Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

predators 

všechny recenze uživatele

A ještě mohlo jít o více syrovější pohled na válku mezi Gruzií a Ruskem. (Flipnic promine, ale též mě to napadlo) I když si myslím, že je vše v rámci omezeného rozpočtu, jsou všechny bojové konflikty odvedeny s dobrou režií a s napětím. Je zde hned několik událostí, nad kterými se člověk pozastaví a řekne si, že tak to asi doopravdy bylo a nemůže s lidmi nesoucítit. 70% ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

5 days of war je pěkný paskvil! Pocit, že sledujete zajímavý film, který vás vzdělá v Rusko - Gruzínském konfliktu, každou chvílí přehluší nějaký idiotský nápad ve scénáři! Hlavně z toho udělat Hollywoodskou akční jízdu. Tak závažné sdělení, jaké film mohl předat, najednou zapadá v nánosu zbytečných hloupostí příběhu. Nakonec zbyde jen pachuť a otázka: Tak bylo to s Gruzií takhle? Nebo je to stejně přepálené, jako osud nesmrtelného novináře? ()

Reklama

Pugo 

všechny recenze uživatele

Fínski režisér a scenárista, rusko-gruzínsky konflikt, kanadská herečka s marockými koreňmi, britský trapák v hlavnej úlohe, tlustý Kilmer a takmer 2 hodiny nielen amerického pátosu. Film, ktorý sa nevie rozhodnúť či nás chce zabávať alebo vyučovať novodobý dejepis a kompromis sa mu nedarí ani zďaleka dosiahnuť. Hustota klišovitých scén na každých desať minút prekonáva všetky Bayove trháky, nehovoriac o ich zbytočnosti a okatosti s akou na mňa pôsobili (mladý chlapec, ruský plukovník, tragédia z minulosti, milostná absolútne nereálna zápletka, gruzínske dievčatko, masaker atď.). Harlin mal z toho spraviť akčné Béčko a bolo by to OK. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Padla tu slova jako béčko atd.. Pod kategorií B mám tedy osobně jiné filmy. Nezastírám, že některé pasáže byly jako z béčka, ale zbytek byl řemeslně zvládnutý war report snímek z celkem nedávného konfliktu v Jižní Osetii v roce 2008. Ačkoliv snímek nám ukazuje, jak Gruzie v čele s prezidentem Saakašvilim (Andy Garcia - mimochodem se mu celkem podobal) jsou hodní a Rusáci coby okupanti se svými žoldáky zlí, nerad bych tu zabředl do čehosi o čemž nemám ponětí. Je jasné, že Sojuz už dále nechce své bývalé impérium dělit na samostatné (nezávislé) republiky, které chtějí do EU a NATO... Na druhou stranu, ty republiky na to mají právo. On vůbec celý ten Kavkaz je dost zašmodrchaný a nám těžko čitelný a pochopitelný. Např. přeji Čečencům svobodu a samostatnost, ale jako sosusední stát bych je nechtěl ani za nic... Rupert Friend jede do bojové zóny, protože je traumatizován z jedné reportážní akce z Iráku a věří, že reportáž mu vytěsní z hlavy depku. Náhodou se mu podaří natočit nálet suchojů na vesnici a právě probíhající svatbu. Do jedné z dívek se při útěku zamiluje a ještě s kameramanem natočí nejden zločin proti lidskosti, které páchají proruští žoldáci. Rupert pak prakticky po zbytek snímku hledá místo odkud by odvysílal záznamy nahrané na SD kartě aby svět viděl. Ten to ale moc nezajímá, protože právě probíhají olympijské hry a nikdo se do jakéhosi konfliktu kdesi v Rusku nechce Medvěděvovi vměšovat. Rupert se tak při neustálém útěku setkává stále s těmi stejnými hrdiny i záporáky, čím dál více se zakoukává do dívky jež ho doprovází.. Tom je ta béčková část. Áčková část je zpracování bojů, které je na skvělé úrovni. Milovníci ruské techniky zajásají, uvídíme zde Suchoje, Hindy, různá téčka tanky, BTR ad.. a to v solidním invazním množství ! Závěr byl o ničem, ale film alespoň poukázal na nedávný konflikt, jedné ze zemiček, kde ale vůbec nevíme jak to vlastně je a spíše to tušíme... Ať je to jak chce, vždy to odserou civilisté. Slušné tři hvězdy . * * * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

5 Days of War je film, kterej na první pohled moc nezaujme. Podle názvu jsem čekal obyčejný válečný biják a dostal jsem úplně něco jiného. Dostal jsem inteligentně a hlavně hodně syrově pojatý pohled na moderní válku - tentokrát na konflikt mezi Gruzií a Ruskem. Dostala mě jak bravůrní technická stránka filmu - kamera, efekty, prostředí -, výborně obsazení herci, složení především z neznámých tváří a tak film působil hodně věrohodně, dalo by se říct až dokumentárně. Musím frknout 5*, protože jsem po celou dobu skoro nedýchal a pokud by byla možnost, určitě bych na to šel do kina! A palec hore musím dát i za hudbu, která byla krásná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Gruzínska armáda poskytla na natáčanie obrnené vozidlá, zbrane, vrtuľníky a dokonca aj svojich vojakov. (m.a.t.o.)
  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)
  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno