Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 9
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 9

Recenze (158)

Rapikk 

všechny recenze uživatele

První sérii zbožňuji. A kdyby v tomto seriálu pokračovali jen Britové, s radostí bych seriál ohodnotil pěti hvězdičkami a zařadil ho mezi svých top10, i když se seriál občas dopustil některých logických chyb. Bohužel osamělého frajera Richarda Armitage vyměnili Amíci za dva až příliš přímočaré playboye. Druhá řada se mi sice líbila i tak. Přeci jen seriál tak nabušený akcí aby člověk pohledal. Ale na britskou jedničku to prostě nemá. Ze třetí řady jsem zatím toho moc neviděl, ale zdá se, že ta kvalita šla někam úplně do háje. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednodenní záležitost s neodolatelným Richardem Armitagem, kterého MI6 vysílá do nejnemožnějších a nejšílenějších misí pod sluncem. Irácké trauma, které provází jeho postavu, můžeme brát v úvahu pouze první půlhodinku, potom dojde k transformaci v dokonalého válečníka. Hlavní téma, které prochází všemi misemi, otázka viny a vyrovnávání se s ní v podání dvou vojáků, je dostatečně nosné, aby tuhle šestidílnou sérii utáhlo. Povedlo se i typové obsazení jednotlivých postav a scénáře jednotlivých misí. Jen finále je poněkud na hlavu padlé a hlavní sezónní konfrontace tím trpí. Což mi však nezabrání v tom, těšit se na další sérii. PS: Druhou sérii nebrat... Kvůli Hobitovi došlo k překopání hereckého obsazení, což mě věru nenadchlo. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

První série je diametrálně odlišná od těch dalších (1. série je čistě britská Sky TV), které už jsou převážně z produkce Cinemax (sice je to koprodukce se Sky TV, ale jsou zde viděl především prsty Cinemaxu), což je dobře hodně nahých ženských, šukačky a hodně krve. Sice mě 3. serie už trochu unavovala, hlavně tím, že se to lehce měnilo v přebytek nelogické akce a postavy se zase tolik nevyvíjeli, ale stále je dost kvalitní podívaná. Ale Armitage byl Armitage. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Je třeba říct, že první dvě epizody (což je vlastně první mise, neboť tohle je seriál složený ze samých dvoudílů) mě nijak moc nechytli. Další dvě mise však přinesli čerstvý vítr a seriál nabral zajímavý motiv. Agent John Porter působí jako James Bond a celý je to zajímavý a s nápadem. Finále první série bylo dost dobrý Andrew Lincoln jehož mám rád jako Ricka z Walking dead... to na konci zahrál fakt úžasně. Co byla však škoda je, že každá mise probíhala tak nějak stejně... hlavní postava se nechala zajmout a zevnitř dostávala nějakýho člověka ven. Pak přišel přesun na jinou televizní stanici a s ní druhá série. Nové postavy, nový tvurčí tým, místo jednoho tahouna tu byli 2 parťáci a atmosféra se změnila z Jamese Bonda na válečné Call of duty. No a dopadlo to tak, že první mise v hotelu byla parádní s nejlepším momentem, který seriál přivedl. Zbytek série byl spíše průměr, který zabilo naprosto debilní finále. Ve kterém hlavní záporák prozrazuje zápletku 3 krát po sobě a vždycky jinak. 3tí série začala naprosto strašně. První 4 její epizody jsou čistokrevnej odpad! Nezajímavá akce, nudný děj, příšerné CGI, a nulové charaktery postav. Pak přišel 5tý díl, který byl zase jeden z těch hodně povedených, ale jeho pokračování díl 6tý byl zase nuda a průměrnost k uzoufání. A Akce je naprosto debilní jenom po sobě 10 lidí střílí. Je to hrozně nepřehledné a nic víc se tam neděje. Abych to shrnul první série tak za 4* druhá série byla někdy na 4* někdy na 1*. A třetí série nudnej nezajímavej odpad! Po 6tém díle 3tí série jsem seriál přestal sledovat. Příšerný scénář, nulové charaktery, žádný posun v žádném směru, spoustu postav co hned zemřou a ani si nezapamujete jejich jména, zmatený a nelogický děj, špatné efekty, trapné dialogy, nudná a nezajímavá akce, a neustálí stereotyp. Kolikrát jsem se i přistihl přitom jak vůbec nevím co se na obrazovce děje. Hodnocení je tak "vysoké" jen kvůli první sérii a pár lepším epizodám v sérii druhé. Horší a méně nápaditý scénář jsem snad ještě neviděl. 1* 18% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prvá séria je pomerne našlapanou vojnovou drámou s veľkou dávkou akcie a dobre zvoleným ústredným duom Armitage-Lincoln. Kde prvý diel ešte trochu stráca na obohranom scenári o unesenej novinárke, tam pokračovanie z prostredia Zimbabwe o vytiahnutí zatknutého černošského britského vojaka dupne na plyn a ide naplno. Tretia časť je kvalitatívne asi na polceste medzi prvou a druhou epizódou, no po druhej, kde už Collinsonovi nebudete veriť ani šnúrku na topánkach, sa puzzle pospája a príbeh vinúci sa medzi Collinsonom a špeciálnym agentom Johnom Porterom sa uzavrie. Nedá sa však nevšimnúť si značný stereotyp dejovej línie všetkých troch dielov - John Porter je vyslaný niekoho dostať zo spárov nepriateľa - John Porter je zajatý - John Porter uniká aj s cieľovou osobou. Tiež nedá nevšimnúť si prílišnú nezničiteľnosť a šťastie, s akým uniká všetkým nástrahám. Páni, Bond je na trochu inom ihrisku, a priemerné akčné seriály tiež, tak nemrhajte časom a do ďalších sérií postavte niečo lepšie, inak pôjdem postupne s hodnotením až na zem. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)
  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno