kriminálok. Všetko tam bolo rýchle ako šaratica a potom sa to v strede trocha uťalo. Ale inak pohoda, jahoda. A dokonca aj pán Defoe konečne dostal rolu na ktorú má. Až tak, že som ho tam nepoznal. Konečne rola pre neho! ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Z propracované procedurální fetiše, kde se až legračně inteligentní figury snaží navzájem přečůrat, je uřvaná teen romantika, kde hrdina myslí výhradně penisem a chyby, kterých by se Kira v originálu nikdy nedopustil (a výslovně je výsměšně jmenuje) se tu dějí od začátku do konce. Tohle bude pro mnohé naprosto likvidační, jde to ale vnímat i jako pouhé přesunutí těžiště. Potěcha z amerického Death Note nemůže pramenit z toho samého jako u originálu - japonské postavy by svými americkými protějšky pro jejich podprůměrnou inteligenci a pudovost jistojistě pohrdali a nikdy se nechovaly jako ony v žádném ohledu - ostatně právě absence sexuální stimulace (až na mírné homoerotické jiskření mezi Lightem a L) je dost zásadní součástí vnímání motivací v originálu. Scény, v nichž Light a Mia v podstatě během sexu vepisují do Death Notu další jména, jsou buď nepochopením, nebo popřením toho, o čem originál je. Ale když se na ten posun od logiky a morálních otázek k teenagerovské vztahovce přistoupí, má Death Note co nabídnout díky relativně odvážně expresivnímu herectví a tempu. Pořád má tahle zbrklá adaptace větší smysl než doslova překopírované japonské filmy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bolo by veľmi jednoduché skritizovať pozmené charaktery, ich motivácie a celkovo i akékoľvek odklony od seriálového originálu. V tomto však osobne nevidím zmysel a dokážem sa sa uspokojiť s tým, že americký Death Note ctí ducha predlohy a popritom je dostatočne svojský. Navyše sa môže oprieť aj o slušné obsadenie (z ktorého paradoxne najslabšie vychádza nový L, nakoľko svojej postave okrem inej farby pleti nedodáva takmer nič nové), či vydarenú štylizáciu na spôsob Nezvratného osudu. Hlavný problém však spočíva v prílišnej uponáhľanosti. Nová verzia chce skrátka vyrozprávať príliš veľa na príliš malej ploche a neustále sa uchyľuje k zbytočným zjednodušeniam a nie vždy funkčným skratkám. Japonská dvojdielna adaptácia tak v priamom porovnaní nevyhráva preto, že sa o niečo viac drží osvedčených dejových zákrut, ale preto, že sa napriek niekoľkým objektívnym nedostatkom nedopúšťa toľkých zbytočných chýb. S prípadným pokračovaním však nemám problém, len by to chcelo uchopiť ho o niečo dôslednejšie. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Adam Wingard opět potvrdil úlohu jednoho z nejlepších režisérů současnosti a po atmosfericky dokonalém Blair Witch natočil zdařilé mysteriozní krimi, které překonává všechny japonské adaptace o několik tříd. Jakožto zdejší hororový expert však musím litovat skutečnosti, že se Death Note o hororový žánr jen lehce otře. Naservírovat divákovi celý snímek v exluzivním hororovém balení, mohli jsme mít co dočinění s highlightem letošního roku. Největší výtku směřuji k hereckému obsazení ústředních rolí, které se hrubě nevyvedlo. Nat Wolff je zejména při úvodním setkání s Ryukem vysoce nepřesvědčivý a zcela necharismatický Lakeith Stanfield pro změnu absolutně nerezonuje s postavou tajuplného L. Zamrzí i poslabší scénář, který je však bohatě vyvážen Wingardovou znamenitou režií. Každý opravdový fanoušek Óbovy mangické předlohy však bude z výsledku bezpochyby nadšen a já snímku Death Note zcela po právu uděluji plné čtyři hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Studio Warner Bros projekt zrušilo těsně před produkcí. Díky Adamu Wingardovi bylo umožněno projekt přesunout na jinou platformu - na Netflix, který práva koupil. (michy9073)
  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)

Reklama

Reklama