Reklama

Reklama

To nejdůležitější

  • Velká Británie The Be All and End All

Obsahy(1)

Patnáctiletí Robbie a Ziggy na dělnickém předměstí Liverpoolu mají jedinou starost - přijít o panictví. Ukáže se ale, že Robbie má nevyléčitelnou srdeční vadu, takže má jen málo času na to, aby nepředstoupil před nebeskou bránu neposkvrněný. A protože se nemůže dostat z nemocnice, záleží na Ziggym, aby nějakou dívku přesvědčil. (prokyda)

(více)

Recenze (31)

Dale 

všechny recenze uživatele

Je fajn, keď filmári berú ťažké témy s troškou nadhľadu, no tu ho bolo až príliš, takže mi to vôbec neprišlo ako dráma. Za celý čas vo mne nevzbudila postava Robbieho nejaký súcit alebo iné podobné emócie. Stále som to bral tak, že veď vlastne o nič nejde, len o ďalšieho teenagera, čo chce zasunúť. Žeby človek pred smrťou myslel práve na to? No budiž. Ale hodilo by sa dať viac priestoru aj rodičom a sledovať ich emócie, keďže dvaja hlavní predstavitelia prejavili silnejšie emócie spojené s blížiacim sa koncom len veľmi ojedinele. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád britské filmy, sú to prevažne drámy s depresívnym obsahom a komediálnymi prvkami, nemám rád filmy kde sa metá do priestoru vulgarizmami, len tak medzi rečou a neznášam britskú angličtinu, ktorá je pre mňa na hranici zrozumiteľnosti. Asi na 2x mi doplo čo je to za slovo "fok" a irituje ma výslovnosť tipu "blak" a "trejníz". Ešteže to dávali s titulkami! Ale musím priznať, že hoci som sa miestami silne nudil, bol to jeden z lepších a milých britských filmov, len tí britskí herci majú na míle ďaleko od svojich american handsome kolegov, škoda. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Britům taková témata jdou, ale musíte být zvyklí na jejich neobvyklý styl, pokud nejste, pak se obávám, že se líbit nebude. Be All And End All netlačí nijak na pilu a sentimentu je tu opravdu málo. Každopádně to není vyloženě komedie a touha vrznout si před smrtí taky nehrála hlavní roli, podle mě šlo ukázat o to, jak silné přátelství může být i mezi puberťáky, kteří nemají v hlavě nic jiného než fotbal a holky. Kamarád Ziggy dostal ve filmu více prostoru a je to jedině dobře. Přiznávám se, že ke konci mě více dojalo setkání syna a otce po letech, než smrt Robbieho. Scouse, tedy liverpoolský akcent, vůči kterému mám totální averzi a nemůžu si na něj zvyknout ani po roce bydlení u Liverpoolu, mi trhal uši (obzvlášť shit=šajt!), ale dal se skousnout. Škoda, že neukázali víc z města, každopádně v závěrečné scéně potěšil záběr na krásnou Crosby beach. Film celkově není nijak silný a je to takový průměr, ale líbila se mi myšlenka filmu (i když ne to,že jediné,na co puberťák těsně před smrtí myslí, je sex,ale to podle mě ani nebylo záměrem a kdo nepochopil, jeho smůla). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Perfektní film...a opět z anglického prostředí. Angláni celkově tyhle sociální témata zvládají na jedničku a to kolikrát zajdou i tam, kam by si jen tak někdo zajít nedovolil. A stejně jim to nakonec ve výsledku vyjde. Jinak britský přízvuk výborný stejně tak jako samotný humor. To je vlastně to nejdůležitější, co ty jejich tragikomedie tak nádherně vyvyšuje. Tady to ještě posiluje fakt, že hlavní role ztvárnili dva kluci a celé to dostalo takový ten lidský nádech. Moc hezký film. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prednedávnom som videl Klopanie na nebeskú bránu a teraz táto teenagerovská variácia na rovnakú tému. Nemal som problém s tým, že téma prekračuje hranice vkusu. Len som hľadal, čo by ma na tom jednoduchom príbehu mohlo zaujať, či dokonca rozosmiať (keď už je to označené aj ako komédia). Nenašiel som a tak sa môj záujem počas filmu sústredil iba na tú čudnú angličtinu, ktorou sa v ňom hovorilo. To asi nebolo ambíciou tvorcov. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se mluví liverpoolským přízvukem, kterému se říká "scouse". Lidé z Liverpoolu obvykle prohlašují, že se nejedná o přízvuk, ale jazyk, protože některá slova vyznívají zcela jinak než v britské angličtině. (hellstruck)

Reklama

Reklama