Reklama

Reklama

Outpost: Black Sun

Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1945 a zvrhlý nacistický vědec Klausener pracuje na zhotovení strach a hrůzu nahánějící nové technologie, která dokáže vytvářet nezranitelné a nezničitelné jednotky nacistické třetí říše. Jenže taková myšlenka se ani trochu nezamlouvá současnému vedení NATO a do oblasti východní Evropy posílá speciální jednotky, aby postupující nacistickou invazi všemi dostupnými prostředky zastavili. Ta po sobě zanechává mrtvá těla místního obyvatelstva a chorobný zápach smrti. A právě po této stopě se vydává odhodlaná investigativní novinářka Helena (Catherine Steadman), hledající pomstu za smrt rodičů právě Klausnerovou rukou. K jejímu cíli, hluboko za nepřátelské linie až do jejich tajného podzemního bunkru, jí dopomáhá starý známý inženýr Wallace (Richard Coyle), který se v posledních letech snaží přijít i na ta nejposlednější nacistická tajemství. Speciální úderná jednotka má za úkol v příštích hodinách lokalizovat a zničit ono podivné zařízení, neboť v případě neúspěchu se vedení rozhodne pro vypuštění sedmikilotunové nukleární střely, která po sobě zanechá snad ještě větší spoušť než Klausnerova armáda chorobných nacistických zombies. (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Akční oddechovka o cestě plné překážek v podobě nemrtvých nácků ke stroji, který je drží při životě. Lena je lovkyně hlav, nacistických hlav, a vydává se neohroženě tam, kde vládne smrt. Tedy, občas dělá koniny, tudíž mé sympatie značně kolísaly. Místy příjemně napínavé, třeba při sestupu do nitra bunkru, rozkošná babizna s injekcí a stroj z něhož srší blesky jak z archy úmluvy. Líbily se mi žlutavé filtry, kamera byla obstojná, hudba fajn. O herecké výkony moc nešlo, jelikož v tomhle žánru nejsou podstatné. Důležité je, kdo a jak zařve. První film si už moc nepamatuji, ale tohle jako jednohubka šlo. Jsem zvědav na třetí část. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já bych tentokrát nebyl tolik přísnej. Pokračování válečného hororu se jenom zkrátka proměnilo na válečnou střílečku, což je právě onen důvod, proč to mnozí dopředu zatratí. To, že klaustrofobická atmosféra jedničky ustoupí před akcí, je jasné už od začátku, kde po vzoru [REC] 2 vidíme útoky zombies z první osoby. S násilím se to nepřehání, lekacích momentů je taky pár, ale fungují, a celkového zlepšení se dočkaly i masky mrtvých nácků. Jednička na mě popravdě moc nezapůsobila, ale tohle mě už překvapivě bavilo. (50%) ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Akčnější, než jeho více hororový předchůdce, kterého je nutné vidět, jinak nebudete chápat. Změna stylu mi nevadi, ikdyž první díl měl přeci jen více atmosféry. Ale nacistama nikdy nic nezkazíte, zombíkama taky ne, takže zombie nacisti je dokonalé spojení, abych si to celkem příjemně oddechově užil. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemný sequel k príjemnému Outpostu, ktorým režisér viac-menej pokračuje vo vykročenom smere a rozširuje príbehové univerzum, no podobne ako pri origináli tu chýba niečo viac, nejaký moment, ktorý by diváka (alebo aspoň mňa) trochu výraznejšie nadchol. Skupinku drsných vojačikov v tomto prípade vystriedala zvedavá, emancipovaná ženská, ktorá sa tu zamotá s vojakmi a následne samozrejme aj so zombie vojakmi. Bavilo ma to, aj keď miestami to bolo trochu zdĺhavé, no atmosféra bola dobrá, spracovanie tiež, potešila aj pekná, temná vizuálna stránka, sympatické vygradovanie a určite by som sa nebránil ani prípadnému tretiemu pokračovaniu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se režisér Barker rozhodl natočit volné pokračování snímku z roku 2008 (Outpost), který se dočkal u diváků opravdu různorodých reakcí, ale i to stačilo k tomu, aby byl natočený další díl. Já sám jsem z prvního dílu moc odvařený nebyl a považuji jej za lehký podprůměr. K mému překvapení jsem po shlédnutí dvojky zjistil, že ta je úplně na stejné úrovni. Zatímco jejího předchůdce jsem nejvíc kritizoval za opravdu tragický výběr hereckého obsazení, tak tady to bude za to, že jsem se tu moc velké hororové podívané nedočkal. Pravda jsou tu zombie, ale většina krvavých scén se jaksi odehrává mimo záběr kamery ba co víc – tyto zombie se chovají opravdu odlišným způsobem, než na jaký jsme byli zvyklí. Ono náckové chtěli trochu něco jiného, než jen bezmozky toužící po lidském mase. Dvojka totiž především vsází na svou akční stránku a tak se hororový fanda musí spokojit s několika přestřelkami, dokonce dojde i na souboj s noži (který je ovšem díky špatnému střihu dost chabý) a ti jenž vydrží, až do konce budou litovat, že to nevypnuli dříve. Podobně jako já. Nemám nic proti otevřeným koncům, ale způsobem jakým najednou všechno skončilo si u mne tvůrci udělali velké mínus. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve Skotsku ve Velké Británii. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno