Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ne tak strašné, jak jsem čekal, ale je škoda, že po dvou velice dobrých dílech vzniklo takovéhle béčko. Oproti Freemanovi je Tyler Perry citelně slabší Cross. Naopak Matthew Fox je prvotřídní záporák - ty jeho psycho pohledy neměly chybu a je škoda, že v současnosti prakticky nikde nehraje. Scénář je bohužel dost primitivní, akční scény viditelně odfláknuté - nulová choreografie je zamaskovaná otravně roztřesenou kamerou. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový béčkový akční film. Příběh to mělo celkem dobrý, herecké výkony byly - no tam bych zmínil akorát Matthew Foxe, který perfektně zahrál psychopata! Ale co se týče kamery, ta byla naprosto amatérská, nejvíce to bylo vidět při závěrečném souboji, ta kamera sa pořád hrozně třepala, jezdila nahoru, dolů, divák z toho souboje nic neměl. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Osobne ani omylom netuším, prečo dávam najnovšiemu až 2*, ale akosi ma to nižšie nepustí. Film s tak neoblomne tupým scenárom som naposledy videl asi pre dvoma-tromi mesiacmi a bol to Schumacherov Krvavý potok. Cohen, Moss a Williamsonová by sa mali hanbiť za to, aké monštrum stvorili, a to nielen z filmu, ale aj zo samotného Matthewa Foxa, ktorý je tu narozdiel od Nezvestných či Uhla pohľadu (kde bol mimochodom taktiež výborný) nechutne chudý a vôbec, vyzerá, akoby ho aspoň rok mučili a držali v podzemí takmer bez jedla. Zato Jean Reno pekne krásne pribral a stáva sa novým Gérardom Depardieuom (pravdepodobne ho museli Francúzi po tom, čo sa s G.D. stal rusomil, niekým rýchlo nahradiť), a tiež kandidátom na najohavnejšiu celebritu roka. Že Tyler Perry príliš talentu nepredvádza, netreba ani spomínať, rovnako ako ďalší herci z nulovým potenciálom pozdvihnúť kvalitu snímku (Edward Burns a spol.). "Sečteno a podtrženo" - my sme to videli za vás a vravíme vám, vy si pozrite niečo lepšie. ()

st.ranger odpad!

všechny recenze uživatele

Super detektiv jako naklonovaný z nejlepších produktů imbecility nejrůznějších kriminálek, který cítí z kolegy snídani na 100 metrů a přesto nedokáže logicky vydedukovat, že při snížení tlaku ve fontáně lze příčinu dohledat ve vodovodním potrubí. Už dlouho jsem neviděl rozklepanou akční kameru v tolika absurdních situacích, zvláště když policistka sedící za stolem udržuje spojení přes dva telefony a ještě ověřuje přes počítač pozici auta. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Po patřičné analýze jsem došel k závěru, že problém Roba Cohena tkví v jeho vztahu k divákovi. Ten člověk nedokáže pochopit, že na jeho majstrštyky tu a tam zavítá civilizovaný Evropan, který si dokonce všimne logických děr o průměru sloního hřbitova politého hořčicí. Tady není co řešit, Alex Cross je ta nejstupidnější krimoška současnosti, minulosti a s největší pravděpodobností i budoucnosti. Je tak stupidní, že kdybych měl všechny nelogičnosti vypsat do jednoho miloučkého na střed zarovnaného dokumentu, tak by se toho množství písmenek přežral můj sedm set padesáti gigový harddisk a milosrdně si usmažil obvody. Panu režisérovi bych doporučil, aby černouškům koupit kozu, natřel garáž nebo třeba zprznil bércový vřed, hlavně ať už proboha v zájmu úrovně společnosti přestane fušovat do filmařiny. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • V knihách býva Alex Cross (Tyler Perry) vo Washingtone D.C., kým vo filme je obyvateľom Detroitu. (beso74)
  • Luxusní vila na ostrovech Bali, kde se po předstírané smrti Leon Mercier (Jean Reno) skrývá, ve skutečnosti patří režiséru Robu Cohenovi. (Conspi)
  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama