Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Han22 

všechny recenze uživatele

Burtonovu verzi jsem nikdy neviděl, na slavný originál jsem byl docela zvědavý. A prostě mě to nějak nesedlo, sám nevím přesně proč, většinou mě tyhle dětské filmy baví. Wilder nevadil, pomalejší rozjezd a laciné i když nápadité kulisy taky ne. Jen je to prostě taková ta echt americká pohádka plná kýče, moralizování, protivných spratků i dospělých a mravokárných písniček. Ani to mě většinou nevadí, ale tady na mě toho cukrkandlu, pitvoření a poučování podobně jako třeba v Zemeckisově animácích nebo Grinchovi bylo zkrátka moc a to "kouzlo" filmu mě zcela minulo.. možná jsem prostě neměl náladu. Nechávám 3*, míň si to nezaslouží, ale nějak po tomhle ani netoužím vidět novější verzi. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Typický príklad, co dovede reklama... Milý rodinný film pro všechny štamgasty cukrárny. Bohužel je to pořád o tom samém a jen se jde a jde dál a dál čokoládovnou... Skladba dětí je typická rodinným filmům (hlavní hrdina alá Mirek Dušín a ostatní jsou prolhaní, chamtiví a lakomí spratci). Gene Wilder hodně dobrý, ale opravdu se těším na Johnyho Deppa, který snad bude pod taktovkou mého oblíbeného Tima Burtona lepší. ()

Reklama

kchaja 

všechny recenze uživatele

Nový Karlík a továrna na čokoládu byl pro mě daleko atraktivnější. Nejen kvůli veliké stylizaci, ale také kvůli výborné režii Tima Burtona, který do této klasické pohádky vložil trochu toho Noir prostředí a černého humoru. Zato tento film je daleko civilnější. Bylo celkem příjemné se dívat na to, jak lze podat v podstatě stejný námět dvěma způsoby. Zatímco Burtonovo město s továrnou se podobá Gotham City, tak v tomto filmu je to úplně obyčejné americké město s červenými střechami ;) Willy Wonka je zde také daleko více Normální, ale stále má své kouzlo, i když trochu jiným způsobem. A Karlík hraje daleko lépe, než jeho moderní reinkarnace. Ale pořád je to rodinný muzikál. Jediné co bych chtěl filmu vytknout je nepovedená čokoládová řeka ;) ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Čarovná rozprávka. Dokonca až tak moc ,že v niektorých bodoch u mňa predčila Burtonovu verziu ,ktorá je chybne považovaná za originálnu. Väčšina ľudí ani nevie ,že Burtonova verzia je remake ,čo mi príde smutné ,pretože prichádzajú o skvelý rodinný film. Čo viac k tomu povedať? Tento príbeh pozná asi každý ,ale v originálnom podaní len málo ľudí. Ak čakáte niečo podobné ako spravil Burton mýlite sa. Dostanete viac než len realistickú rozprávku. Dostanete rozprávkový farebný muzikál ,ktorý svoje posolstvo dotiahol ďalej než Burton. I keď sú väčšina postáv len generické (ale milé) klišé postavy ,je tu jedna ,ktorá sa vymyká všetkým stereotypom. Samotný Willy Wonka. Dostaneme tu postaršieho milého a trošku šialeného pána ,ktorý ale dokáže byť poriadne prefíkaný a niekedy je to fakt poriadny hajzel. Je to síce rozprávka pre deti ,ale užijú si ju aj dospelí (hlavne tí ,ktorí si tento film ešte pamätajú z detstva) ,ale dokáže aj poriadne podrásať nervy a vystrašiť. Ak ste videli film a narazili ste na scénu ,kde sa Wonka plaví s Charleym ľodou cez tunel ,potom viete o čom hovorím. Čo sakra robí táto scéna v detskom filme ,ale hlavne prečo sa Wonka správa ako psychopat!? Vysvetlí mi to niekto?.... no a zrazu táto pasáž skončí a všetko je opäť rozprávkové a disneyovsky farebné. Veľmi ma to prekvapilo. Ak by som to mal nejako porovnať s Burtonovým remakom ,je to ťažké porovnať. Každý film prišiel s niečim svojským a výraznejším než ten druhý. Tento film ,ale boduje hlavne v troch veciach: Je lepšou adaptáciou knihy, je viacej rozmanitejší (či už vo farbe a produkcii ,alebo Wonkových vynálezoch ako pivová kára alebo nápoj ,ktorý vás doslova nadľahčí) ,ale hlavne má lepšieho Willyho Wonku (sorry ľudia ,ale tento skrytý psychopat sa mi páčil viacej). Za neskutočnú šouku nemôžem dať menej ,ale bohužiaľ ani viac ako 75% - Už to celkom dosť zastaralo ,ale zamiloval som si to. (Hold your breath Make a wish count to three Come with me and you'll be In a world of pure imagination) Na tento song fakt nikdy nezabudnem :) ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Děda, jako doprovod Karlíka, (hrajcí Jack Albertson) se mi u tohoto snímku nelíbil (oproti Karlíkovi, kde se mi nelíbili zbylí Karlíkovy prarodiče). Nejlepší na filmu jsou rozdíly s díleb Burtina (Vědec:„Počítači, řekni, kde je ten los?"; Počítač: „Proč bych to dělal? To by byl podvod“; Vědec: „Dám ti polovinu výhry (čokoláda na rok)“; Počítač „ K čemu mi by byla?“.). Písničky nebyli z nejhorších (hlavně, než se Karlík dostal do továrny). Na tento film jsem se chtěl podívat, protože nebylo řečeno v jednom článku, zda kritika kapitalismu v knize, je dílem Burtona, nebo autora knižní předlohy. Výsledek? Kritika je dílo autora knihy, ale Buton jí rozvinul tak, že jeho film vypadá jako pohádka pro děti. Kdybych nevěděl o jednom článku (snažil jsem se něj nemyslet, ale myslel jsem na něj po celou dobu), myslím si, že bych na tu kritiku přišel taky. Exkurze do čokoládovny, je neměřitelná, s moderní adaptací, hlavně se to projeví na místnosti, kde je čokoládový vodopád, a na výtahu ze skla. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • Řada objektů a rostlin v továrně byla opravdu jedlá. (Chatterer)
  • Film by televizní stanicí Channel 4 zvolen jako osmý nejlepší film v anketě "Greatest Family Films". (Chatterer)
  • Kvôli nízkemu rozpočtu (tri milióny dolárov) bol film natočený v Bavaria Film Studios v Mníchove. Okrem štúdiových scén sa v Nemecku točili aj exteriéry. V záberoch, kde Charlie (Gene Wilder) pobehuje mestom, možno zazrieť v stánku nemecké magazíny, billboard s reklamou na cigarety Ernte 32 alebo logo siete nemeckých lekární Aphoteke. Pri výbere miesta pomohla aj mestská plynáreň v Mníchove, ktorá slúžila ako kulisa pre čokoládovú továreň. (macadle)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno