Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Vyhraněný film, jehož forma působí na smysly umírňujícím, tišícím dojmem, až se někdy chce spát, což je však očividně záměr s ohledem na téma. Příběh je pak komponován do výjevů, které osvobozeny od nějaké tradiční dramaturgie (odkrajovány od sebe mrkáním, neboli černými pauzami zatmívaček) přicházejí jeden za druhým a vyvolávají pocit zastřeného snu. Logický výběr do Cannes, jakožto protipól nabitým filmům mužských tvůrců. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v Pýchavce jsem udělal tu chybu, že jsem si stáhl film podle herce. No, dopadlo to stejně katastrofálně. Celou dobu jsem jenom nevěřícně zíral, že existují lidi, co jsou schopní investovat čas a peníze do takového projektu. Není divu, že si od té doby paní režisérka už neškrtla. Po tomhle jí snad nikdo nemůže zasponzorovat ani cigáro. 10% ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé... Popravdě ale ani moc nevím, co si o tom mám myslet. V podstatě mě ten film bavil a do příběhu jsem se neskutečně zažrala. Hltala jsem každé slovo, každý čin hlavní hrdinky, prostě všechno. Celé to mělo takovou tajemnou atmosféru a já si pořád jen kladla otázky a těšila jsem se, že na konci aspoň na některé dostanu odpověď. A nedostala... A to je pro mě to zásadní minus, kvůli kterému musím hodnotit takto nízkým hodnocením, i když jsem až do poslední chvíle čekala, že dám víc. Film skončil tak nějak bez pointy a než jsem si to uvědomila, bylo po titulcích. A vlastně to tím pádem nemělo ani žádnou myšlenku. Jen jsem se poučila o tom, jak si můžu jednou vydělat na školu a jak se baví staří páni. No, aspoň ta atmosféra a tajemství, to mělo něco do sebe... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

So slečnou ( paní? ) režisérkou a scenáristkou Juliou by som rád skočil na pivo. No zrejme asi len na tretinkové, niekde do zámožnej reštiky bez života. Vidím totižto, že zrejme pochádza z rodu smelých intelektuálov, ktorí pri sledovaní takýchto filmov popíjajú chutnučký ( dľa ich chuti ) čajíček s erekciou na malíčku a vášnivo diskutujú na filozoficko-sociálno-manifestačnú tému tohto diela. Nie škoda celuloidu ( digitálu )? Toto je ťažké aj na divadelné dosky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem podivnost. Bylo to místy docela hypnotické (zejména díky snové hudbě), ale jinak strašně zdlouhavé softporno, které bylo tak trochu o ničem a s dost nejasnou pointou. Docela se divím, že se do toho taková kráska, jako je Emily Browning, nechala ukecat, protože herecky to zvládala naprosto s přehledem - jen kdyby ten film za něco taky stál. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama