Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování temného odkazu rodiny Valdemarů začíná tam, kde končí první díl. Ten vysvětluje temnou minulost domu Valdemarů, zatímco druhý díl se věnuje čistě přítomnosti. Hledaná žena z realitní kanceláře uniká věznitelům a nalézá ji najatý detektiv. Spolu s dalšími je pak znovu zajata, aby se stala obětí temného rituálu připraveného členy záhadné sekty a Lázarem Valdemarem, který se tak snaží osvobodit svou milovanou ženu. Díky smrti nevinných vyvolá bájného netvora Cthulhu. Tajemné krvavé rituály jsou zrádné, o tom se sekta přisluhovačů přesvědčí na vlastní kůži. V temnotách jsou stvoření daleko horší než si lidská mysl dokáže představit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (44)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Záver jednotky sľuboval poriadny rozjazd, dej dvojky však opäť graduje pozvoľna a divák sa dynamickejších sekvencií dočká až v závere. Niektoré pasáže mi prišli málo živé a zbytočne ukecané a finále s CGI monštrami nebolo práve to, čo som očakával, dúfal som totiž, že film sa bude viac držať hororového smerovania, ktoré sa začalo črtať na konci prvého Valdemarovho dedičstva... Obidva diely Herencia Valdemar som však skukol po sebe a ako celok je to slušný nadpriemer. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nedaří se mi zakrýt hořký pocit zklamání. Tentokrát dostal hlavní prostor příběh ze současnosti, který je ale zbytečně natahovaný jen kvůli tomu, aby splnil požadovanou délku televizní minisérie. Digitální monstrum, objevující se v samotném závěru, zpestří jinak slabší divácký zážitek a nejednoho fandu potěší i účast Lovecraftovy postavy. Obě části jsou si kvalitou těsně vyrovnány, ale nějakého výraznějšího zážitku jsem se rozhodně nedočkal. Těžký průměr. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

První díl mě navnadil na nabušenější pokračování a o to víc jsem byl pak zklamán. Dvojka pokračuje tam, kde jednička skončila a dovysvětluje ještě nějaké resty z historie rodu, přičemž na scéně se objevuje další reálná postava v podobě mistra hororů Lovecrafta. Ale tím to končí. Jestliže jsem čekal nějakou explozi z Pekla, byl jsem zklamán. Je tu sice nějaký řád vyvolávající démony, pořád se tady motá ta oživlá mrtvola a nakonec se nějaký ten pekelník i zjeví, ale celé je to spíš k smíchu, než aby se člověk bál, nebo byl nedejbože napjatý. A co se postav týče, tak ty jsou do jedné debilní. Tady mě Španělé snad poprvé vyloženě zklamali. 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lovecraftův svět je temný, ponurý, plný nevýslovných hrůz. Čas od času se jím některý filmař inspiruje ( Necronomicon, Re-Animator, Dagon, Volání Cthulhu, Ze záhrobí...abych zmínil ty vydařenější), leč fanoušek spisovatele trne dopředu, co z toho zase bude. Film se příjemně sune kupředu, efektní jsou vysvětlující záblesky do minulosti. Pak ale máme před sebou skupinu odsouzenců, která se chová jako stádo hovad. Osobně jsem se těšil, že budou do jednoho brutálně obětováni, jelikož sympatie si ode mne nezískal ani jeden. Strašidelnost původních povídek chybí, vydařená je tak pouze část s rituálem. Postava Cthulhu mne příjemně překvapila, i když zcela dokonale udělána nebyla - počítačově. Nechť. Ale čekal jsem bombastičtější finále a náznaky apokalypsy. Škoda. Snad se Del Toro pustí do slibovaných Hor šílenství a vznikne filmová pocta temnému spisovateli... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mystická časť filmu upadla tak trochu dopozadia a je už len akýmsi veľmi slabým "okrášľovadlom" deja. Povedzme, že príbeh z prvého dielu, ktorý sa zväčša zaoberal minulosťou rodu Valdemarov bol o poriadny kus zaujímavejší. I keď musím priznať, že tá hodinka a pol ubehla pomerme rýchlo. __ Ach, ty moj Azathoth, dúfam sa raz dožijem dňa, kedy Lovecraft dostane kvalitnú, celovečernú poctu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama