Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob, kdy „krtek ke kalhotkám přišel“, uplynula už pěkná řádka let. Přesto tenhle nestárnoucí hrdina dál baví nové a nové generace dětí. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (89)

castor 

všechny recenze uživatele

Kolik generací už na nich vyrostlo? K několikaminutové pohádce na dobrou noc usedají každý večer tisíce dětí. Místy kouzelné zpracování ano, ale cílovým divákem je dítě, především předškolního věku. Leckdy se tak nedá přehlédnout ona drásavá hudba a depresivní nálada, která z každého druhého dílu vyzařuje. Ostatně, s odstupem času, si každý musí všimnout, že u nás vzniklo velké množství Večerníčků, kde hlavní postava snad v každé epizodě brečí, fňuká, kňourá. Krtek je exemplárním příkladem. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme hovoriť? Takéto seriály je zbytočné hodnotiť.Je geniálne ako dokážu zabávať aj dospelých, a aj deti - hoci to je z roku 1957. A vôbec sa tak na to nemusíme dívať :). A v podstate tu nie je ani čo komentovať ... Skrátka KLASIKA. 85% - ****. Tú jednu hviezdičku si nechávam pre lepšie seriály ... ()

Reklama

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Jeden z řady Československých animovaných večerníčků a podle knižní předlohy také jednoho z našich nejznámnějších kreslířů tentokrát pana Zdenka Milera, tenhle večerníček mi přijde hodně rozporuplný v oblíbenosti, snad nejvíc ze všech, tady na filmové stránce ČSFD má od většiny uživatelů vysoká hodnocení a na jiných je to přesně naopak a co mně o tomhle zrovna tak předsvědčuje (ba ne ještě víc !) je oblíbenost/neoblíbenost tohohle večerníčku lidé v mém okolí, například můj tatka a jedna ze sester jej milovali a já a druhá sestra jsme ho nenáviděli. Takže se  raději vysvětlování své nelibosti zdržím, bylo by to zbytečné, a raději jen podotknu že takové dílo za to stojí aby mělo kladná i záporná hodnocení, to se vidí málokdy aby bylo nějaké dílo tak hodně rozporuplné jako tady Krtek. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po delší době musím svůj komentář upravit. Krtek je sice klasika a dobrý večerníček, ale... Když Krtkova dobrodružství srovnám s novějšími seriály, bohužel musím zkonstatovat, že Krtek je docela nudný. Děti u něj hůře udrží pozornost, protože se tam občas nic moc neděje. Navíc v některých dílech vystupuje Krtek docela zlomyslně, což se mně osobně nelíbí. Přesto zůstává v ranku těch lepších večerníčků, jen z těch úplně nejlepších vypadl. ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, ZDENĚK MILER, klasik dětských let, krásné tvorby v jednoduchosti a dodání šmrncu zábavy v podobě nikoliv hloupých slovních hříček, které nás často v pohádkách dnešní doby provází, ale v podobě pouhých citoslovcí a občas zmínění pár slov ("tady, tady") - no, zkrátka.. Tohle patří do GALERIE DĚL KINEMATOGRAFIE, konkrétně do sekce děti ALE I dospělí. Grandiózní. Je to i psychologicky promyšleno. Nemám výtek. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • Krtek byl uveden jako Večerníček (od r. 1965) poprvé v roce 1975.  V té době už bylo hotových přibližně 20 dílů. (Pierre)
  • V době, kdy byl spisovatel Ivan Klíma zakázaný, dostal nabídku napsat několik námětů k seriálu, aniž byl uveden mezi tvůrci. (sator)
  • Postava krtečka napadla Zdeňka Milera, když dostal za úkol udělat film o plátěné košilce, ve kterém měla být vyobrazena celá výroba už od vzniku plátna. Dlouho ho nic originálního nenapadalo a tak se jednou rozhodl, že se půjde projít do lesa. Byl už večer. Najednou zakopl. Podíval se o co, byla to krtina. Utíkal domů vyhledat si, jak vlastně takový krtek vypadá. Byl zklamaný, protože to, co viděl, vypadalo jako malá černá myš. A tak si krtka upravil podle svého. (lazyangel)

Reklama

Reklama