Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

xpaja 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem nechutně realistický večerníček. Přijde mi totiž, že sehnat dnes řemeslníka, který se u těchto dvou šikovných pánů neinspiroval, je skoro nemožné. S takovou mírou invence se sice u skutečných řemeslníku nesetkávám, ale i pouhých 10% Pata a Mata bohatě postačí. Způsoby řešení některých problému v tomto večerníčku jsou totiž tak originální, že musel být opravdový oříšek je vymyslet. Některé epizody jsou sice slabší, ale svých --- == 100% == --- si v celkovém hodnocení zaslouží. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Dětský seriál, u kterého se baví všichni. Koumalové, kteří na vše mají řešení, které se ale ne vždy povede dle jejich představ. Kromě vtipnosti jednotlivých nápadů a konstruktů mě zaujalo, s jakou nezdolností a odhodláním vycházejí vstříc novým a novým výzvám a jak, přes všechny nehody a neshody zůstávají věrnými přáteli. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri hodnotení tohto konkrétneho titulu som akosi v rozpakoch. Nie preto, že by som mal problém vyjadriť sa ku kvalite tohto animovaného seriálu alebo ku tomu ako som sa pri ňom bavil. V tom mám celkom jasno. Príbehy dvoch nešikovných majstrov Pata a Mata ma dokázali väčšinou vždy dobre pobaviť. Ako decko som sa na nich vyslovene tešil, keď to bežalo ako večerníček a aj teraz v dospelosti si rád občas pozrem niektorú epizódu, keď na ňu náhodou natrafím. No nejde mi do hlavy prečo sa tu (na csfd) dajú hodnotiť a komentovať niektoré časti tejto serié ako samostatné snímky a popri tom sa tu môžem ešte ku tomu vyjadriť aj ako ku celku. V tom mám trocha chaos. *** ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Tento seriál rozhodně patří k české filmové kultuře. Je prakticky povinnost znát tato dvě nemehla se jmény Pat a Mat. Seriál je rozhodně zábavný, bohužel trpí malou nápaditostí. Každý díl je sice jiný, a také se vždy jedná o to vyřešit nový problém. Všechny díly však spojuje jedno, a to, že dva animovaní panáci něco pokazí, a to už po dvacáté moc vtipné není. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Příběhy dvou manuálně pochybných zlodějů. Invenci a nápadům se nekladou meze, tak proč na to nejít z gruntu. Poplatní libovolnému nastolenému režimu, mají tito dva paraziti originální řešení každého problému. O odbornosti těchto dvou mám sice pochyby, ale zas nemají problém s materiálem a pracovními nástroji, mezi jejichž nejoblíbenější patří vrtačka. Ta je často geniálním řešením podružného problému při cestě za úspěchem. Vše realizují nejdříve z rezerv majetku v socialistickém vlastnictví, později z areálu soukromé stavební firmy na konci ulice, kde stojí jejich vily. Odkud ty se vzaly, je doufám jasné, nicméně z družstevních bytů (které zdemolovali) se stěhovali na přelomu režimů a ještě si stihli pořídit sic nevalnou ale chalupu na venkově u rybníka. Zelený baráček si, na rozdíl od trikotu jednoho z přátel, barvu zachoval. Jako řidiči jsou na silnici vyloženě nebezpeční, o čemž svědčí vypité láhve od alkoholu povalujici se v mnohokrát bouraném autě. Pokud se ve volném čase nevěnují sportu, přehrabují doma nasyslené peníze a majetek. O jejich vazbách na špičky každé politické garnitury svědčí i fakt, že nikdy nepotřebovali pro bytové a jiné stavební úpravy žádná povolení. No nářez! ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • V momentoch, keď po originálnych a väčšinou neefektívnych spôsobov riešenia problémov prirodzene očakávame happy end, sa náhle dostaví prekvapivý zvrat k horšiemu. Príkladom je epizóda Maľovanie (1982), v ktorej po vybielení obývačky a následných úpravách rôznymi umeleckými motívmi kvôli zabudnutiu na kuracie mäso v rúre, je celá obývačka začiernená od dymu. To platí najmä pre staré epizódy seriálu. (MerlinPolcic)
  • Byla to poslední epizoda, kde se Patovi a Matovi mění výrazy ve tvářích. Změní se jim ale jenom na konci (v čase 8:12). V následujících epizodách se jim vůbec nemění. (halkovka)

Reklama

Reklama