Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle rodinný film bych moc ráda znovu viděla: kdysi coby náctiletou slečnu mě pohádkový příběh o opuštěném děvčátku, ztraceném otci a různých (dobrých i zlých) postavách okolo zaujal, dojal a nadchnul. Po takové době si netroufnu dát plný počet hvězdiček, ale přinejmenším 4* si to jistě zaslouží. Snad časem dostanu příležitost si "Malou princeznu" oživit a třeba i nějaké to procento přidám. EDIT: Setkání po letech s "Malou princeznou" proběhlo a pokud bych měla upravovat skóre, bylo by to směrem dolů. Zatracená dospělost, člověk přichází o schopnost nechat se okouzlit a dojmout, všechno mu přijde přehnaně naivní, všechno dokáže snadno předvídat a tak se nudí, ocení akorát hezkou hudbu a dobrou atmosféru, nad zápletkou a myšlenkou filmu pro děti se jen shovívavě pousměje. Výsledné hodnocení je kompromisem mezi prvním nadšeným shlédnutím a druhým v kůži cynického dospěláka: 75% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci minifestivalu s vnučkami (7 a 10 let) jsem vybíral z žebříčku první pohádku, která by mohla být vhodná pro celé osazenstvo (já, žena a jejich rodiče). Nakonec to pohádka nebyla, ale dobře udělaný romatický film. Shodli jsme se, že silné momenty: vztah otce a dcery, její přátelský vztah s ostatními dívkami (bez výjimky)  internátní školy, její představivost - a z mého pohledu i propojení s Rámajánou - byly nejsilnější momenty; za slabší jsme považovali přelézání prkenného mostku (i nejmladší divačka protestovala, že to tak není možné), tuto scénu jsme považovali za "s vyzněním filmu neslučitelnou". Film se nám všem líbil, ohodnocení je podle mě. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Aha, tak proto dostal Alfonso Cuarón na starost Harryho Pottera," řekl jsem si i já, neboť při sledování Malé princezny je to každou minutou jasnější. Fantazie, kouzla a pohádky tu pomáhají dětem uniknout z šedivé (respektive zeleno žluto černé) reality, oba ty světy se krásně prolínají, lehoučce se to sleduje a je z toho pěkně na duši. Díky Cuarónově jisté ruce to má navíc od začátku do konce styl, který ještě umocní hudba Patricka Doyla, když se do toho opře třeba ve scéně na balkoně, při výpravě za náhrdelníkem nebo při závěrečném až hitchcockovském napínáku. ()

gacie 

všechny recenze uživatele

Nádherný film se skvělou atmosférou a i se skvělými herci. Hlavní představitelky hrály velmi přirozeně a samotná Sára se mi opravdu líbila. Musím uznat, že režisér Alfonso Cuarón opravdu rozumí své profesi a to potvrzuje i dokonalost tohoto snímku. A na konec nesmím zapomenout na úžasnou hudbu, která doprovázela celý film. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Stále vzácnejšie sú chvíle, kedy pri náhodnom prepínaní TV programov narazím na niečo, čo okamžite upúta. Akékoľvek plány bokom, tento film musím dopozerať! Presne tak sa stalo pri Malej princezne. V také víkendové ráno púta všetkú pozornosť svetielkujúca skrinka, ktorá v oných stále vzácnejších chvíľach slúži ako portál do iných, magických svetov. Nadobro stratený som sa prebral až pri záverečných titulkoch a do reality naplno vrátil pri zistení, že ten "nádejný super režisér ktorého ďalšie filmy musím vidieť tiež a hneď" sa volá Alfonso Cuarón. Magické ráno! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)

Reklama

Reklama