Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Naprostá ztráta času s něčím,co je v žebříčku španělských hororů na devatenáctém místě z padesátipěti. Na příběhu (myslím tím ten z té minulé doby) si producenti očividně dávali záležet,ale pro dobrotu na žebrotu. I kdyby ten děj kdovíjak plácli,tak tomu dám stejně jen jednu hvězdičku. Absolutní nuda,kde se nic neděje. Zbytečně natočený film a pak zjistíte,že jste už docela zapomněli o čem to bylo. Zkouknout,zahodit a zapomenout. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Cítil som, že to až taká sláva nebude a veru ani nebola. Je to strašne ukecané, nudné a bez dramatických momentov, hádam len okrem konca. Aspoň ten za niečo stál, tých niekoľko posledných minút bolo dobre využitých. Ten obrad a všetko čo sa dialo po nom bolo vynikajúco temne i s tým oživením Voldemorta. Ten sa vydaril, len škoda, že neprišiel aspoň o hodinu skôr. Mohlo to vyzerať oveľa svižnejšie , zaujímavejšie a hádam i krvavejšie. Ale nestalo sa tak. Myslel som, že tu bude aspoň veľa atmosféry, ale veľmi som sa mýlil, tej tu bolo pomenej. Idem na dvojku i keď sa mi do toho už nejako nechce ísť. Slabé 3*. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný film který se bohužel dost táhne, ale to vynahrazuje výborná atmosféra celého filmu. Už dlouho jsem se takhle nebál, příšery jsou pomalé a ve stínu, a není jich tu moc takže nevíte co kdy příjde. A to se mi na tom dost líbilo. Jedinou výtku k celému filmu mám jen jednu a to že by režisér opravdu mohl více přitvrdit na pilu. Příběh je vynikající a takový kvalitní, strašně mi připomíná staré hororové adventury. Hudba je též naprosto výtečná. Jen škoda že mi nejde sehnat soundtrack určitě bych poslechl. Moc se těším na pokračování podle traileru vypadá konečně akčněji a dost ve stylu "Lovercrafta". Moc se těším. BTW Naschy před svým odchodem natočil výborné dílo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny celého příběhu jsem mírně rozpačitý. Historie domu a rodu Valdemarů určitě měla něco do sebe a ta atmosféra viktoriánského domu i 19. století nebyla vůbec špatná. Navíc pobavila přítomnost Alesteira Crowleyho, legendárního britského okultisty. Jenže bohužel jsem postrádal nutné napětí a závěrečný výsledek seance mě také zrovna dvakrát neuspokojil. Beru to jako přípravu na hlavní chod, takže dávám shovívavých 60%. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Mně pomalé tempo vůbec nevadilo a celý film mi přišel víc než hodný odkazu mistra Lovecrafta. Škoda, že se celý film neodehrává v 19. století, ale asi nemůžu chtít všechno. Nerad bych maloval čerta na zeď, ale vůbec bych nebyl překvapený, kdyby byl tento otvírák nakonec lepší než pokračování. Alespoň co se atmosféry týče. I když poslední záběr upoutávky na dvojku na konci filmu mě přiměl těšit se na LA HERENCIA VALDEMAR II: LA SOMBRA PROHIBIDA jako malé děcko. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)
  • Všimněte si odhozeného svícnu, který vystrašený komorník Jervás (Paul Naschy) odhazuje a krátce na to prchá po shodech nahoru, pryč od jeho pronásledovatele - démona. Je zbaven všech svící, ačkoliv se na něm v předchozím záběru nacházelo pět bílých svící. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno