Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Jordan 

všechny recenze uživatele

pomerne priemerný heist thriller, ktorý môže ústrednou situáciou trochu pripomenúť telefónnu búdku... má však príliš predvídateľné momenty, viete, ako to skončí, viete skoro každý zvrat predvídať míľovými krokmi, nič vás neprekvapí, nešokuje, vyslovene nechytí... síce to hollywoodsky smoothly prebehne, nenechá to vo vás a za sebou skoro nič... navyše - na pár miestach vás možno nepravdepodobnosť niektorých situácií a vecí prekvapí - napríklad (spoiler alert) záverečný skok a to, čo nasleduje po ňom (konfrontácia s englanderom, zasiahnutie vášnivého muža z davu, otázka novinárky - tu som už prevracal oči, scenáristicky, režijne i herecky najslabšie miesto), ale napríklad aj cast je tu miestami nemiestny: elizabeth banksovej som tú dominantnú, z tragédie sa dostávajúcu, no inak veľmi úspešnú policajtku neveril ani sekundu (nehovoriac, že vôbec nebolo vysvetlené dostačujúco a upokojujúco, prečo si dal zavolať práve ju!), ed harris (ktorý tu vyzerá nejak nezdravo, staro, chorobne... nie je mu niečo?) je zasa zbytočne obsadený - herec s takým potenciálom, charizmou a hereckými dispozíciami tu má tak málo priestoru v tak dvojrozmernej, schematickej postave; rovnako jamie bell tu iba poskakuje, škoda, ten chalan od billyho eliotta ešte nemal lepšiu hereckú príležitosť ukázať svoj talent; šedé, priemerné béčko, ktoré sa maskuje za áčko; ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistý priemer, trilerový prefabrikát, ktorý má slušný námet, ale scenár sa neodváži k žiadnym originálnejším krokom. Ako oddychovka večer v telke to určite ujde, dokonca aj zabaví. Je otázne, či je dobre, že sú karty od začiatku jednoznačne rozdané a tvorcovia sa nesnažili ísť cestou prekvapení a zvratov. Ale to už nikdy nezistíme. Worthington sem nijak extra nezapadol a to v podstate platí o všetkých, najviac zamrzí nevyužitý Ed Harris, ktorého postava je tak vďaka pár minútam na plátne iba šablónovitý vysokopostavený hajzlík. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný ale koukatelný thriller, kde o napětí prakticky nezavadíte a herci s výjimkou Elizabeth Banks nemají co hrát, což zamrzí obzvlášť u Eda Harrise, kterého je na takového jednorozměrného záporáka škoda. Jinak jako heist movie je to zajímavý tím, že se tu úplně dlabe na fázi plánování a přípravy loupeže, což jinak běžně zabírá první půlku filmu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Já debilní policajt vemu štěstí za pačesí a jeb se mnou na stěnu. Budu dělat bu bu bu, bo vo věznici nebudu. Nick Cassidy je jak jinak správný chlap s náběhem na demenci. Nejenom, že všem dokáže, kolik má kuráže no i probudí v bývalém parťákovi svědomí, najde s přízněnou duši a na závěr všechno vyřeší… úžasné. Tady u Nás za prve žádná římsa tak vysoko není, za druhé 4.patro tak velkému ptákovi s tolik štěstím určo nestačí a za třetí už i kdyby se povedlo se na jakousi římsu pověsit, dole by se nafoukla vanička a kdosi by tě už do ní vhodil, i bez vaničky, tak! Po tolika dnech to ve mně pořád vře, óoch. 1/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napätie založené na niečom, čo neexistuje. Diváci vedia, hlavné postavy to vedia, všetci to vedia, že Worthington proste z tej rímsy neskočí, hoci sme mu to všetci priali. Tak ale z čoho má teda pochádzať celé to vzrušenie? Snáď nie z tvrďáckych žien, ktoré tu feministicky dostávajú mužov na úroveň Homo habilis, hoci priznávam, že niektorí fyzicky tento rod pripomínali. Vrcholom je americké publikum, ktoré dolu tlieska a smeje sa na mužovi, ktorý sa chystá skočiť. Ale toto asi bolo na filme jediné realistické. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Okolo 80. minúty jeden z okoloidúcich v dave začne skandovať: „Attica, Attica,“ čo je odkaz na postavu Sonnyho, ktorú stvárnil Al Pacino v Psie popoludnie (1975). Attica bola väzenská vzbura, ktorá sa skončila tragicky, keď po potlačení boli orgány činné v trestnom konaní obviňované z použitia nadmernej sily a zodpovednosti za smrť väzňov aj väzenských dozorcov. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy Nick Cassidy (Sam Worthington) probíhá hotelem, až doběhne do pokoje, kde se nachází ječící žena pouze v podprsence, po výstřelu upadá k posteli a střídají se záběry, kdy v jednom má ruku i s ručníkem na posteli a kdy nikoliv. (necisty)
  • V jedné scéně při otevírání trezoru používají lupiči kapalný dusík, který přenášeli v termosce. Kapalný dusík je možné takto přenášet, ale termoska se nesmí uzavřít, protože díky rychlému odpařování dusíku by se termoska natlakovala a vybuchla. Termosku je možné přikrýt lehkým víčkem, díky kterému se sníží odpařování dusíku a při nahromadění par plynného dusíku se samovolně víčko nadzvedne a přebytečný plynný dusík unikne do vzduchu. Vzhledem k tomu, že zloději při cestě k trezoru různě pohazovali svými zavazadly a nedávali přitom pozor na kapalný dusík, je nemožné, aby ho k trezoru přinesli.Buď by kapalný dusík cestou vylili nebo by jim termoska vybuchla. Navíc množství přineseného kapalného dusíku by na zmrazení klíčových částí trezoru nestačilo. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno