Reklama

Reklama

Nedotknutí

Trailer 1

Obsahy(1)

Trojice tělesně postižených mladíků se vydává na divokou cestu za prvním sexuálním zážitkem... Americká nezávislá komedie Nedotknutí představuje remake úspěšného belgického snímku Hasta la vista! (2011). V porovnání s původním snímkem však přichází ještě s odvážnějším humorem. Příběh svádí dohromady trojici nesourodých mladých mužů s tělesným postižením, kteří mají jedno společné přání. Konečně přijít o panictví. Jejich plán zní proto jasně – tajně podniknout dalekou cestu do Montrealu, kde existuje noční klub určený pro zákazníky se speciálními potřebami. Nic je nemůže zastavit – dokonce ani jejich handicap: jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý. Za vysněným cílem je má za úkol dovézt rázovitá zdravotní sestra Sam. Zábavná road movie vyniká laskavým černým humorem, který pro sympatické hrdiny představuje jediný způsob, jak čelit nelehkému osudu. Snímek zabodoval u diváků na filmovém festivalu v Calgary nebo Philadelphii. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

angel74 

všechny recenze uživatele

„Výlet byl ale jinak úžasnej. Jak se říká: není to pořádná jízda, pokud se někdo nevrátí v pytli.” - Snímek Come As You Are vypráví o vážných věcech s nadhledem a dost štiplavým humorem, který v daných místech opravdu funguje. Tedy alespoň já jsem si ten road trip tří tělesně postižených mládenců do bordelu docela užila. A kupodivu to na mě v závěru zafungovalo i po emocionální stránce. (80%) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, ale je to len otázka času, kedy sa k nemu dostanem. Americký remake je ale veľmi slušný. A to hneď z niekoľkých dôvodov. V prvom rade je správne ujetený. Každá jedna eskapáda ma v sebe nielen wtf moment, ale aj akúsi úsmevnú atmosféru. Druhým kladom je, že je to miestami civilné a tým pádom to dáva divákovi priestor zažiť skutočné emócie. Práve tieto momenty to posúvajú do ľudskejšej roviny. Ľudskejšej v zmysle empatie, ktorá nás núti rozumieť a byť s postavami smutný a zároveň aj veselý. Určite sa to nevyhne tradičným klišé, ale ten mix humoru a úprimnosti je tu skvelo vyvážený. Veľmi prekvapil Ravi Patel. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Videl som belgickú verziu, tá bola slabšia, mala horších hercov, menej podarené vtipy. Táto prerábka sa podarila viac aj keď stále ostáva len na jednej pointe a jednom vyústení. Pointa je poukázať na veľmi ťažký život hendikepovaných a že si vzhľadom na svoje postihnutie len ťažko hľadajú cestu k láske a radostiam zo života. Vyústenie je trochu prízemnejšie – či si tí chlapci konečne zašukajú, alebo nie. V každom prípade neviem či naozaj existujú bordely pre kriplov, ale ak tam majú takéto prostitútky, tak im „plnohodnotní“ chlapi môžu len závidieť. Záver filmu sa mi ale nepáčil, zbytočné tlačenie na emócie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem hrať drsňáka a priznám, že ma tento film emocionálne dostal. Nič originálne nás tu nečaká, ale ak je kvalitný casting, scenár netlačí na pílu a občas sa vynorí vážne vtipný fórik, tak takémuto malému projektu musíme ísť naproti aj v hodnotení. Ako to skončí, je asi každému jasné od začiatku a aj to, že, zase, je cieľom samotná cesta viac, než práve to, čo čaká hrdinov na konci. I keď aj na tom konci nás čaká jedno prekvapenie a tak trochu sa vzpiera oškatuľkovaniu tohto filmu ako feel good komédia. Ono tých "tŕňov" je tu dosť, ale tak akurát, aby sa človek aj zabavil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Brouzdám si tak po ČSFD a hledám nějakou "netradiční" komedii na kterou bych koukl až narazím na tenhle kousek. Po přečtení zdejšího obsahu jsem si řekl, že tohle prostě musím vidět. Zajímala mě jak ta cesta bude probíhat a jestli nakonec ty tři "hříčky přírody" zasunou nebo ne. No a teď už pár řádků k samotnýmu filmu. Sice vím, že jde o remake filmu Hasta la vista!(2011) ale dle fotek u tohoto filmu mi hrdinové snímku moc sympatičtí nebyli a i proto jsem dal raději přednost tomuto remaku. Každopádně já mám velice bujnou fantazii a tak jsem si představoval všelicos možný a očekával jsem od snímku o5 asi něco víc nebo možná něco trošku jinýho. To je ale jen čistě můj osobní problém. Častokrát od nějakýho filmu očekávám tolik(nemožný), že jsem pak lehce zklamanej. To ale vůbec neznamená, že jde o špatnej film. Právě naopak. Tenhle Road Trip(Road Movie) má určitě co nabídnout. Nabízí sympatický herce, dramatickou linku prokládanou nenásilným ikdyž možná někdy trošku drsnějším humorem. Ani jedna linie(jak ta dramatická tak ta komediální) netlačí zbytečně na pilu což vítám. Takže z toho je nakonec velice povedenej film, kterej dokáže rozesmát ale i chytit za srdce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Majiteľa vo filme spomínaného podniku (Le Chateau Paradis) si zahral skutočný Asta Philpot, ktorého životný príbeh sa stal námetom pre tento film. (maestrotatum)

Reklama

Reklama