Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

megacik 

všechny recenze uživatele

Séria 1 - 100%, Séria 2 - 100%, Séria 3 - 50% a ostatné série..... odpad, odpad, odpad, odpad, odpad. Priemer  31%, dve hviezdy.   V prvých dvoch sériach máte okrem nápadu, ešte aj absolútne skvelý hudobný podmaz, ktorý sa pomaly začal vytrácať v priebehu 3. série, až sa nakoniec vytratil úplne.  Nechápem, prečo zničili to, čo tak krásne fungovalo, a čo dávalo tomuto seriálu dušu, tú neopakovateľnú atmosféru....pustili sa asi do toho nejakí kvázi umelci a z umeleckého diela vyrobili bezduchý brak.  Ešte aj tie reklamy v roku 2020-2023 sú také priblblé. Kedysi to boli dvaja babráci, čo nás tak skvele bavili, a od roku 2020 sú z nich zrazu už "šikovní majstri, a odborníci"...a to úplne vážne, bez štipky irónie, ktorá by to celé vysvetlila, a následne to potom  vyzerá, ako by si z nich deti mali brať príklad, a čo tak vidím súčasnú generáciu, tak si pravdepodobne aj berú. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý seriál! U těhle dvou kutilů, balancujících na hranici mezi genialitou a debilitou, se od srdce zasměju ještě dneska (je mi 25-jen pro info). To, co dokážou Pat a Mat vymyslet, je neuvěřitelné a vždycky ukážou, jak se dá jednoduché řešení udělat sice velmi komplikovaně, ale zato vypadá cool. Každý díl má svůj vlastní příběh, při kterém jde jen o jedno - pobavit. A s úspěchem se jim to daří. Novější díly z posledních let se naštěstí drží stylu původního seriálu, takže i na ně je radost se podívat (což nebývá pravidlem). 5* zcela bez diskuse. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kult svojej doby, najmä v Československu. Tak jednoduché a pritom tak vtipné a trefné, čo sme dokázali v našich podmienkach vyprodukovať je obdivuhodné. Pat a Mat sú jednou z najlepších animovaných dvojíc. Všetko dotvárala vtipná hudba. Nebolo to isto na ocenenie za najlepší seriál v danej dobe, ale mnohé to predčilo svojou nápaditosťou a štýlom. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je zkrátka klasika, která nestárne a nerezaví. Stále funguje a šlape jako správně namazaný stroj. Některé epizody jsou opravdu velmi zábavné a i ty méně zábavné jsou pořád nadprůměrné. Oceňuji obrovskou nápaditost, zpracování, ale rovněž vtip a hudbu. Kdo by neznal slavnou znělku "Pa pá pa! Pa pá pa!"! Suprsupr. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za všetko hovorí fakt, že táto dvojica bavila ako dieťa mňa a o podstatne neskôr synovca, ktorému som ako darček pod stromček venoval celú sériu dvdečiek s príbehmi Pata a Mata a párkrát sme sa na ich príbehy pozreli spolu. Kedysi dávno pri prepínaní kanálov som na seriál natrafil aj na tureckej stanici, myslím že sa volala Turksat a napriek tomu že bola určená Turkom žijúcim v Európe je jasné že dvojica nešikov zožala celosvetový úspech. Za najlepšie považujem epizódy Porucha, Obraz, Klavír či Jablko a vo všeobecnosti tie staršie sú podstatne lepšie a samozrejme tie vytvorené okolo roku 1990 mi utkveli v pamäti najviac. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Když se Pat chytne asi v polovině epizody okapů, než vybalancuje rovnováhu, barva okapů není nijak setřena a ani on nemá špinavou ruku. (Petr.Penicka)
  • Seriál za svoje pôsobenie prešiel viacerými štúdiami. Pre nedostatočné „socialistické cítenie“ sa produkcie ...A je to! spočiatku chopilo bratislavské štúdio Československej televízie, ktoré bolo najďalej z dosahu pražských cenzorov. Seriál sa vtedy natáčal v pražskom Krátkém filmu. V druhej polovici 80. rokov vznikal už priamo pre Krátký film a s iným názvom Pat & Mat. V roku 1990 založil Lubomír Beneš svoje vlastné AIF Studio a z neho zišlo ďalších 14 dielov. Všetkých 49 epizód štúdio začalo distribuovať na medzinárodnom trhu. V rokoch 2002 až 2004 pribudlo k päťdesiatim už existujúcim nových 28 epizód. Vyrobené boli v Ateliéri Bonton Zlín. Od roku 2009 patrí seriál pod Patmat film. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama