Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 8
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 8

Recenze (158)

javak810i 

všechny recenze uživatele

Smíchejte Bourna, 24 hodin a Black Hawk down a udělejte z toho seriál. Co dostanete? No, dostali byste nejspíš seriál, jakým by mohl Strike Back být, kdyby neobsahoval ty své chybky (občasná nereálnost, nelogičnost, toporný scénář). Strike Back rozhodně není dokonalý, ale je zatraceně dobrý a i přesto, že se jedná o TV tvorbu, tak předčil mnohem ambicióznější filmy stejného žánru. Za mě tedy 5*.... Po druhé a třetí sérii snižuji na 4*. Seriál "zmainstreamovatěl" a z ústřední dvojice se stali neprůstřelní hrdinové. Ovšem zábavný faktor naštěstí zůstal pořád. Po 4. sérii nadále zůstávám u 4 hvězdiček. Ale jsou to velmi dobré čtyři hvězdičky. Na televizní produkci se jedná opravdu o nadprůměrnou akční zábavu, která nepůsobí lacině. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál z různých konfliktních míst Země šitý bohužel horkou jehlou, ale přesto nesmírně baví, jen nehledat chyby. Na tv tvorbu svižně natočeno, spousta akce a nečekaných zvratů s notnou dávkou odlehčujícího humoru.Bohužel schází napětí. 1.série 80%, 2.série 100%, 3.série 100%, 4.série 100%, 5.série 100% Rozhodně lepší než trapný akčňák s Arnoldem Komando, který v době VHS byl naprostá bomba i přes spoustu klišé a filmařských chyb. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji Bodieho a Doyla v jednadvacátém století. Cowley se v pár sériích nechal přeoperovat na ženskou, což mu v rámci genderových kvót vyneslo povýšení na podplukovníka, ale jinak je všechno jako v hlubokých sedmdesátkách. Teroristi a jiná pakáž jdou Británii po krku, tak je třeba se nezdržovat žádnými zákonnými překážkami a kosit to, dokud je čas. Testosteronový seriál jak noha .... ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

netrvalo dlouho a k tomuhle seriálu jsem si vypracoval celkem vztah...akční, našlapané a nejde se u toho nudit...navíc ta úvodní Britsko-Americká dvojice charismatických vojáků, kteří jsou rozdílní asi jako den a noc a přitom jim spolupráce šlape jako švýcarský hodinky...už úvodní prolog s Porterem byl na jedničku, ale nečekal jsem že mě další série až takhle chytí. U mě zatím za plný počet a doufám že to neztratí dech ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Strike Back sú skôr 2 seriály. 1. séria je hlavne o Johnovi Porterovi a 2. až 4. sú skôr o tímovej spolupráci Sekcie 20. Aj v iných aspektoch sú rozdiely, ale čo sa nelíši, je kvalita seriálu: Parádička. Najviac sa mi páči, ako niektoré veci sú veľmi realistické a iné sú taká seriálovo prehnaná blbosť, že James Bond vyzerá reálne :-) Každopádne, geniálne zápletky, úžasné postavy a prestreliek a kečupu na mraky. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)
  • V prvním díle 4. série příjde v přestřelce Stonebridge (Philip Winchester) o kolimátor, v následném záběru jej však už opět má. (Paulusek)
  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)

Reklama

Reklama