Reklama

Reklama

Když klavíristce Kate vstoupí do života tragická diagnóza nevyléčitelné nemoci ALS, najme si studentku Bec jako ošetřovatelku na plný úvazek. Mezi Kate a Bec se postupně vytvoří pouto, které jim změní život. Obě ženy ho začnou žít naplno. Kate (Hilary Swanková) je laskavá, úspěšná klavírní virtuózka, do jejíhož života právě vstoupila tragická diagnóza nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS (Amyotrofická laterální skleróza). Bec (Emmy Rossumová) je drzá vysokoškolačka a rádoby rocková zpěvačka, která jen stěží dokáže udržet své chaotické vztahy - milostné i ty ostatní - pohromadě. Když však Bec přijme práci Kateiny ošetřovatelky - zrovna ve chvíli, kdy se vztah nemocné klavíristky s manželem Evanem (Josh Duhamel) ocitne v krizi - obě ženy se začnou spoléhat na neobvyklé, občas konfliktní a především nelítostně upřímné pouto, jež se mezi nimi postupně vytváří. Jak se puntičkářská, tvrdohlavá Kate začne promítat do bouřlivé, spontánní Bec a naopak, obě ženy zapomínají na své úzkosti, odhalují dosud nepoznaná území a přicházejí na to, kým skutečně chtějí být. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Ztvárnit člověka postiženého krutou nemocí nezvládne každá áčková hvězda, a tak se nedivím, že povolali Hilary. Ta to má navíc těžší o to, že má předepsáno vypadat stále vesele a líbivě. Divák je tedy ušetřeny (či ochuzený) všech hnusů, které péče o postiženého člověka provází. Taky bych chtěla umírat v čisťounkém luxusu. Dále má divák štěstí na to, že Kate je svatá osoba a všichni okolo ní mají sympatické povahy. Je pak jednoduché nenávidět každého, kdo Kate ublíží či nepochopí. Film tedy klouže opatrně na povrchu tématu nevyléčitelné nemoci, díky čemuž nezabředne do přílišného patosu. Zaměřuje se spíš na příběh Bec, čímž mi to připomíná Rain Mana. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Mínusem tohoto filmu bylo? Francouzi nedávno natočili Nedotknutelní a všichni tady slintají blahem, že toto se mu nemůže rovnat. Děte se bodnout. Pro mě dostatečně emotivní snímek, který si na nic moc velkého nehraje a ty kecy, že Hilary to zahrála špatně? Všichni z vás se jen třesete strachy, abyste tuto nemoc nedostali, nebo se s ní nemuseli setkat. Já zas tak ne, ale já mám roztroušenou. :-) Sebelepší herec nezahraje člověka, co má jasně rozdané karty a vy mu moc dobře vidíte na očích, že to ví. Kdo už se s tím setkal, tak je mu to setsakra jasný. Navíc tento snímek Nedotknutelné přeci nekopíruje. Prostě jste banda tlučhubů a jestli vás tento snímek nedonutil se zamyslet nad vaší bezvýznamnoastí a nicotností, tak si radši pouštějte pitominky typu Živí mrtví a vážnějším tématům se příště vyhýbejte. Na druhou stranu vám docela závidím, protože smrti si všimnete, až vám bude rovnou stínat hlavu. :-) ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Zaměnitelné a příšerně generické drama s vcelku obstojnou Hilary Swank v hlavní roli. V rámci žánru už jsem sice viděl horší filmy, ale tohle je ve své předvídatelnosti a sterilnosti podobně nezajímavé jako ty rádoby nejvypjatější slzopudné dojáky. Mírně potěší jen účast Emmy Rossum, která jinak válí ve skvělém seriálu Shameless. [40%] ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Na tak vážnu tému, ako je ALS (amyotrofická laterálna skleroza), to bolo veľmi odfláknuté, falošné a navyše s prešlapmi v scenári takými, že by si niekto zaslúžil kladivom po prstoch pobúchať! Herecké výkony sú jedinou silnou stránkou tohto filmu, ale u hviezd ako je Hilary Swank je to štandard a netreba nad tým slintať. Ja len dúfam, že môj koment neodradí nikoho a dá tomuto filmu šancu... ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

H. Swank je paní herečka, ale tentokrát to nebyla pouze ona, kdo tenhle snímek držel nad vodou. E. Rossum to zcela rozbalila, a hrozně se mi její postava a role zamlouvala. Možná se teď přetrhly filmy na tenhle motiv, ale tohle drama má v sobě jiskru a to hodně inspirující. Je to neuvěřitelně dojemný příběh, takže chápu, že ne každý snese tak velkou tíhu emocí, jakou You´re Not You nabízí. Přesto já jsem věřila, a to nejen G. C. Wolfe. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V rámci zvýšení povědomí o nemoci ALS, mnoho lidí provedlo výzvu ALS s kbelíkem na led včetně Hilary Swank. Hilary Swank poděkovala ve svém videu Emmy Rossum za nominaci do výzvy ledovým kbelíkem a nominovala Tommy Lee Jones, aby se výzvy zúčastnil. Internetová výzva s kyblíkem ledu podstatně zvýšila povědomí o této nemoci a vybralo se 5x více peněz na podporu ALS (115 milionů dolarů), než v předchozím roce pomocí standardních technik získávání finančních prostředků. Dary ve výši 115 milionů dolarů pobídly k masivnímu zvýšení kapacity asociace ALS investovat do slibného výzkumu, vývoje pomocných technologií a lepšího přístupu k péči a službám pro lidi s ALS. (sirjohn)
  • Ke konci filmu, když je Kate (Hilary Swank) v pokročilém stadiu ALS, je ukázána, jak sedí vzpřímeně na svém vozíku a mluví namáhavě. Pacienti v tomto stavu nejsou schopni sedět vzpřímeně, protože svaly v zádech již nedostávají signály z mozku. Totéž platí pro svaly v krku a čelisti, které znemožňují řeč. (sirjohn)
  • Když jsou v bazénu, Marilyn (Loretta Devine) se zeptá Kate (Hilary Swank), jestli nemá poranění míchy. ALS je onemocnění motorických neuronů, nikoli v důsledku poranění míchy. Lidé s ALS (PALS) i nadále pociťují všechny pocity, narozdíl od lidí s poraněním míchy. (sirjohn)

Reklama

Reklama