Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Ant 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo pokoušel o další Harrisonovy květy, ale moc to nevyšlo. První polovina filmu by se dala klidně použít jako propagační kampaň pro turisty mířící do Gruzie (krásná příroda, národní tance, lidové tradice, vřelí lidé atd.), v té chvíli pro mě film ztratil jakoukoliv důvěryhodnost. Druhá půlka pak ukazuje střídavě válečná zvěrstva a brečícího Garciu s přízvukem. Herci snad ani nestojí za zmínku. Akorát Kilmer začíná čím dál víc připomínat Rourkova ztraceného bratra. Upřímně ani nevím, proč vlastně dávám ty 2*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Renny Herlin sa stále hľadá a jeho film aj tak vyzerá. Pokiaľ je v tom trocha politiky a širší pohľad na nedávny konflikt, je to zaujímavé. Akonáhle sa chce s novinármi hrať na hrdinov, začína to byť trapas, ktorého vrcholom je záver s potetovaným "kozákom" na námestí. Novinár neohrozene kráča s pevným pohľadom, za ním vybuchujú budovy...čo to má byť??Chcem točiť poctivú hodnovernú drámu alebo akčný thriller?? Toto je taký beztvarý hybrid, ktorý to síce v úplnom závere berie vážne (výpovede skutočných gruzíncov), ale na tú hodnovernosť a zodpovedný prístup sa vo filme pozabudlo. Val Kilmer , jeho výkon i výzor, to je hotová katastrofa. Zmenil sa na nepoznanie. Jeho štek mohol zahrať aj bezdomovec "Karči"...Aby som iba nekritizoval, sú tam aj dobré momenty a ako akčný film splní účel. Pokiaľ sa nehrá na niečo viac. 60%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Harlin konečne natočil po pár rokoch film, ktorého scenár nie je deravý ako rešeto, ale na druhej strane určite nie je z tých, ktoré dostanú oscarové nominácie. Takáto vážna téma nie je Harlinovou doménou, no popasoval sa s ňou celkom slušne, čomu dopomohli naozaj slušné herecké výkony. Dej začína uprostred veľmi komplikovaného konfliktu, no tvorcovia jednoducho nedokázali uchopiť látku so všetkými jej nástrahami. Určite by sa im podarilo vykresliť situáciu viac hodnoverne, ak by skúsili s týmto scenárom vykresliť situáciu viac minimalisticky. Takto je to len silný konkurent v lepšom priemere. 70%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vojna je kruta a Rusi su svine. Ale nejak ma to nedojalo. Keby ma mal dojat kazdy konflikt na svete, tak od rana do vecera placem. Ale mozno za to, ze ma to nedojalo, moze ten cool blockbusterovy styl akym to je natocene v ktorom hrdina novinar ide spomalene voci kamere a za nim vybuchuju budovy, vrtulniky a neviem co vsetko. Harlin si asi myslel, ze toci dalsi diel Die Hard. Ale technicka stranka je fakt prvotriedna. 6/10. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Konflikt v Gruzii hodnotit nebudu. Film je ale natocen podle typickeho kycoviteho modelu..., nesmrtelny hrdina pocas celeho filmu unika smrti a jeste se stihne zamilovat do nejvetsi kocky v oblasti:-). Chtel jsem dat hvezdicky dve, situace s predanim pametove karty u sochy Stalina mi to vsak nedovoluje. Herecke vykony velmi spatne, dialogy jeste horsi. Alespon potesi misto nataceni, protoze Gruzie se ve filmu bezne nevyskytuje a po technicke strance je film na dobre urovni. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)
  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)
  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama