Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Kanada měla snad nejlepší sestavu jaká kdy na OH byla vč. hvězdného W. Gretzkyho. Jako malý jsem sledoval celý zápas s Kanadou místo vyučování na ZŠ. Při nájezdech jsme se všichni chytli za ramena tak jako naši borci a při každém špatném pokusu soupeřů jsme řvali jako o život... Byl to úžasný zážitek, na který nikdy nezapomenu. Poslední zápas proti Rusku byl jakousi satisfakcí za všechna ta léta, která nás okupovali. Když se odpočítávalo posledních pár vteřin zápasu a bylo jasné, že budeme mít zlato, tak jsem již začínal slavit. Tyto momenty zažije člověk opravdu jen několikrát za život a jsem rád, že jsem zažil éru Jágra, Ružičky, Reichla, Patery, Haška a všech ostatních! Děkuji chlapi za krásné zážitky! :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kus sportovních dějin.. spanilá jízda plná emocí, ostatně jako většina (letních a zimních) olympijských úspěchů našich sportovců, zrovna jako fotbalové EURO 2004, kdy jsme prohrávali s Nizozemskem 0:2 a nakonec zápas otočili (brány finále se nám bohužel po dalších galapředstaveních zavřely po smolném prodloužení proti překvapivým pozdějším mistrům Řekům), Davis Cup 2009 (duo Štěpánek-Berdych) atp. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Ano. Turnaj století. Tak se mu tehdy i v Kanadě říkalo. Tři týdny výluky NHL. Nejlepší hokejové ligy světa. Tři týdny výluky, při kterých se měla světu demonstrovat síla Amerického a zejména Kanadského týmu. Proti nim náš podceňovaný tým s půlkou hráčů z domácí Extraligy. Dodnes si ty zápasy pamatuji. V sedm hodin ráno prázdné ulice. Fandilo se v hospodách, ve školách, na úřadech. Po ránu na gymplu narvaná malá tělocvična i studovna. Všichni u televizních přijímačů. Nájezdy proti Kanadě............... Hašek chytil...... škola se otřásá v základech po každém dalším pokusu. Pak doma v neděli ráno budíček v 5:00. Finále proti Rusku. Bure nemá kule a Hašek to je bůh se skandovalo.... A je to tady. Malá země ve středu Evropy poráží celý tehdejší hokejový svět. V ulicích jsou najednou stovky tisíc lidí jako při Sametové revoluci. ČT vysílá kontinuální zpravodajství o příletu zlatých hochů. Nebývalé vzepětí národní hrdosti. ____Zlatí hoši z Nagana navždy zůstanou hrdiny naší generace. Přinesli tehdy nám všem tolik radosti a optimismu. ()

liborek_

všechny recenze uživatele

Hodnotit nehodlám, poněvadž na rozdíl od bráchy, který si toto pouštěl pořád dokola, je mi dokument o jednom hokejovém turnaji celkem ukradený. Jen ve mně vzklíčila potřeba podělit se o názor, že výrok "přepište dějiny" řadím mezi nejstupidnější, jaké jsem ve svém životě občasného televizního diváka zaslechl. A mou prudérní zaujatostí neotřese ani omluva, že šlo o výstup neovladatelného afektu živeného grandiózním sportovnědiváckým orgasmem :-) Dějiny přepisuje jen chňoupek. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem byl tak malej a nemoh jsem to zapít a nedokázal vnímat to národní peklo, ale stejně si pamatuju, jak jsme vyváděli, když to tam Svoboda prásknul. Nádherná jízda, famózní Hašan a můžem přepsat dějiny. A narozdíl od dalších dokumentů, tenhle je ucelenej, gólový akce nebo Hašanovy zákroky nejsou zpřetrhaný dvaceti vzpomínkama, Zárubův komentář je vloženej jen tam, kde se to nejvíc hodí a graduje, škoda, že ČT u tohodle formátu do budoucna nezůstala. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Medzinárodný olympijský výbor sa dohodol s IIHF a NHL, že vtedy najslávnejšia hokejová liga bude prvýkrát prerušená pre tento typ turnaja, aby na hrách štartovali najlepší hráči, hrajúci v tejto lige. (Marek1991)
  • První olympijské vítězství českých hokejistů v ledním hokeji. (Pilda17)
  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)

Reklama

Reklama