Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Troll 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem velký fanoušek světa Warhammera 40,000, předevšim kvůli líbivému světu a skvělým PC hrám (hlavně Dawn of War 1), tak tenhle animák mě trošku zklamal. Akční scény jsou výborné, především pak závěrečná bitka zbylích ultramarines s démonem, kde se autoři s ničím nepárali - brutalita a krev není tomudle animáku cizí. Ovšem rozvláčné scény, kde se nic neděje tempo filmu bohužel dost sráží, což je opravdu škoda, protože bitky a dialogy zde mají hlavu a patu. Přesto doufám, že se dočkáme časem dalších dílů z tohoto universa. ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Animace z intra nějaké hodně staré (kolem r. 1999) roztáhnutá na 70 minut. Naporosto nezajámavá kamera, která jen podtrhuje nudné scény (buď někdo někam jde, nebo stojí a střílí). Příběh tak nehorázně hloupý a předvídatelný. Prostě ubíjející film,u kterého dopředu víte co se bude dít a ono se to pak děje strašlivě nudným způsobem, s vizuální stráknou, kterou dokáže překonat počítačová hra renderovaná v reálném čase (pravděpodobně přeháním, ale na animace v posledních CoD se kouká lépe). Jediné co se dá vyzvyhnout je samotný svět W40, který by za pořádné zfilmování jistě stál, a možná ještě snaha a odvaha vytvořit "komunitní" film (s asi dost omezeným rozpočtem) - proto 2* (jinak 1*) P.S.: asi bych si uměl představit film animovaný pomocí figurek z W40, který by vypadal lépe. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dospěle laděný "animák", který nechává stranou všechny roztomilé postavičky a nedostatek krve a jde pomalou cestou budování atmosféry směle ke svému krvavému cíli. Průhledný příběh by snesl lepší propracovanost, ale zase dává průchod všem typickým W40k symbolům, které postupně dostávají v příběhu své slovo. Vysvětlování je málo, ale stačí a dveře pro další podařený kousek jsou otevřená. Budování atmosféry autorům jde, teďka je možná čas na komplexnější pohled na celé universum. Divák si to zaslouží a klidně v téhle "drsňácké" animaci. (alespoň malá znalost W40K vítána, ale podle mě není nutností) ()

Losik odpad!

všechny recenze uživatele

Pro fandy a znalce světa Warhammeru je tohle heresy, příběh úplně pitomý, postavy nezapamatování hodné. Autorům filmu se vůbec nepovedlo zachytit atmosféru, základ tohoto temného světa. Navíc chování bratrů k sobě, nerespektování apothecary, vůbec všechno, ten kdo tento film vyrobil vůbec nezná background. Bitvy jsou velkým zklamáním, taktika nulová, ikdyž mariňáci jsou vycvičení, dokonce mají všechno taktiku a znaosti rovnou předávanou přístroji. Po jedné bitvě se stane z nováčka hned kapitán? Panebože i seržantem se stanete teprve po stovkách bitev. Ruce pryč, celý film jsem jen hledal chyby a když přivřu oči nad znehodnocením předlohy, tak je to taky nic moc. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Z důvodu akutního absťáku způsobeného naprosto nelogickou (a naštěstí již ukončenou - mé domácí vůdů asi zabralo!) neochotou Black Library povolovat překlady mých oblíbených sci-fi brakovek jsem nucen zvýšit na čtyři a velkoryse tedy přehlédnout jak hnusnou animaci a přizdisráčsky zjednodušené výtvarno, tak na Abnetta až příliš přímočarý a nekomplikovaný příběh. A také fakt, že při hlavní přestřelce s Černou legií jako hudební doporvod chybí Rammsteiní Feur Frei! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama