Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Staré spracovanie Williho Wonku som chcela vidieť už strašne dávno - kvôli môjmu obľúbencovi Geneovi Wilderovi. Dnes som už porovnávala aj s novou verziou z roku 2005. Veľmi sa mi páčila aj táto pôvodná, extrémne milý filmík a úplne skvelé boli aj tie malé fóry a zosmiešňovanie všetkých možných oblastí života v prvej polovici filmu - scénky ako "počítač", "u psychológa" a podobné, stoja za všetky drobné :-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Burtonovu verzi mám radši, ale ani tahle ze sedmdesátek vůbec není k zahození. Své kouzlo rozhodně má, dívá se na ní dobře a líbí se mi, že se podrobněji věnuje hledání kupónů a celé té mánii okolo nich. Gene Wilder je jako Willy Wonka skvělý, ale přece jenom mi Johnny Depp sedl víc. Dokonce i ty písničky tady byly ok. Jediné, co mi vadilo bylo to, že část v továrně na čokoládu sice má zajímavé a na svou dobu dobře zpracované nápady, ale celá ta prohlídka podle mě byla probraná až moc rychle, což moc nešlo dohromady s tou pomaleji podanou první polovinou. Ale jinak se mi i tahle verze líbila, své kouzlo jistě má a klidně bych se na ni podíval znova. Silné 4* ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Typický príklad, co dovede reklama... Milý rodinný film pro všechny štamgasty cukrárny. Bohužel je to pořád o tom samém a jen se jde a jde dál a dál čokoládovnou... Skladba dětí je typická rodinným filmům (hlavní hrdina alá Mirek Dušín a ostatní jsou prolhaní, chamtiví a lakomí spratci). Gene Wilder hodně dobrý, ale opravdu se těším na Johnyho Deppa, který snad bude pod taktovkou mého oblíbeného Tima Burtona lepší. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Goodbye, Mrs. Gloop. Adieu. Aufwiedersehen. Gesundheit."     Rozprávkovo čarovný príbeh so štipkou trefnej spoločenskej satiry. Keďže som silne poznačený mojou obľúbenou Burtonovou verziou, budem sa na ňu odkazovať. Obe verzie sú veľmi kvalitne nakrútené, ale v jednej veci originál trochu zaostáva a tou je hudba (a keďže ide o muzikál, je to dosť podstatný nedostatok). Nájde sa tam síce aj pár lepších kúskov (Main Title, Oompa Loompa, Pure Imagination), inak je ale hudba dosť nevýrazná, v horšom prípade až otravná (The Candy man, Cheer Up, Charlie). Perfektne obsadená je postava Willyho Wonku (výborný Gene Wilder) a som prekvapený, ako je tá postava odlišne pojatá oproti Burtonovej verzii (Johny Depp je tiež výborný, ale proste úplne iný). Z hercov sa mi ešte páčila Julie Dawn Cole v role rozmaznanej a večne naštvanej Verucy, Charlie je naopak obsadený dosť biedne (Peter Ostrum). Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete.     "I think I'm going to be seasick!" "Here, take these." "What are they?" "Rainbow drops. Suck them and you can spit in seven different colors!" ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Burtonovu verzi jsem nikdy neviděl, na slavný originál jsem byl docela zvědavý. A prostě mě to nějak nesedlo, sám nevím přesně proč, většinou mě tyhle dětské filmy baví. Wilder nevadil, pomalejší rozjezd a laciné i když nápadité kulisy taky ne. Jen je to prostě taková ta echt americká pohádka plná kýče, moralizování, protivných spratků i dospělých a mravokárných písniček. Ani to mě většinou nevadí, ale tady na mě toho cukrkandlu, pitvoření a poučování podobně jako třeba v Zemeckisově animácích nebo Grinchovi bylo zkrátka moc a to "kouzlo" filmu mě zcela minulo.. možná jsem prostě neměl náladu. Nechávám 3*, míň si to nezaslouží, ale nějak po tomhle ani netoužím vidět novější verzi. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • Pre Charlieho mesto, ktoré je možné vidieť vo Wonkavatore počas letu v záverečnej snímke, boli použité letecké snímky mesta Nördlingen v Nemecku. Zaujímavosťou tohto mesta je, že sa nachádza v kráteri, ktorý vytvoril náraz meteoritu. (macadle)
  • Kvôli nízkemu rozpočtu (tri milióny dolárov) bol film natočený v Bavaria Film Studios v Mníchove. Okrem štúdiových scén sa v Nemecku točili aj exteriéry. V záberoch, kde Charlie (Gene Wilder) pobehuje mestom, možno zazrieť v stánku nemecké magazíny, billboard s reklamou na cigarety Ernte 32 alebo logo siete nemeckých lekární Aphoteke. Pri výbere miesta pomohla aj mestská plynáreň v Mníchove, ktorá slúžila ako kulisa pre čokoládovú továreň. (macadle)
  • Film by televizní stanicí Channel 4 zvolen jako osmý nejlepší film v anketě "Greatest Family Films". (Chatterer)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama