Reklama

Reklama

Sedmives

(seriál)
  • Česko Sedmives aneb Růžová holčička
Animovaný / Pohádka / Krátkometrážní
Česko, 2011, 8 min

Obsahy(1)

Pořádná dáma Sedmives je na první pohled docela obyčejná vesnička. Stojí v ní sedm domů, ve kterých bydlí sedm zvláštních lidiček. Pohádkové vyprávění je plné nečekaných překvapení, kouzel, fantazie a laskavého humoru. (Anifilm)

Recenze (10)

otík 

všechny recenze uživatele

Hrozná podivnost. Nebýt hlasu Marka Ebena by to byl totální odpad. I tak je to ale hlavně scénáristicky obrovský průser, animace by nevadila, ale příběhy jsou opravdu podivné až hrozné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

...kdo se tady usadil, sedm různých lidí... proto jich logicky vidíte až asi do pátého dílu jenom šest;) Sedmives je rozhodně zajímavá - kromě milých a hezky znějících písní bratří Ebenů (a očekávatelně velmi poslouchatelného vypravěčství Marka Ebena) je totiž důkazem, že určitou část tvorby pro děti vytvářejí osoby přesvědčené, že rodiče dávají dětem před spaním LSD, takže jim dodávají fajnový vizuální trip-friendly materiálek. Od odporností jako Berta A Ufo se liší tím, že výtvarný styl je sám o sobě velmi pěkný a neobvyklý v dobrém slova smyslu. Fatální problém ale nastává v rovině příběhové..."LSD do každé rodiny" vyprávění bohužel právě v barvičkách a měňavých tvarech a dimenzích nachází skvěle synergizující doplnění, a výsledkem je další "moderní český večerníček", ze kterého si děti odnesou jen to, že něco barevného pozřelo někoho barevného a vypadlo z toho něco barevného a někdo k tomu něco vypravoval. Škoda. Nebýt té praštěné narativní stránky, mohlo to být nezapomenutelné tím správným způsobem. 50% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sedmives je opravdu zvláštní Večerníčkový seriál, který postrádá hlavu a patu. Jednotliví obyvatelé jsou tak zvláštní, že je nejspíš nepochopí ani děti ani dospělí. Nejvíce se podobají autistům z ústavu pro choromyslné. Samotné epizody nemají žádný pořádný děj. Nejsou vtipné, poučné, chybí jim dramatická zápletka s rozuzlením a opravdu nemají čím zaujmout. A tak jediné chvalitebné jsou kresby a pochopitelně hudba s jednotlivými písněmi, která je pro Marka Ebena a jeho bratry tak typická. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama