Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování temného odkazu rodiny Valdemarů začíná tam, kde končí první díl. Ten vysvětluje temnou minulost domu Valdemarů, zatímco druhý díl se věnuje čistě přítomnosti. Hledaná žena z realitní kanceláře uniká věznitelům a nalézá ji najatý detektiv. Spolu s dalšími je pak znovu zajata, aby se stala obětí temného rituálu připraveného členy záhadné sekty a Lázarem Valdemarem, který se tak snaží osvobodit svou milovanou ženu. Díky smrti nevinných vyvolá bájného netvora Cthulhu. Tajemné krvavé rituály jsou zrádné, o tom se sekta přisluhovačů přesvědčí na vlastní kůži. V temnotách jsou stvoření daleko horší než si lidská mysl dokáže představit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (44)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se mi to líbilo o trochu víc než první díl. Většina filmu už se zabývá děním v současnosti, což jsem přivítal s povděkem - protože zdlouhavá část odehrávající se v minulosti první díl zabila. On je to v podstatě jeden dlouhý snímek rozdělený do dvou epizod, přičemž obě jsou na tom kvalitativně zhruba úplně stejně. Asi jsem byl dneska v lepším rozpoložení (a očekávání od minula také poklesla), takže jsem k La Herencia Valdemar II smířlivý. Přesto jsem velmi rád, že hororové snímky, v nichž hrdinové jen tak tak přeběhnou rozpadající se (evidentně umělý) mostek a na jejichž konci se ukáže ošklivý (evidentně trikový) bubák (pardon - Cthulhu - nebo co to bylo za potvoru), jsou dnes už spíše výjimkou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka nestála za veľa, ale dúfal som, že dvojka dá aspoň svižný a zaujímavý príbeh. Ale zostalo to len pri dúfaní, lebo toto pokračovanie bolo ešte slabšie ako jednotka a to bola príšerná nuda a táto ide celkom v jej šľapajach. Je už zo súčasnosti, čo sa dalo aj čakať. Ale nielenže postavy boli nezaujímavé, ale aj cele dianie okolo kultu a kliatby bolo nezáživne a nudné. Potom ku koncu mal zase prísť zvrat ako v jednotke. Takže sa zjavili nejaké hnusne digitálne monštrá, ktoré boli neviem celkom či na zaplakanie alebo na smiech, len určite nie na vydesenie. Tak jednotka bola silná aspoň v závere, táto naopak v závere celkom zlyhala. Veľa tvorcov sa inspirovalo Lovecraftom a veľa z nich to vobec nezvládlo a toto je presne ten prípad, ktorý by mal slúžiť iným ako poučenie, že kým sa pustím do nejakého jeho diela, tak si musím uvedomiť, či na tom mám a to nielen talent, ale i peniaze. A tu chýbal i talent i peniaze. Slabé 2*. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mystická časť filmu upadla tak trochu dopozadia a je už len akýmsi veľmi slabým "okrášľovadlom" deja. Povedzme, že príbeh z prvého dielu, ktorý sa zväčša zaoberal minulosťou rodu Valdemarov bol o poriadny kus zaujímavejší. I keď musím priznať, že tá hodinka a pol ubehla pomerme rýchlo. __ Ach, ty moj Azathoth, dúfam sa raz dožijem dňa, kedy Lovecraft dostane kvalitnú, celovečernú poctu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

..keďže bolo napísané "skorovšetko " , tak to skrátim - znásilnený NECRONOMICON / využitý Paul / zneuctený Howard / zbytočné espa soplenie na " skorosériu " aby sa vyžmýkalo z divákov maXXLimum. Plastic/end je, ako čerešňa na roztopenej torte. Nechápala som filmový zámer a taktiež moje hodnotenie. Úctyhodná 2ka ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po atmosférou přetékající jedničce jsem čekal, že přímo navazující druhý díl dotáhne příběh do fantastického a smysluplného konce, což naznačovaly i ukázky na konci titulků. Bohužel - nestalo se. Za prvé se domnímám, že rozdělit příběh do dvou filmů byla zásadní chyba, kdyby se události dvojky srazily tak na půl hodiny, pokud možno s jiným koncem, byl by to perfektně vygradovaný flák, jen nepatrně delší, než dneska beztak bývá zvykem. Nestalo se, a druhý díl je naprosto zabitý. Nesmyslný a překombinovaný děj s množstvím děr, nulová atmosféra, ta chvilička Lovecraft mystiky včetně digitálního Cthulhu nemůže prostě ospravedlnit dalších 90 minut. Jsem nasrán. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama