Reklama

Reklama

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva

  • Francie Astérix et Obélix au service de sa majesté (více)
Trailer 4

Římské vojsko v čele s Juliem Césarem se chystá podmanit si Británii. Už se mu podařilo rozdrtit ¾ armády a královna začíná mít obavy o osud země. Povolá si na poradu Jaxitaxe, jenž jí pověděl o Galech, kteří Césara porazili pomocí kouzelného lektvaru. Kouzelná moc lektvaru spočívá v tom, že kdo ho vypije, získá neuvěřitelnou sílu. Královna zpočátku nechce Galy požádat, ale situace se stále zhoršuje, proto nakonec souhlasí. Jaxitax se tedy vydá na cestu. Galové Asterix a Obelix jsou přátelé a od náčelníka dostali za úkol udělat z jeho synovce Zničehonixe pravého muže. Zdá se, že je to velmi nesnadný úkol. Do toho přichází Jaxitax se svou prosbou o pomoc. Galové připraví celý sud kouzelného nápoje a rozhodnou se jej osobně dopravit královně. Na cestu se vydávají ve čtyřech – Asterix, Obelix, Jaxitax a vezmou s sebou i Zničehonixe, aby získal zkušenosti. Na lodi pak ještě objeví Škrabopise, který se z Indie vypravil do Británie s malým keříkem čaje a doufá, že zbohatne… Mezitím mají Římané v Británii dost práce. Britanové, jak si říkají, se nehodlají jen tak vzdát, proto se Římané rozhodnou najmout si žoldáky Normany, aby za ně udělali špinavou práci. Normané souhlasí jedině pod podmínkou, že se dozvědí, co je to strach… Pětice se dostane do Británie a Jaxitax vezme nové přátele ke své snoubence Ofélii. Jako správný džentlmen se jí už roky dvoří, ale nedovolí si k ní žádnou důvěrnost. To Zničehonix žádné obavy z porušení bontonu nemá, a protože je Ofélie pěkná dívka, políbí ji – a Ofélii se to očividně líbí. Její společnice a vychovatelka slečna Macintoshová dbá na přísné dodržování společenských pravidel, a i když není zrovna kráska, Obelixovi padne do oka. Je však velmi neohrabaný a u slečny Macintoshové nemá šanci. Římané se dozvěděli o sudu plném kouzelného nápoje a hledají ho. Parta přátel se rozhodla ho ukrýt v hospodě, aby nebyl nápadný, ale Římany to napadne také. Rozhodnou se zabavit všechny sudy a ochutnávat do té doby, až najdou ten pravý… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (406)

higuain 

všechny recenze uživatele

Animovaný film na motivy Asterixova dobrodružství v Británii je mým nejoblíbenějším Asterixem vůbec, a tak mám velké problémy nebrat si tohle prznění osobně. V pořadí čtvrtý díl hraného Asterixe v mnoha ohledech doslova opisuje legendární scény z Asterixe v Británii, avšak dělá to s obrovskou mírou křečovitosti, topornosti, bez citu a bez invence. Vtipných narážek je na těch přepálených 110 minut minimum a uměle našroubovaná a naprosto zbytečná vedlejší dějová linka s Vikingy tomu plusové body taky nepřidá. Suma sumárum, Asterix jde film od filmu do prdele. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ live action dno. Asi si tvorcovia povedali, že už to v kinách a ani v iných médiach nebude nič pre tých starších, na tom vyrastajúcich a tak sa asi zamerali na divácku obec, ktorá by si podľa nich tento film viac zaslúžila. A poviem vám, že mladí, sociálne-sieťovo založení, na takéto báchorky nemajú nabité mobily a práve tí, ktorí si aspoň nejako obľúbili živé celovečeráky, budú z tohto dupľovane sklamaní. Takže páni producenti, poučenie. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

O-la-la. Zatímco předchozí díly u mě klesaly postupně, tzn. vždy o jednu hvězdu (z pěti na čtyři a ze čtyř na tři), tady jsem nucena udělat výjimku a odebrat rovnou dvě. "Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva", je přímo ukázkový příklad toho, kam až může - kdysi zdařilá a vtipná - série klesnout. Jakožto britofila by mě mělo přesunutí děje na Ostrovy těšit, ale opak je pravdou. Nejsem si jistá, z koho udělali tvůrci větší pitomce (zda z Britů či z Francouzů), to, co tvořilo zápletku tohoto "pokračování" nemohlo uspokojit snad nikoho, komu již bylo pět let, a těch pár povedených detailů (telefonní budka plná holůbů atd.) už to zkrátka zachránit nedokázalo. Proč se, proboha živého, pokračuje v sérii, které viditelně docházejí finance (počítačové lokality, do očí bijící kulisy, odfláknuté kostýmy, příšerné barvy...), kterou opouštějí herci (představitel Asterixe změněn potřetí, z původní sestavy navíc nezůstal nikdo kromě Obelixe a vsadím se, že i Depardieu už to dělá jen pro prachy...), a ze které bylo odstraněno vše, co se alespoň trochu podobalo původním komixům a kresleným filmům?!? Další díl už, prosím, ne.:-( ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Znásilnění Asterixe a Obelixe. Ale opravdu hanebné! Jednička a dvojka jsou pro mě srdcovky. Filmy, u jejichž dialogů se vždycky nasměju. Olympijské hry už byly pouze průměrné, přičemž od propadáku je zachraňoval pouze Brutus s hlasem Josefa Cardy a pár vtipných odkazů. Tohle je ovšem prznění všech předchozích dílů. Na filmu není nejhorší, pokud je trapný (i když i takových scének je zde požehnaně), ale pokud je nudný, což přesně vystihuje tento film. Za hodinu a čtvrt jsem se jenom tak lehce pousmál na 2-3 Obelixovými hláškami, ale jinak vůbec nic. Po hodině a čtvrt jsem byl nucen film vypnout, protože jsem začal usínat. K samotným "vtipným scénám". Kdo tohle proboha vymýšlel? Tohle byly vtipy 4. cenové kategorie, které bych za minutu při psaní scénáře vymyslel i já před spaním. Není mi 5 let, ani nejsem slabomyslný, abych se posadil na zadek z toho, že pirátská loď dostane už asi počtvrté "na prdel". A i kdyby, je to tak suše a trapně natočeno, že mě to spíš urazilo. V Kleopatře tahle scénka pokaždé fungovala. Zvláštní, že? Herci, to je doslova fiasko. Takový spolek necharizmatických postav se vidí málokde. Depardieu prostě na všechno sám nestačí. Největším tragédem byl Cézar. Znuděný dědula. V minulých filmech vždy hrál Cézara nějaký charizmatický herec, tady bych si Cézara spletl s posledním lodním leštičem. A ten odkaz na Dartha Vadera? Ano, v Kleopatře jsem se smál. Tady jsem opět jen nevěřícně kroutil hlavou. Další, co mi neskutečně pilo krev, byla ta všudypřítomná modernita. Co to sakra bylo? Co byli ti motorkáři? Co byli ti pankáči? Proč Zničehonix vypadá, jako když právě vyšel z CAčka? Proč je film neustále doprovázen moderní hudbou? Tohle má být příběh ze Antiky!!! Potřebovaly předchozí filmy, kde se také objevily moderní odkazy tyhle nesmysly? Naopak, snažily si zachovat reálnost a díky tomu pak moderní narážky vynikaly. Vtípky kolem Angličanů mě taky spolehlivě uspávaly. Čemu jsem se na tom měl smát? Přízvuku? Stokrát opakovanému klidnému životnímu stylu? Největší peklo jsem si nechal na konec a to je vizuální stránka obecně. Fakt by mě zajímalo, do čeho peníze tohoto extrémně drahého filmu šly. Kostýmy jsou neskutečně levné. Horší, než v jedničce. Ale hlavně digitální efekty. Jestli někdo nadával na předchozí díl, že byl jimi zahlcen, tak zde je to ještě horší. Každá druhá budova, pozadí, nebe, lodě, to všechno je jeden hnusný vyblitý digitál. A nejhorší je na tom to, že na rozdíl od jedničky, či Kleopatry, kde efekty působily reálně, zde nacházíme jen efekty na úrovni omalovánky, které člověk pozná na první pohled. Je toho víc, co by se dalo zkritizovat, ale už opravdu nemám sílu. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

NAČRTNUTIE OBSAHU: Rímske légie na čele s Júliusom Cézarom napadli Britániu. Kráľovnej prichádzajú na pomoc Asterix a Obelix! KOMENTÁR: Film je mimoriadne pestrofarebný, čo je výborná pastva pre oči! Zďaleka v ňom nejde len o boj. Na svoje si prídu aj milovníci romantiky, konverzačného humoru či krásnych scenérií! Pochváliť treba aj slovenský dabing, ktorý na rozdiel od českého dabingu nepridáva Britom akýsi anglický prízvuk, ktorý namiesto vylepšenia skôr spôsobuje dojem rečovej vady. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 12 rokov. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně přibližně v 59. minutě, kdy Ms. Macintosh (Valérie Lemercier) vyslýchá a následně vyučuje gentlemanství Mr. Brkoslava, má Ms. Macintosh v jednotlivých prostřizích ruce založené před tělem a za tělem. (Adrai)
  • Natáčení filmu probíhalo od 4. dubna do září 2011. (henrycruel)
  • Původně měl být film natočen na motivy komiksu "Asterix a cesta kolem Galie". S tímto návrhem přišel producent Thomas Langmann, ale Albert Uderzo a Anne Goscinny, dcera Réneho Goscinnyho, svěřili práva na čtvrté pokračování producentům Marcovi Missonnierovi a Olivierovi Delboscovi, kteří chtěli film natočit podle komiksu "Asterix v Británii". Podle toho a podle "Asterix a Normani" pak byl snímek také natočen. (henrycruel)

Reklama

Reklama