Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Alex Cross" mohl být dobrým filmem. Především proto, že má za sebou poměrně oblíbenou knižní sérii, na které by bylo možné vystavět i zajímavou filmovou sérii. Přiznám se, že doufám, že k tomu nedojde. "Alex Cross" není děsivě špatným filmem, ale to, co zde udělali s hlavní postavou, to je naprosto směšné. Hlavní postavou by měl být člověk, kterému fandíte, kterému věříte, který je určitým způsobem jiný, je na straně dobra, měl by mít nějaké schopnosti. Alespoň Alex Cross je popisován takovým způsobem, že by určité schopnosti mít měl. Pokud ano, nevím jaké. Jako psycholog ve mně mnoho důvěry nevzbuzuje, jeho geniální odhalení, kde se bude skrývat vrah, je naprosto nepodložené, pouze chce ukázat, že je Alex skutečně borec. V tu chvíli u mě film naprosto ztratil na váze. Jedná se o scénu, kdy se Matthew Fox připravuje na atentát ve vlaku. To je dobrá scéna. Matthew Fox v tomhle filmu předvádí skvělý výkon a byl jediným pozitivem. Zahrál prostě výborného magora. Jen je až moc velký magor, který nemá jedinou pozitivní vlastnost, což je prostě škoda. Je moc černý, není černobílý, nebo šedý. Takové jasné vymezení charakteru je škoda. Je to jen další cvok z mnoha, ale na těch pár chvil jsem si ho prostě užil a byl jediným důvodem, proč tenhle snímek sledovat. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/volte-me-sousedska-hlidka-universal.html ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je tu Rob Cohen, čo točil Denné svetlo, Dračie srdce alebo Rýchlo a zbesilo a xXx. Priznám sa, že som to čakal nabušenejšie, ale aj tak má film svoje dobré a horšie miesta spôsobené predovšetkým režijnou nevyrovnanosťou. Kto má rád rýchlejšie tempo príbehu asi neocení pasáže osobných životov postáv, ale nie sú na škodu a pre celkovo výborný dojem robia veľmi dôležité vyfarbenie príbehu, ktorý navyše nie je vôbec hlúpy. Matthew Fox bol ako psychopatický zabijak maximálnym ťahúňom. Príbeh svižne ubieha, všetko dokresľuje parádny soundtrack a finálny súboj bol ukážkou perfektnej choreografie. A nakoniec, čo ma na filme trochu zamrzelo, bola trochu nedoriešená minulosť psychopatického vraha. Neviem prečo má tento film tak zlé hodnotenie od niektorých užívateľov. Mne sa to páčilo a myslím že to bola veľmi podarená kriminálka. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa tomuto akože thrilleru vyhýbal a vedel som prečo. To je prachmizerná práca všetkých zúčastnených - od scenáristu, režiséra, hercov až po kameru. Dej nemá logiku, napätie sa odsťahovalo do Humpolce, kamera je niečo príšerné a Perry v hlavnej úlohe je ako päsť na oko, tomu chlapovi neveríte ani prd. Toto by sa malo vyučovať na filmárskej škole na predmete ako sa nemá točiť thriller. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Po fotkách které jsem si prohlédl ještě před zhlédnutím tohoto filmu jsem se docela těšil páč Matthewa Foxe mam rád ze ztracených a zde vypadal jako správný psychopat,ale film samotný mě zklamal a jediné pozitivum i když ne tak zcela byl právě Matthew,který se opravdu snaží,ale i tak to nestačí.Akce je průměrná ať už bitky nebo střelba atd,ale děj je takový nemastný neslaný,zamotaný a celkově prostě nepovedený.Za mě tedy celkově 45% a dvě hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Alex Cross bol skvelý v Zberateľovi bozkov. Už menej skvelý bol v Ako pavúk. Vo Vražednej hre je ÚPLNE zlý. Tyler Perry bol zaujímavou hereckou voľbou, pretože komiic vo vážnych rolách zvyknú byť bravúrni (Jim Carrey - Muž na Mesiaci). Ale nakoniec to dopadlo dosť biedne. Vlastne je to asi prvý prípad, na ktorý si paletám, kedy je komik v dramatickej úlohe zlý. A Jean Reno? Slabý ako slabá káva. Ako-tak poteší snáď len Matthew Fox v úlohe vychudnutého magora; aj uňho je to však dosť značná nuda. Scenár je nezáživný a o ničom. Škoda, Alex Cross je výborná literárna postava (trocha ako Jack Reacher v tom zmysle, že je veľmi dobre napísaná a chytľavá). ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Manželku režiséra Roba Cohena lze ve filmu zaznamenat v restauraci coby číšnici zvoucí Marii Crossovou (Carmen Ejogo) k jejímu stolu. (Conspi)
  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)
  • Luxusní vila na ostrovech Bali, kde se po předstírané smrti Leon Mercier (Jean Reno) skrývá, ve skutečnosti patří režiséru Robu Cohenovi. (Conspi)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama