Reklama

Reklama

Skupina dětí se rozhodne natočit film o zombie. Když v noci točí na opuštěné železniční stanici, do projíždějícího vlaku narazí auto a vlak vybuchne. Děti katastrofu přežijí a v troskách auta najdou těžce zraněného učitele místní školy. Ten je z místa vyžene za pomoci pistole a se slovy, že pokud něco někomu řeknou, vojáci zabijí jak je, tak i jejich rodiny. Děti utečou ve chvíli, kdy se na místě neštěstí objevují první vojáci. Druhý den se otřesené děti dohodnou, že film dotočí, ale že nikomu neřeknou, že byly na místě neštěstí. Mezi chlapcem Joem a dívkou Alice vzniká náklonnost, které však brání jak otec Alice, tak i otec Joea. Otec Joea totiž obviňuje ze smrti své manželky, Joeovy matky, právě otce Alice. Joeova matka zahynula při jakési nehodě v místní továrně ve chvíli, kdy vzala za opilého Alicina otce směnu. Ve městě se začnou dít podivné věci. Mizí elektronické přístroje a ztrácejí se lidé, a to včetně šerifa. Ve městě se objevují vojáci, kteří s podivnými přístroji propátrávají okolí. Město a jeho okolí trpí výpadky proudu. Joeův otec Jack brzy zjistí, že vojáci provádí jakousi podivnou „pěší operaci“, a tak na velícího plukovníka jako zástupce šerifa udeří a chce znát odpovědi. Místo nich ho však vojáci zatknou. V té době se věcně opilý otec Alice pohádá s dcerou a vyhodí ji z domu. Následně, když mu dojde, co provedl, ji pronásleduje v aute po městě. Dojde k autonehodě, při které Alice unese neznámý tvor. Když se Joe dozví, co se stalo, je rozhodnut dívku najít. Tou dobou začínají vojáci pod záminkou požáru evakuovat město. Joe se vrací v doprovodu ostatních chlapců do města a tady se uprostřed chaosu a boje vojáků s příšerou snaží dívku najít... (TV Prima)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 188)

genetique 

všechny recenze uživatele

Rodinný film 21.storočia. Napínavý, takže na svoje si príde aj dospelá časť publika a samozrejme veľmi hravý a nápaditý. J.J. Abrams si splnil svoj sen a sčasti aj povinnosť prispieť do série mimozemských filmov natočených aj pre menej náročné publikum. Spielbergov rukopis je takisto čitateľný, ale neposúva kvalitu k moderným trendom. Infantilnosť a naivita však sprevádzajú celý film pomerne často a až veľmi viditeľne nato, aby som si to nevšimol a nezačalo mi to vadiť. Herci však hrali úžasne, najmä detský casting sa podaril na výbornú a všetko šlapalo ako hodinky. Dokonca aj dialógy mi nedriapali uši a tak sa diery v scenári podarilo aspoň provizórne zaplátať. Čo ma však prekvapilo a mrzelo viac je, že sa tvorcom vôbec nepodarilo citovo previazať detských hercov a extra terrestriálnu bytosť, a tak vyšiel záver emotívne úplne naprázdno. V skratke asi toľko, že keby som mal o desať rokov menej, tak slintám blahom, takto som si len spravil čiarku v kolónke ďalších nepodarených blockbusterov. A Abramsovi odporúčam držat sa sci-fi témy mimo hraníc našej planéty, najmä v pokračovaní dobrodružstiev vesmírnej lode Enterprise. 60%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Duch konce sedmdesátek / počátku osmdesátek i dětské kamarádské výpravy za dobrodružstvím v tom nesporně jsou. A to je dobře, hodně dobře. Dětští herci opravdu hrají, umí to být napínavé a prostě to funguje jak má a to až do nepochopitelně přepísknutého závěru, kde se eighties dojem formálnímu hračičkovi Abramsovi rozpadne pod rukama kvůli překlopení v moderní blockbuster à la Monstrum a nikoli to z čeho to celou dobu vychází (a na co se to odkazuje); tedy E.T., Rošťáci, Stůj při mně či To. Paradoxně i navzdory finále ovšem platí, že "konec dobrý všechno dobré" a to díky výtečným zombie titulkům s typicky abramsovskou pointou ohledně názvu. Každopádně jsem spokojen, ale nadšen jako z Malého Ramba nejsem. Ten totiž dokázal to co Super 8. Jen lépe, méně okázale a tak nějak celkově sympatičtěji i upřímněji. I když... Během zmiňovaných závěrečných titulků to i v Super 8 je přítomno, ne že ne. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Pocta Spielbergově tvorbě je ze Super 8 velmi patrná, ať už se jedná o využívání jeho motivů - realizace dětských snů, rodinné vyznění, určitá emocionální klišé, tak o přímé odkazy na E.T., Blízká setkání a diskutabilně i další filmy... Abrams na jednu stranu chápe, že film musí být svébytný a nemůže stát jen na odkazech, ovšem na stranu druhou se mu to nedaří dotáhnout do cíle. Zhruba první třetina je ještě zajímavá, velmi atmosferická a výborně připravuje půdu pro odkrytí sci-fi prvků, bohužel za ni následuje jen úmorné a velmi, velmi průměrné běhání sem a tam. Událost postihující městečko se stále ne a ne vybarvit a teprve až na samém konci, když vidíme na vlastní oči, oč kráčí, Abrams se s tím vypořádá tak neskutečně klišovytým, nezajímavým a nudným způsobem, že by si i samotný Spielberg ublinkl pod košili... 5/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sympatická scifárna, která sice postrádá hutnou atmosféru, ale pár výživných scének obsahuje. Inklinace k E.T.ho odkazu je zřejmá, ale tohle rozhodně není rodinný film pro dětičky. Abrams téma ozvláštnil amatérskou zombie filmařinou, okolo níž je scénář de facto vystavěn a která snímek zároveň trochu odlehčuje. Z hlavních dětských postaviček mě výrazněji nezaujal nikdo, jen jsem si s údivem všiml, že Joel Courtney je o víc jak dva roky starší, než Elle Fanning, přičemž na mě působili svým vzhledem spíše obráceně. Ale to je jen takový detail na okraj. ;-) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zábavné retro v spielbergovskom habite alebo... ako mi zachutila hravá, mimozemská variácia na roztomilého E.T-ho. Spielberg sa v producentskom kresle po mnohých epopejách vrátil tam, kde ho mám najradšej. Piata hviezda je veľmi subjektívna, pretože moja detská duša sa po dlhom čase vrátila do - nostalgiou opradených - časov minulých (E.T., Blízke stretnutia...,), a to sa hocijakému filmu nepodarí. Vďaka, Steven. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (23)

  • V počítačové hře "Portal 2" se jako bonus nachází interaktivní trailer k filmu. Hráč má v této atmosférické ukázce možnost prožít úvodní nehodu vlaku z vlastního pohledu až do tajemného otevření poklopu. (Neuge)
  • Ani samotní herci nevěděli, jak vypadá "věc", která unikne z nákladního vlaku. Abrams ji pro ně pouze pojmenoval "Cooper". (Brousitch)

Související novinky

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Známe zápletku sedmých Star Wars?

Známe zápletku sedmých Star Wars?

21.07.2014

J. J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek) je proslulý tím, že se snaží co nejdéle tajit zápletky svých filmů. Třeba o Super 8 jsme do premiéry nevěděli skoro nic a debaty o tom, kdo je… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama