Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování temného odkazu rodiny Valdemarů začíná tam, kde končí první díl. Ten vysvětluje temnou minulost domu Valdemarů, zatímco druhý díl se věnuje čistě přítomnosti. Hledaná žena z realitní kanceláře uniká věznitelům a nalézá ji najatý detektiv. Spolu s dalšími je pak znovu zajata, aby se stala obětí temného rituálu připraveného členy záhadné sekty a Lázarem Valdemarem, který se tak snaží osvobodit svou milovanou ženu. Díky smrti nevinných vyvolá bájného netvora Cthulhu. Tajemné krvavé rituály jsou zrádné, o tom se sekta přisluhovačů přesvědčí na vlastní kůži. V temnotách jsou stvoření daleko horší než si lidská mysl dokáže představit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (44)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se mi to líbilo o trochu víc než první díl. Většina filmu už se zabývá děním v současnosti, což jsem přivítal s povděkem - protože zdlouhavá část odehrávající se v minulosti první díl zabila. On je to v podstatě jeden dlouhý snímek rozdělený do dvou epizod, přičemž obě jsou na tom kvalitativně zhruba úplně stejně. Asi jsem byl dneska v lepším rozpoložení (a očekávání od minula také poklesla), takže jsem k La Herencia Valdemar II smířlivý. Přesto jsem velmi rád, že hororové snímky, v nichž hrdinové jen tak tak přeběhnou rozpadající se (evidentně umělý) mostek a na jejichž konci se ukáže ošklivý (evidentně trikový) bubák (pardon - Cthulhu - nebo co to bylo za potvoru), jsou dnes už spíše výjimkou. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mystická časť filmu upadla tak trochu dopozadia a je už len akýmsi veľmi slabým "okrášľovadlom" deja. Povedzme, že príbeh z prvého dielu, ktorý sa zväčša zaoberal minulosťou rodu Valdemarov bol o poriadny kus zaujímavejší. I keď musím priznať, že tá hodinka a pol ubehla pomerme rýchlo. __ Ach, ty moj Azathoth, dúfam sa raz dožijem dňa, kedy Lovecraft dostane kvalitnú, celovečernú poctu. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pokračování nesplnilo na 100% má očekávání. Musím říct, že jsem čekal trochu víc noir atmosféru. Děj se stává více kýčovitější a je na něm vidět docházející režijní dech. Obrazová kvalita zůstává a k tomu přibývají povedené záběry monster. I přes ne tak hutnou atmosféru, kterou první díl měl, jde o velmi dobrý film. O několik procent lepší, než americké mysteriózní horory. Nebyl jsem přímo zklamán, ale čekal jsem o fous víc. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka nestála za veľa, ale dúfal som, že dvojka dá aspoň svižný a zaujímavý príbeh. Ale zostalo to len pri dúfaní, lebo toto pokračovanie bolo ešte slabšie ako jednotka a to bola príšerná nuda a táto ide celkom v jej šľapajach. Je už zo súčasnosti, čo sa dalo aj čakať. Ale nielenže postavy boli nezaujímavé, ale aj cele dianie okolo kultu a kliatby bolo nezáživne a nudné. Potom ku koncu mal zase prísť zvrat ako v jednotke. Takže sa zjavili nejaké hnusne digitálne monštrá, ktoré boli neviem celkom či na zaplakanie alebo na smiech, len určite nie na vydesenie. Tak jednotka bola silná aspoň v závere, táto naopak v závere celkom zlyhala. Veľa tvorcov sa inspirovalo Lovecraftom a veľa z nich to vobec nezvládlo a toto je presne ten prípad, ktorý by mal slúžiť iným ako poučenie, že kým sa pustím do nejakého jeho diela, tak si musím uvedomiť, či na tom mám a to nielen talent, ale i peniaze. A tu chýbal i talent i peniaze. Slabé 2*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lovecraftův svět je temný, ponurý, plný nevýslovných hrůz. Čas od času se jím některý filmař inspiruje ( Necronomicon, Re-Animator, Dagon, Volání Cthulhu, Ze záhrobí...abych zmínil ty vydařenější), leč fanoušek spisovatele trne dopředu, co z toho zase bude. Film se příjemně sune kupředu, efektní jsou vysvětlující záblesky do minulosti. Pak ale máme před sebou skupinu odsouzenců, která se chová jako stádo hovad. Osobně jsem se těšil, že budou do jednoho brutálně obětováni, jelikož sympatie si ode mne nezískal ani jeden. Strašidelnost původních povídek chybí, vydařená je tak pouze část s rituálem. Postava Cthulhu mne příjemně překvapila, i když zcela dokonale udělána nebyla - počítačově. Nechť. Ale čekal jsem bombastičtější finále a náznaky apokalypsy. Škoda. Snad se Del Toro pustí do slibovaných Hor šílenství a vznikne filmová pocta temnému spisovateli... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama