Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

verbal 

všechny recenze uživatele

Paní Leighová měla patrně zábavné dětství s vitálním dědečkem Stenlym, který ji na dobrou noc kuchtil odvar z makovic, aby se jí při tom prstění něco hezkého zdálo! Co čert nechtěl, asi se u toho jednou probudila, a když začala mít ve čtyřiceti tiky, poradil jí její psychiatr vyblít své trampoty na plátno, aby jí z toho traumatu náhodou nesrostly stydké pysky. Hvězda Savcova punče neměla po poslední klapce evidentně do čeho píchnout, a tak nepohrdla ani odpudivými geronty s gigantickým přirozením velikosti zamindrákovaného liliputa. A tak je na světě absurdní anatomický průvodce temnými zákoutími slečny Browningové, která je na tuhle roli sice trochu plochá, ale zato škaredá, a nepochybně prokrví ego nejednoho staříka i bez modrého zázraku! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žaludek sevřený víc než stehna bojácné panny v setmělém parku. Až na to, že kolega acsmp film před psaním obsahu vůbec neviděl, dobrý. Totiž, film je výborný, znepokojuje mě jen (zatím) nízké hodnocení, ale asi většina z 23 dosavadních hodnotitelů byla zase naopak znepokojena tímto filmem. Podobnost s Eyes Wide Shut je zřejmá, nikoliv však v inspiraci. Necítím absenci vysvětlujících prvků, proč Lucy potřebuje prostředky je zřejmé, ostatní nemá být dopovězeno, a to je dobře. Emily Browning! ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak pánové, jestli jediné, čeho jste si po celý film všimli byla Emiliina malá prsa, tak Vám tleskám za Vaše IQ,které není o nic větší.. Jinak k filmu.. co mi to přineslo? Dozvěděla jsem se, jak si vybrat ten správný odstín rtěnky (:D) a poučila jsem se, jak se baví staří pánové. Žila jsem v mylném přesvědčení, že se baví golfem nebo vysedáváním u televize a hle.. Nejspíš budu mít pár dní noční můry.Ale teď vážně, ve Sleeping Beauty jde o jakési rádoby artové soft porno postrádající jakoukoli logiku nebo skrytou myšlenku. Autorka asi musí mít nějaký mindrák z dětství, nechci si představovat, kde na ten nápad přišla.Hlavní hrdinka je plochá (myslím povahově),abych s postavou mohla sympatizovat nebo jí litovat,musím o ní něco vědět-co ji k tomu,že se stala spící společnicí vedlo?Proč byla taková jaká byla?Jenže tady divák jen civí na její divné neopodstatněné divné chování a přemýšlí,jestli je sjetý on nebo paní režisérka.Tohle je celé špatně..pojmout to jinak,bylo by to skvělé,protože potenciál to určitě má.Emily je dobrá herečka,ale čekala bych od ní trochu víc.. A ty dlouhé záběry na slečnu,jak utírá stůl nebo kopíruje nějaké papíry..páni,napětím jsem skoro nedýchala.. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Vůně mládí vs. zápach stáří ...... fí-ha, a potom ten závěr : seschlý Man 1 na konci své cesty / Peter Carroll / a jeho volba .. tj. : naposledy přivonět, pohladit, políbit, prohlédnout, polaskat - a potom smířený odejít ... hmm, tak tomu říkám konec .. jednoznačně doposud nejlépe provedená eutanázie .. takhle bych to také bral .. všema deseti ... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

So slečnou ( paní? ) režisérkou a scenáristkou Juliou by som rád skočil na pivo. No zrejme asi len na tretinkové, niekde do zámožnej reštiky bez života. Vidím totižto, že zrejme pochádza z rodu smelých intelektuálov, ktorí pri sledovaní takýchto filmov popíjajú chutnučký ( dľa ich chuti ) čajíček s erekciou na malíčku a vášnivo diskutujú na filozoficko-sociálno-manifestačnú tému tohto diela. Nie škoda celuloidu ( digitálu )? Toto je ťažké aj na divadelné dosky. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama